Dalback Etusivu Tietoa Oriit Tammat Kasvatus
Shetlanninponeja vuodesta 2007

Tervetuloa virtuaalitalli Dalbackiin

Virtuaalihevosharrastus on minulle mieluisa monesta syystä, mutta vanhojen hevosten ja ponien sukujen ihaileminen herättää ainutlaatuisia nostalgian tunteita. Erityisesti shetlanninponipiireissä "vanhasukuiset" shettikset ovat olleet aina arvokkaita ja monet kasvattajat erityisesti 2007-2011 tienoilla keskittyivät nimenomaan vanhojen sukulinjojen vaalimiseen jalostuksessa. Nykypäivänä vanhasukuiset shetlanninponit eivät enää hallitse jalostusta, mutta monilta harrastajilta löytyy näitä "aarteita" talleistaan, sillä toden totta nämä suvut eivät koskaan mene pois muodista.

Dalback on alun perin vuonna 2007 perustettu shetlanninponisiittola. Pitkä- ja vanhasukuiset ponit olivat tällöin muodissa ja lyhytsukuisia poneja oli verrattain vähän. Dalback lopetti noin vuonna 2009, kun sivutilantarjoaja Freehostia lopetti toimintansa ja tallin sivut katosivat. Inspiraatio Dalbackin henkiinherättämiseen syntyi 2020, kun huomasin keränneenni itselleni lauman vanhasukuisia poneja. Dalback pistettiin pystyyn uudestaan ja talli toimii nykyään ikään kuin pyhättönä vanhasukuisille shettiksilleni.

Dalbackin vanhin asukki on ori CW Politrick. "Felix" on syntynyt kesäkuussa 2004. Felixin sukulaiset 3. ja 4. polvessa ovat olleet aktiivisia käyttöponeja jo vuonna 2001! Tallin pisimmän suvun titteliä kantaa vuonna 2006 syntynyt Carmién's Glutton, jonka ostin itselleni Tuontikeskus Alegresta joulukuussa 2015. "Pluton" isänpuoleinen suku on lyhyt, mutta emän puolella sen kaukaisimmat virtuaalimaailmassa olleet sukulaiset ovat jopa 15. polvessa!

Näiden sanojen saattelemana toivotan sinut tervetulleeksi tutustumaan ihaniin shetlanninponeihimme. Ethän epäröi ottaa yhteyttä, jos olet kiinnostunut esimerkiksi tilausvarsasta tai käyttämään orejamme jalostukseen.

Terveisin, tallin omistaja
JP   (VRL-01948, e-mail, foorumiprofiili)