(VIR MVA Ch) Llanwenarth Marshall KTK-I

Kuva © Flydon Stud

*12.6.2021, Iso-Britannia
Welsh mountain-poniori, ruunivoikonkimo, 121 cm
Kasvattaja Mona Griffiths, Llanwenarth Stud
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee kouluratsastuksessa
Taso: Helppo C

Saavuttanut maksimitasonsa
58 starttia, sijoitusprosentti 17%

Luonnekuvaus

Llanwenarth Marshall saapui elämääni eräänä kesäkuisena päivänä, kun huomasin, että suuresti ihailemani welshkasvattaja Llanwenarth Stud oli pistänyt myyntiin neljä kasvattiponia. Ajoitus oli kerrassaan loistava, sillä olin nimittäin juuri samana aamuna haaveillut uudesta, suvullisesta mounttioriista. Tarkastellessani myynti-ilmoitusta lähemmin huomasin kuitenkin kauhukseni, että jo kaksi kasvattia neljästä oltiin myyty. En jäänyt jahkailemaan päätöstäni, vaan pistin pikimmiten ainoasta jäljelle jääneestä orivarsasta tarjousta - Llanwenarthin kasvattimyynnit olivat sen verran harvinaisia, että tällaista tilaisuutta ei kannattaisi ohittaa. Kaikeksi onnekseni kasvattaja Mona vastasi tarjoukseen myöntävästi ja Marshall lähtisi matkaan samana päivänä!

Marshall on aina mielestäni ollut tyylikäs nimi ja se sopii meidän "Marsulle" loistavasti, sillä oriilla on todellakin tyyliä ja ulkonäköä. Marsulla on orimaista rohkeutta ja se ei todellakaan säiky turhista, eikä sen tarvitse tuntea esimerkiksi taluttajaansa läpikotaisin suostuakseen lähtemään lenkille tallipihasta - Marsu seuraa kyllä ihan ketä tahansa, kokeehan hän kuitenkin aina itse olevansa jokaisen lauman johtaja. Marsu on kohtuullisen helppo käsitellä - se kyllä pyörii ja steppailee silloin tällöin, kun paikallaan seisominen alkaa kyllästyttää, mutta muuten Marsu käyttäytyy todella asiallisesti kaikenlaisissa tilanteissa.

Marsu on koulutettu sekä ratsuksi että ajolle. Marsu on miellyttävän reipas poni, jonka kanssa ei tarvitse tuhlata aikaa ja energiaa eteenpäin kannustamiseen. Tottelevaisuuden puolesta Marsu ei ole se kaikista automaatein poni, ja Marsu saattaakin esimerkiksi kesäkuumalla testata pariin kertaankin ratsastajansa määrätietoisuutta. Jos Marsulla on paljon pakkautunutta energiaa ja se pääsee pitkästä aikaa treenaamaan, niin silloin poni saattaa tuntua jopa hieman ylivirittyneeltä, ja pieninkin muutos ohjastuntumassa tai istunnassa voi aiheuttaa Marsussa reaktion. Tyylikäs Marsu ei harrasta pukittelua, ryöstöjä tai muitakaan hölmöilyjä, joten Marsun kanssa saa lähteä treenaamaan aina hyvillä mielin.

Sukutaulu

Cunarth Aur Nidian
wA, rnkm, 119 cm
VIR MVA Ch, KTK-I
Caer Bledd Lark evm
wA, vkkkm, 121 cm
Brenllwyn Jonquil evm
wA, mkm, 117 cm
Gwyoll Rhosyn Alis
wA, vkkkm, 121 cm
Ch
Cadllwyn Rhidian evm
wA, vkkpäis, 120 cm
Rhodrwen Blaen Delilah evm
wA, rnkm, 117 cm

Jälkeläiset

wA-o. Felindre Mawrth, e. Felindre Talaith Mai
wA-t. Moana's Smoothie, e. Keijumäen Smooshie

Näyttelytulokset

23.7.2021 NJ-näyttelyt Llanwenarth Stud BIS3, MVA-SERT pt. Jannica
25.8.2011 NJ-näyttelyt Ponitila Adina 2/8, irtoSERT pt. Jannica
21.8.2021 NJ-näyttelyt Llanwenarth Stud BIS2, MVA-SERT pt. Miia Maria
3.10.2021 NJ-näyttelyt Llanwenarth Stud BIS2, MVA-SERT pt. Miia Maria

Kilpailutulokset

30.09.2021 Kouluratsastus (KRJ Cup) Lindgård Helppo C 1/110

Päiväkirja

23.7.2021 Visiitti kasvattajalle

Heinäkuussa 2021 teimme Marsun ja parin muun tallin mountin kanssa reissun Llanwenarth Studille. Llanwenarthissa järjestettiin isot näyttelyt, joten pääsimme samalla sekä viemään Marsun arvioitavaksi että moikkaamaan kasvattajaansa. Kasvattaja Mona on luonnollisesti hyvin kiireinen koko päivän näyttelyjärjestelyiden kanssa, joten emme ehtineet edes tervehtiä häntä, ennen kuin tuli Marsun aika marssia kehään. Marsu voitti hienosti oman luokkansa ja siirtyi näin ollen BIS-valintoihin. Näyttelyissä palkittiin peräti 10 ponia BIS-kehässä, ja näistä kaikista hienoista poneista Marsu sijoittui kolmanneksi eli BIS3! Siinä vaiheessa kasvattaja Monakin vihdoin huomasi meidät ja katsoi Marsua silmät pyöreinä - "hyvänen aika, onko tuo meidän Marshall!?"