Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH20-023-0062 · (VIR MVA Ch) · KTK-I

Elitehof's Isabella

s. 24.9.2020 , kasvattanut Elitehof, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
vaaleanrautias welsh part bred-tamma (NWR 67,1875 %), 146 cm, koulutustaso Helppo A

Mitä saadaan, kun yhdistetään reipas ori ja reipas tamma? Tietysti reipas2 varsa. Bella on kirjaimellisesti luotu liikkumaan - jo maitovarsana muutaman tunnin ikäisenä Bella yritti hyppiä ja koikkelehtia parkour-tyyliin pitkin karsinaa. Aamuisin saapuessani tallille Bella on ensimmäinen hereillä: muiden ponien vielä lojuessa karsinoidensa pohjalla heinien seassa tai nuokkuessa silmät puoliummessa, on Bella jo aamuvirkkuna tutkimassa ikkunan kautta tallipihaa. Bellan häslääminen karsinassa pitää varmasti seinänaapurit hereillä, eikä Bella muutenkaan ole se kaikista huomaavaisin laumaponi lajitovereilleen. Bella on vähän äksy ja äkkipikainen, ja se onkin muutamaan otteeseen lähstynyt hampaat esillä tarhakavereitaan, jotka ovat tulleet liian likeelle heinäkasalla.

Hoitaessa Bella pyörii ympyrää kuin pahainenkin ponin muotoinen sukkula. Bellan hoitamisen karsinassa saa unohtaa jo kättelyssä, sillä Bellaa ei saisi edes maailman paras hevoskuiskaaja seisomaan aloillaan karsinassa. Pelkästään Bellan karsinaan astuminen tuntuu olevan jo operaatio itsessään - Bella kun innostuu ihmisvieraista niin suunnattomasti, että se alkaa marssiman ympäriinsä ja aiheuttaa näin ollen hieman vaarallisen tilanteen. Ikiliikkuja-Bella ei myöskään perusta karsinan spatiaalisista rajoitteista, joten jos satut jättämään karsinan oven auki hetkenkin liian pitkäksi aikaa, voi Bella olla tiessään nopeammin kuin ehdit sanoa 'sinne meni'. Ratkaisu ongelmaan: Bellalla pidetään aina riimua päässä, ja kun tulee aika hoitaa Bella, napataan tamma riimusta kiinni heti ja viedään käytävälle ketjuihin tai ulos harjauspuomille.

Ratsuna Bella on sellainen ruutitynnyri, että heikkohermoisten kannattaa jättää ratsastelut väliin. Hyvä jos sitä ehtii edes satulaan asti kapuamaan, kun Bella on jo kyntämässä kaviouraa tölttimäisessä käynnissään. Bella ei tosiaan pelkää vauhtia eikä vaaratilanteita - siksi ratsastajan kannattaakin olla terävänä esimerkiksi maastoretkillä ja peltolaukoilla. Jos Bellalle ei anna pidätteitä, niin se ei toden totta hidasta ennen kuin on liian myöhäistä. Koulukisoissa Bella ei pelkää yhtään mitään eikä ketään, mutta jos tammaa ei muistuta pysymään valkoisten aitojen sisäpuolella, niin sitten niistä mennään joko läpi tai yli.

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Bella on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 55 kertaa, joista 4 on ollut voittoja ja 2 sijoituksia (sijoitusprosentti 11 %).

NJ-näyttelyt

irtoSERT @Llanwenarth Stud 28.10.2020 (pt. Miia Maria)
MVA-SERT @Sycamore Ponies 4.4.2021 (pt. Vibaja)
MVA-SERT @Kurjenpesä 26.4.2021 (pt. Lissu T.)
MVA-SERT @Ponitila Adina 1.7.2021 (pt. Jannica)