Virtuaalitalli
Sievät säihkysilmämme

Tallin siitostammat

Vinterdalista löytyy monenlaisia siitostammoja. Tammat ovat luonteiltaan erilaisia, mutta kaikkia yhdistää hyvä rotutyyppi. Suurin osa tammoistamme koulutetaan ajolle ja ne kilpailevat valjakkoajossa samaan tapaan kuin oriitkin, mutta myös puhtaasti siitostamman virkaa hoitavia poneja mahtuu joukkoon. Parhaat yksilömme kantakirjataan.

Pitkän ajan tavoite pienimuotoisessa kasvatustoiminnassamme on siirtyä sukupolvesta toiseen, joten yksi syy siitostammojen eläköitymiseen on se, että ne ovat jättäneet talliin laadukkaan tammajälkeläisen jatkamaan emälinjaa. Meiltä saatetaan toisinaan myös myydä tammoja uusiin koteihin. Eläköityneet tammat nauttivat rauhallisesta elämästä tallipihan nurmea trimmaten, eikä niillä enää kilpailla tai hankita varsoja muutoin kuin poikkeustapauksissa. Katso lista tallin entisistä siitostammoista.

Minishetlanninponit

Agate av Vinterdal KTK-I

1-polvinen suku (emälinja Ellensmore Almond)

Moni Kakku päältä kaunis. Kakulla on aina shettismäistä pilkettä silmäkulmassaan ja sen kanssa toimiessa pitää olla skarppina. Kakku on ensimmäinen I-palkinnolla kantakirjattu kasvattimme.

Unita av Vinterdal KTK-II

1-polvinen suku (emälinja Wellmane Ulrica)

Unita on luottokantatammamme Ullen ensimmäinen jälkeläinen, joka jäi asumaan meille Vinterdaliin. Unita on ollut nuoresta pitäen todella helppo kouluttaa ja sen kanssa kaikki arjen askareet sujuvat helposti.

Welsh sec. C

Llwynr Menna VVJ-II

evm-suku

Menna on yksi elenin sadoista ja sadoista welsh-tuonneista. Menna on jo ennen muuttoaan meille ansioitunut Show Pony Circuit-kisoissa ratsuna, mutta Vinterdalissa se pääsee opettelemaan valjakkoajoa.

Llancarfan Cellweirydd KTK-III

2-polvinen suku (emälinja Presteigne Cellwair)

Tytin kasvattaja varoitteli, että tämän tamman vanhemmat eivät ole mistään helpoimmasta päästä, eikä varmasti ole jälkikasvukaan. Olen kuitenkin onnellinen, että otin Tytin meille - vaikka itsepäinen tamma onkin.

Rhediad Lady Anwen (VIR MVA Ch), KTK-I

1-polvinen suku (emälinja Marchwiel Lady Carys)

Roosa innostuu kaikesta vähän enemmän kuin tarve olisi. Roosa on äärimmäisen kiltti, mutta innokkaan ja energisen luonteensa takia se ei silti ole aloittelijoiden poni.

Welsh sec. D

Llancarfan Calondid KTK-I

3½-polvinen suku (emälinja Glantyle Rhosyn)

Lotta on tallimme ensimmäisen cobin Leevin varsa. Luonteeltaan Lotta on pohjimmiltaan hyväntahtoinen poni, mutta sillä on monia luonteenpiirteitä, jotka tekevät siitä vähän kokeneemman hevosmiehen lemmikin.