Elitehof

Nederlandse Welsh Rijpony's

Elitehof's Iselda

✝ RIP 17.3.2021 - 2.2.2022

Nimi Elitehof's Iselda, "Isse"
Syntymäaika 17.3.2021
Rekisterinumero VH21-023-0020

Sukupuoli tamma
Rotu welsh part bred (NWR 75 %)
Säkäkorkeus, väri 142 cm, cremello

Kasvattaja JP, Elitehof
Omistaja JP (VRL-01948)
Koulutustaso Helppo A

Luonnekuvaus

Isse on luonteeltaan hieman varautunut, mutta kuitenkin oikein kelvollinen ponikansalainen pätevissä käsissä. Isse on omaan kuoreensa vetäytyvää sorttia eikä sen elämä riipu laumasta tai ihmisistä. Pihatossa poniseura kelpaa Isselle usein vain hyvin lyhyeksi aikaa kerrallaan - saatuaan tarpeekseen rapsutuksista Isse jättää toverinsa melko kylmin elein itsekseen ja lähtee pois murjottamaan jonnekin aitauksen nurkkaan. Isse ei epäröi näyttää nyrpeää naamaa niille yltiösosiaalisille poneille, jotka eivät ymmärrä tamman kehonkielestä, ettei seura ole nyt tervetullutta.

Ihmisten käsissä Isse on melko välinpitämätön poni. Isse ei tarvitse viihtyäkseen lässytystä ja haleja, vaan Issen kanssa voi mennä suoraan asiaan, oli kyseessä sitten satulointi, raspaus tai hammashoito. Liiallinen jossittelu ja päämäärätön oleskelu eivät ole Issen mieleen. Jos Isse ei selvästi ymmärrä, mikä on homman agenda, se muuttuu hiljalleen levottomaksi ja ärtyisäksi. Isse ei ole siis oikea valinta esimerkiksi kesäpäivän viettoon, jos tarkoituksena ei ole tehdä muuta kuin seisoskella niityn reunalla ja paistatella päivää. Isse tahtoo tekemistä ja liikuntaa - paikallaan seisominen turhauttaa tätä tammaa pahasti.

Ratsuna Isse on kuin ilmetty isänsä. Isse on selvästi pohjimmiltaan miellyttämisenhaluinen poni, joka toimii aina tehokkaasti eikä välitä pelleilystä tai ajan tuhlaamisesta ollenkaan. Isse yrittää aina parhaansa mukaan tarjota ratsastajalleen sitä, mitä siltä pyydetään. Issen kanssa treenin aloittaminen onkin aina kuin aloittaisi puhtaalta pöydältä. Issen herkkyyden ja kuuliaisuuden saa kuitenkin pilattua helposti epäjohdonmukaisuudella, päättämättömyydellä ja epäselvillä avuilla. Isse ei ole se kaikista pitkäpinnaisin poni, ja epämääräinen ratsastus saa tämän pinnan kiristymään tappiin asti hyvin nopeasti. Muutaman virheen siellä täällä Isse antaa anteeksi mukisematta, mutta jos kovakourainen ohjissa roikkuminen tai hillitön satulassa hytkyminen jatkuvat pidempään kuin parin kierroksen ajan, niin Isse kyllä esittelee epäröimättä pukittelu- ja keulimistaitojaan.


i. Neryarth Idris
wB, vkk, 135 cm
ii. Brynant Street Style
wB, vkk, 134 cm
ie. Gwenllian Siriol
wB, rtkm, 134 cm
e. Hagelveld's Rose of May
wpb (50 %), vkkpäis, 146 cm
ei. Hagelveld's Let's Twist
wpb (50 %), mpäis, 148 cm
ee. Damast Anita
wpb (50 %), vkk, 146 cm

Jälkeläiset

wpb-t. Elitehof's Jasmijn, i. Poniniemen Showtime


Kilpailutulokset
KRJ Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus
1927.2 p. (vt. 5/4) 968.98 p. 958.22 p.