Felindre Mulberry KTK-II

✝ RIP 19.9.2021 - 14.4.2022

Kuva © JP

*19.9.2021, Iso-Britannia
Welshponiori, punarautias sabino, 128 cm
Kasvattaja JP, Brightwood
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee kouluratsastuksessa
Taso: Helppo B

Saavuttanut maksimitasonsa
55 starttia, sijoitusprosentti 38%

Luonnekuvaus

Valloittavasta Mulperista on vaikea olla pitämättä. Mikään viileähermoinen ritariponi Mulperi ei ole, mutta se on puhdassydäminen ja hellyydenkipeä kaveri joka tapauksessa. Mulperi kaipaa uusissa ja erikoisissa tilanteissa edelleen vähän tukea joko tutulta ihmiseltä tai lajitoveriltaan, mutta parhaansa se aina yrittää. Joskus jännitys voi olla Mulperille liikaa ja silloin edes maailman luotettavin käsittelijä ei voi saada Mulperia järkiinsä. Ihan mielivaltaiseen harrasteluun Mulperi ei siis sovi, mutta tavalliseen kotona hömpöttelyyn se käy kuin nenä päähän.

Mulperin silmät syttyvät aina, kun se näkee ihmisiä. Mulperi ei ujostele kerjätä rapsutuksia uudestaan ja uudestaan, koska yleensä koiranpentumaisen luonteensa ansiosta se myös saa niitä aina halutessaan. Mulperi kuitenkin myös ymmärtää ja kunnioittaa ihmisten käskyjä, joten ori lopettaa aina kerjäämisen välittömästi niin käskettäessä. Jos Mulperin hoitaa käytävällä ketjuissa jolloin se ei pysty leikkimään hoitajansa kanssa, niin silloin ori lähinnä keskittyy seurailemaan valppaana ympäristönsä tapahtumia, antaen hoitajan keskittyä hommiinsa. Varustus sujuu Mulperin kohdalla kuin tanssi - kuolaimetkin ori ottaa suuhunsa omatoimisesti ja satulavyölle pullistelu on Mulperille tuntematon konsepti.

Ratsuna Mulperi on miellyttämisenhaluinen ja aktiivinen. Laiskamatoa Mulperista ei saisi edes hitaalla jalalla keskikesän helteillä - Mulperi on aina luonnostaan eteenpäinpyrkivä ja herkkä avuille. Mulperilla on erityisen hyvä ja näyttävä ravi, joka on myös ratsastajalle mukava istua. Laukassa Mulperilla on parantamisen varaa: se ajautuu usein nelitahtiseksi ja nostot erityisesti ravista ovat melkoista koheltamista. Kuten aiemmin mainittu, myös rohkeus on yksi Mulperin heikkouksista. Mulperin hermoheikkous kisoissa on vaihtelevaa: joskus jännitys on lähinnä pientä alkukankeutta, josta päästään äkkiä yli verryttelyn myötä, ja joskus taas pelkästään alkutervehdykseen pääseminen ennen pillin vihellystä voi tuottaa ongelmia.

Sukutaulu

Goldenbrim Bumbleberry
wB, vkk, 128 cm
KTK-II
Wyvern
wB, vkk, 127 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
Fairybre Bumblesweet
wB, prn, 129 cm
Felindre Mayflower
wB, rt sb, 130 cm
KTK-II
Llanwyd Celebration
wB, sysirt, 132 cm
Brynea Sunflower
wB, rt sb, 130 cm

Jälkeläiset

Mulperista on saatavilla 2 pakastetta 14.4.2022.

wB-o. Glenwood Huckleberry, e. Glenwood Hermione

Päiväkirja

25.10.2021 Nuorten welshien arviointi

Lokakuussa meiltä lähti nuorten welshien arviointiin peräti kolme oria. Lauman keski-iän ja testosteronimäärän perusteella reissun olisi voinut arvella olevan katastrofi, mutta onneksi kaikki meidän pojat olivat tässä tapauksessa oikein hyväkäytöksisiä ja suhtautuivat kokemukseen positiivisesti. Mulperi oli kolmikosta ehkä levottomin ja se tarvitsi vähän tukea sekä tutuilta ihmisiltä että kahdelta muulta poniltamme, ettei homma mennyt ihan pelkäksi steppailuksi ja kyttäämiseksi. Varsinaisen arvioinnin koittaessa Mulperi sai onneksi tutustua rauhassa maneesiin jossa pisteytys tapahtui, joten lopulta palkitsemisessa Mulperi oli jo lähes täysin tyyni. Käytöspisteitä ori sai kuusi, mutta arvelen, että aikuisella iällä ja kokemuksen karttuessa Mulperi tulee saamaan kiitosta luonteestaan. Mulperi palkittiin 28 yhteispisteellä (kolmikkomme parhaat pisteet) ja Excellent Welsh Youngster -tittelillä!

19.9.2021 Mulperi-ponin syntymä

Syyskuussa oli Mayn aika varsoa toinen jälkeläisensä. Ensimmäisten varsojen kohdalla tahdoimme luonnollisesti olla varautuneita kaikkeen ja syynäsimmekin Mayta varsomiskameroista yötä päivää. Viikko ennen laskettua aikaa yöunet taisivat jäädä lopullisesti pois kuvioista, kun rupesin hätkähtelemään hereille heti jos nukahdin näytön äärelle. Lokakuun neljäntenätoista päivänä varsaansa tovin hautonut May sitten lopulta päätti, että tänään on varsan aika tulla - keskellä päivää. Kaikki valvotut yöt olivat siis turhia, mutta siinä vaiheessa ei ehtinyt tammaa torua ihmistensä valvottamisesta, kun neiti puski varsaa pihalle. Onneksi kaikki sujui kuin suoraan oppikirjasta sekä emän että varsan osalta. Mayn varsa paljastui oriiksi ja samalla tavalla rautiaaksi sekakarva-sukkajalka-söpöläiseksi kuin emä itse. Alle tunnissa varsa oli jo jalkeilla ja ruokailemassa. Varsa sai nimekseen Mulberry: berry-osa on otettu isän nimestä ja alkukirjain emän nimestä.