Virtuaalitalli
Komeat kuninkaamme

Tallin jalostusoriit

Tallimme jalostusoriit ovat hyvätyyppisiä ja -luontoisia käyttöön soveltuvia poneja. Oreillamme kilpaillaan valjakkoajossa ja mahdollisuuksien mukaan oriit myös kantakirjataan. Oriimme ovat käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille tammoille - jos kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Meillä oriit eläköityvät jalostusoriin virasta yleensä kun ne ovat jättäneet yhden tai useamman laadukkaan orivarsan jatkamaan isälinjaa. Meiltä saatetaan toisinaan myös myydä oreja uusiin koteihin. Eläköityneet ponit nauttivat rauhallisesta elämästä tallipihan nurmea trimmaten, mutta oriit voivat olla edelleen harkitusti tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille. Katso lista tallin entisistä jalostusoreista.

Minishetlanninponit

Blackton Wilfred KTK-I

1-polvinen suku (isälinja Upton Tito)

Fred on ensimmäinen suvullinen minishettisoriimme. Fred muutti meille varsana joulukuussa 2019 ja on kasvanut oikeinkin hienoksi oriiksi, tästä yhtä mieltä kanssani on myös ponikantakirja.

Wilhelm av Vinterdal (VIR MVA Ch), KTK-I

1-polvinen suku (isälinja Willem v.d. Beek)

Wille on luonteeltaan reipas ja rohkea, mutta myös temperamenttinen ja itsepäinen ori. Wille on hiljattain täyttänyt 3 vuotta ja siirtyy nyt jalostusoriin työhön ja kisaponiksi.

Welsh sec. D

Llygedyn Deau (VIR MVA Ch), KTK-I, VWY-II

2½-polvinen suku (isälinja Swyn Gyfared)

Leevi on kiistatta Vinterdalin kuningas, tämä on kyllä katseet pysäyttävä ori jykevine jalkoineen ja pikimustine jouhineen. Uljaasta ulkomuodostaan huolimatta Leevi on luonteeltaan melkoinen norsu posliinikaupassa, se ei onnistu oikein missään aiheuttamatta tahatonta sekasortoa.