Siana Gwyn Llew KTK-I

Kuva © JP

*14.1.2022, Suomi
Welsh cob-tyypin poniori, musta sabino, 128 cm
Kasvattaja Elisa, Siana
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee valjakkoajossa
Taso: vaativa (ko Helppo B)

Saavuttanut maksimitasonsa
148 starttia, sijoitusprosentti 32%

Luonnekuvaus

Leksa on luonteikas ja säpäkkä ori, jonka kanssa tuntuu kädet loppuvan kesken. Heikkohermoiseksikin kuvaillun Leksan reaktiotyyli kaikkeen on nopea, yllättävä ja vauhdikas. Leksaa harvemmin tapaa seisoskelemasta paikallaan, ja silloin jos tapaa, niin oriin voi olettaa pian sinkoavan johonkin suuntaan minä hetkenä hyvänsä. Leksa harrastaa äkkiarvaamattomia hyppyjä ja pomppuja yksikseen sekä myös ihmisten käsiteltävänä, mikä tekee oriista ehdottomasti vain kokeneiden hevostenhoitajien lemmikin.

Ratsuna ja valjakkoponina Leksa tuntuu olevan hieman helpommin hallittava kuin maasta käsin. Ihan täysin toiseksi poniksi Leksa ei (valitettavasti) muutu lähtiessään töihin, vaan sillä on edelleen taipumus ylireagoida dramaattisesti pieniinkin asioihin, kuten ohjastajan käteen tai omituisuuksiin ympäristössä. Liikettä ponista kuitenkin löytyy ja päästessään kunnolla "zoneen" Leksasta tulee ihan mukava poni kestävyyttä ja voimaa vaativiin tehtäviin.

Sukutaulu

Gwyndolen Kyle Max
wC, rt sb, 137 cm
KTK-II
Owyn Trelawnyd evm
wC, rt sb, 132 cm
Bendigeidfran Efailnewydd evm
wD, rtkm, 139 cm
Neidio Gwenyn Mêl
wC, m, 128 cm
KTK-III
Syrffiwr Traeth evm
wC, rn, 130 cm
Tywysoges Ffo evm
wC, m, 126 cm

Jälkeläiset

wC-t. Gwyn Rhianwen, e. Rhediad Lady Anwen

Päiväkirja

23.2.2022 Nuorten welshien arviointi

Helmikuussa Brightwoodin porukka osallistui jälleen neljän ponin voimin nuorten welshien arviointiin. Yksi näistä poneista oli meidän Leksa. Me olimme kotioloissa jo ehtineet tottua Leksan itsepäisyyteen ja röyhkeyteen, joten kun tuomarit antoivat noottia possuponin käytöksestä (1/10p.) olin ensin varsin yllättynyt - ja sitten muistin, että eihän tosiaan narun päässä jokaiseen ilmansuuntaan sinkoileva, ölisevä ja hampaitaan louskutteleva ori olekaan mikään huippuhieno tulevaisuuden lupaus. Kelvolliset liikepisteet ja askellajikoe kuitenkin tasapainottivat lopputulosta hieman, joten pieni musta palkittiin loppujen lopuksi Quality Welsh Youngster-tittelillä 21 pisteellä.

15.1.2022 Pitkästä aikaa pikkucob

Kaikista welsh-sektioista C on itselleni tuntemattomin ja niitä löytyy Brightwoodista määrällisesti vähiten. Loppuvuodesta 2021 löysin kuitenkin Elisan Siana-tallin ja sen upeat cobit. Erityisesti C-ori Gwyndolen Kyle Max valloitti sydämeni ja rupesin kaavailemaan sitä ponieni sukutauluihin jo ensisilmäyksellä. Vuodenvaihteen jälkeen rohkaistuin viimein kysymään Elisalta tilausvarsaa, jonka isäksi toivoin tietysti Kylea. Elisa näytti tilausvarsatoiveelle vihreää valoa ja Brightwoodiin muutti isänsä tapaan sabinokirjava ori, joka sai nimekseen Siana Gwyn Llew.