Brightwood
Shetland Ponies

Etusivu

Shetlanninponit - standard
Shetlanninponit - mini
Muut rodut

Ota yhteyttä

Dauw v.d. Bloemengaard

VH20-017-0425


Kuva © Hengstenhouderij Kramp

Nimi: Dauw v.d. Bloemengaard, "Peikko"
Syntymäaika: 1.6.2020, 10-vuotias
Rotu, sukupuoli: minishetlanninponiori
Säkäkorkeus, väritys: 84 cm, punaruunikonkirjava
Maahantuoja: JP (VRL-01948)
Omistaja: JP (VRL-01948)
Koulutustaso: noviisi valjakkoajo (maksimitasolla)

Luonnekuvaus

Peikko on poni josta riittää virtaa pienen kylänkin pyörittämiseen. Peikko nauttii yli kaiken ulkoilusta ja liikunnasta, joten tämän oriin saa hakea karsinasta ilman huolta happamasta tervehdyksestä. Vaikka Peikko onkin vauhdikas ja kyltymätön suorittaja, on sillä toisinaan vaikeuksia keskittyä yksityiskohtiin. Esimerkiksi maratonkokeessa vauhdikkaan laukan jälkeen esteiden pujottelu voi Peikon mielestä maistua lähinnä puulta, jolloin sen ohjastamiseen todella vaaditaan taitoa.

Sukutaulu

i: Doef v.d. Waldmolenevm
mini, prn, 86 cm
ii: Brand v.d. Kloetzicht evm
mini, m, 84 cm
ie: Tamara v.'t Hoogte evm
mini, prt, 82 cm
e: Denise v.d. Bramshoeve evm
mini, mkrj, 85 cm
ei: Bruindorps Libero evm
mini, mkrj, 85 cm
ee: Aneta v.d. Bramshoeve evm
mini, prt, 83 cm

Peikon isä Doef v.d. Waldmolen on vasta hyvin nuori hollantilainen jalostusori. Doef on kotoisin osaavasta siittolasta, jossa keskitytään määrän sijasta laatuun. Heillä syntyykin kasvatteja vain pari vuodessa. Doef hyväksyttiin jalostukseen jo 3-vuotiaana ja oriin jalostuskäyttö alkoi välittömästi hyväksynnän jälkeen. Peikko on Doefin ensimmäisen astumiskauden jälkeläisiä. Peikko on perinyt isältään punertavan karvansa ja takkuisen peikkotukkansa.

Peikon emä Denise v.d. Bramshoeve on mustankirjava minitamma niin ikään Alankomaista. Kuten monet muutkin hollantilaiset shetlanninponitammat, myös Denise on puhtaasti siitostamma eikä sen kanssa olla tehty muuta kuin varsoja ja muutama näyttelyreissu. Denise on palkittu näyttelyissä tasaisesti II-palkinnoin, saaden kiitosta erityisesti sen takaosasta sekä hyvistä liikkeistä. Jälkeläisiä Denisellä on toistaiseksi viisi, joista neljä on oreja.

Jälkeläiset

23.01.2021 minishe-t Ditsie v. Oldmoor (e. Mudyard Nittawosew)

Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen   | Taustakuva © Subtle Patterns   |   Pikkugrafiikat © Ritva's Gallery   |   Sisältö © JP (VRL-01948), ellei toisin mainita