(Ch) Felindre Autumn Mist KTK-I

✝ RIP 3.9.2021 - 14.4.2022

Kuva © Cadlanvalley Stud

*3.9.2021, Iso-Britannia
Welshponitamma, voikko, 130 cm
Kasvattaja JP, Brightwood
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee kouluratsastuksessa
Taso: Helppo B

Saavuttanut maksimitasonsa
73 starttia, sijoitusprosentti 19%

Luonnekuvaus

Felindre Autumn Mist, eli tuttavallisemmin Siru, syntyi nimensä mukaan syksyllä aikaisin aamulla, kun aurinko oli vielä horisontin takana ja laidunruohon yllä leijui usvaa. Sirusta muodostui nopeasti lellikkiponini sen kauniin ulkomuodon takia, ja Siru onkin iän myötä oppinut käyttämään hyödykseen ihmisiä, jotka käsittelevät sitä liian silkkihansikkain. Koostaan huolimatta Siru on määrätietoinen poni ja se vaatii vähintään yhtä määrätietoisen käsittelijän itselleen, muuten homma menee nopeasti pipariksi.

Siru on poni, joka tykkää testata rajojaan ihmisten kanssa. Jos kielto ei tule tarpeeksi nopeasti ja napakasti, niin Siru jatkaa surutta ponimaisuuksiaan. Vaikka ensisilmäyksellä Sirun voisi ajatella sopivan pienten lastenkin käsiteltäväksi, niin aina ennemmin tai myöhemmin liian vaatimattomat käskyt menevät kuin kuuroille korville ja lopputulema voi olla jopa vaarallinen, jos Siru päättää rynniä taluttaessa tai karata karsinasta. Sirulta ei itsevarmuutta tai rohkeutta puutu, ja usein Sirun käsittelyssä ei olekaan kyse pelosta, vaan siitä, että huvittaako Sirua. Esimerkiksi trailerit eivät suinkaan pelota Sirua, vaan joskus tamma vain tahtoo kyseenalaistaa käsittelijänsä auktoriteetin eikä suostu hommiin ennen kuin uskoo, että nyt on tosi kyseessä.

Ratsuna Siru on energinen poni. Siru liikkuu hyvin tasapainossa ja sillä on kolme hyvää askellajia, mutta Sirun heikkoudeksi muodostuu sen malttamattomuus. Sirun kanssa on vaikeaa työstää samaa tehtävää montaa kertaa peräkkäin, koska Siru on kova ennakoimaan ratsastajansa ohjeita eikä malta kuunnella niitä loppuun, jos se aavistaa, mitä saattaa olla tulossa. Esimerkiksi laukannostot tietyssä kohtaa kenttää tai ohjelmaa voivat äityä lopulta Sirun kuumumiseksi ja rynnimiseksi. Vaihtelevuus ja sopivan haastavat tehtävät ovat kaiken a ja o Sirun kanssa. Yleisesti ottaen Siru on kuitenkin mukava ratsu eikä se turhia ylireagoi ratsastajan istuntaan tai apuvirheisiin.

Sukutaulu

Poniniemen Seiron
wB, vkk, 130 cm
Ch, KTK-II
Ponterwyd Suncatcher
wB, vkk, 136 cm
KTK-II
Cefn Sonata
wB, rtkm, 127 cm
Felindre Love Mist
wB, vkk, 133 cm
Llŷr Garaint
wB, rtkm, 134 cm
KTK-II
Ylston Love Letter
wB, vkk, 134 cm

Jälkeläiset

wB-t. Felindre Bluebell, i. Blumenfelds Simeon

Näyttelytulokset

1.11.2021 NJ-näyttelyt Lindgård 3/11, irtoSERT pt. Jannica
30.1.2022 NJ-näyttelyt Brynderwyn Welsh Stud 2/12, irtoSERT pt. Dimma
12.2.2022 NJ-näyttelyt Tiikeriluola 3/9, irtoSERT pt. Jannica

Kilpailutulokset

31.07.2021 Kouluratsastus (KRJ Cup) Haltiasalo Helppo C 7/119

Päiväkirja

26.9.2021 Nuorten welshien arviointi

Syyskuussa käytimme Sirun VWY:n nuorten welshien arvioinnissa. Kyseessä oli Sirun ensimmäinen reissu kotitallinsa ulkopuolelle. Ajattelin, että toinen mukana lähtevä ponimme, luonteeltaan hieman rauhallisempi Cadoc, auttaisi pitämään Sirun rauhallisena, mutta mitä vielä - Cadoc olikin tapahtumassa aivan hermoheikkona eikä käyttäytynyt ollenkaan kuten kotona. Cadocin hätäily luonnollisesti sitten tarttui Siruun, joka ei muutenkaan ole se kaikista helpoin automaattiponi käsitellä. Siru kiljui ja kitisi koko arvioinnin ajan tallikaverinsa perään ja ei pysynyt neljällä jalalla varmaan paria sekuntia pidempään kerrallaan. Käytöksestä Siru sai erittäin ala-arvoiset pisteet 2/10, eikä se oikeastaan muillakaan osa-alueilla paitsi rakennearvioinnissa liiemmin loistanut. Liekö sitten kyseessä vain "huono päivä", vai onkohan Siru aikuisenakin samanlainen sählääjä kisapaikoilla kuin nyt nuorena, jää nähtäväksi. Ainakin pieni sählääjämme on nyt virallisesti Quality Welsh Youngster (18p).

3.9.2021 Rohkea tammavarsa Siru

Syyskuun alussa meille syntyi rohkea ja reipas tammavarsa, joka sai lempinimekseen Siru. Siru on jo maitovarsasta asti ollut määrätietoinen ja itsevarma kaikissa tekemisissään. Laitumella muiden varsojen seuratessa emiänsä kuin hai laivaa Siru kaasutteli pitkin peltoa Love-emän jolkotellessa hiki hatussa sen perässä. Peltospurteilla Siru on esitellyt meille varsin liidokasta ravia ja laukkaa. Haaveena on, että aikanaan osaavan junnuratsastajan kanssa Sirusta tulisi isänsä tapaan Helppo B-ratojen rusettihai.