Dalback Etusivu Tietoa Oriit Tammat Kasvatus
Virtuaalihevonen

Pampula

Nimi Pampula Syntymäaika 31.5.2007
Rekisterinro VH03-017-7969 Rotu, skpl shetlanninponi, tamma
Väritys musta Säkäkorkeus 98 cm
Maahantuoja JP (VRL-01948) Omistaja JP (VRL-01948), Dalback
Painotuslaji valjakkoajo Koulutustaso noviisi

Luonnekuvaus

Pampula on vahna tuontiponini vuodelta 2007. Pampula on kotoisin Suomesta pieneltä kasvattajalta, joka ei Pampulan lisäksi ole kasvattanut kuin pari muuta shetlanninponia ilman kasvattajaliitettä. Pienellä budjetilla varsan isäksiksin valittiin markkinoiden halvin jalostusori. Näistä tekijöistä huolimatta Pampulasta kasvoi ihan järkevän näköinen ja luontoinen poni, joka ilahdutti ensin kasvattajaansa kotona parivuotiaaksi ja tämän jälkeen minua. Nuori Pampula lähti minulle halvalla, sillä sitä ei oltu juuri koulutettu muuhun kuin nätisti käsiteltävänä olemiseen.

Muutettuaan minulle Pampula pääsi heti ensitöikseen opettelemaan ajoponiksi. Aloitimme tämän luonnollisesti ohjasajolla ja siiryimme lopulta 4-vuotiaana valjakkoajoon. Alusta asti Pampula oli erittäin fiksu ja kuuliainen ajoponi. Pampulan vahvuuksia ovatkin sen maltti, järki ja rohkeus. Pampula ei pelkää mitään eikä sitä saa hevillä sätkymään esimerkikiksi tuulisilla maastolenkeillä tai ratsastuskentän pimeissä kulmissa. Toki laumaeläimenä Pampula lähtee mukaan joukkopakoon jos kaikki muutkin ponit lähtevät, mutta yleensä kahden kesken Pampulan kanssa treenatessa ohjastajan ei tarvitse olla huolissaan siitä, että kestääkö pienen ponin kantti.

Kaikki tallilaiset rakastavat Pampulaa sen mutkattoman ja ystävällisen luonteen takia. Pampula on yksi tallin luotettavimmista poneista. Iän myötä Pampula on viisastunut entisestään ja nykyään sen kanssa voi harrastaa vaikka mitä agilityä tai leikkiratsastusta eikä Pampula ole mistään kummissaan. Pampulaa voisi verrata sellaiseen tyypilliseen ratsastuskoulun opetusmestariin, jonka kaikki pienet lapset haluavat ratsukseen silloin, kun ei huvittaisi mennä millään säpsyllä, herkkäsuisella oman tiensä kulkijalla. Pampula kuuntelee aina ratsastajansa tai ohjastajansa apuja, ja jos sellaisia ei tule, niin silloin tamma vain tekee sitä, mitä muut samalla kentällä tai lähistöllä olevat tekevät.

Sukuselvitys

i:  Pajun Galaxy evm
m, 100 cm
ii:  Fire of Brindyfield evm
rt, 102 cm
ie:  Pajun Barbie evm
m, 100 cm
e:  Marionette evm
trn, 97 cm
ei:  Culverin evm
trn, 99 cm
ee:  Juliette evm
trn, 97 cm

Jälkeläiset

she-o. Tammipolun Valiant

Pampulan isä Pajun Galaxy on pienen suomalaisen shetlanninponisiittolan kasvatti ja jalostusori. Galaxy on lähtöisin brittiläisistä ja suomalaisista sukulinjoista. Musta Galaxy on rakenteeltaan tiivis ja roteva. Luonteeltaan Galaxy on utelias ja aktiivinen, mutta yleensä hieman orimainen: erityisesti tammojen lähellä Galaxya saa käsitellä napakasti. Galaxy kantakirjattiin 4-vuotiaana II-palkinnolla.

Pampulan emä Marionette on Pampulan kasvattajaperheen poni. Se on ollut heillä varsasta asti ja eli jopa 33-vuotiaaksi. Marionette oli perheensä lellikki ja sen kanssa harrastettiin kaikenlaista. Lapset osallistuivat sen kanssa helppoihin ratsastusluokkiin ja agilityyn, kun taas perheen vanhemmat veivät tammaa näyttelyihin ja valjakkoajokisoihin. Marionette varsoi myös elämänsä aikana kolmesti. Marionette oli syvästi rakastettu "once in a lifetime" -poni kotonaan, ja sitä kaivataan edelleen kovasti.

Kilpailumenestys

VVJ Kuuliaisuus ja luonne Tarkkuus ja ketteryys