Elitehof

VH20-023-0078 · KTK-II

Fairburn Eros

✝ RIP 7.10.2020 - 9.5.2022

s. 7.10.2020 , kasvattanut leah, Fairburn Manor, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
punarautias welsh part bred-ori (NWR 87,5 %), 140 cm, koulutustaso Helppo A

Cathreinwr Emrick
wB, rnkm, 136 cm
Blaenaullach Emrys
Afon Elái
Lockheed Electra
wpb (75 %), m, 138 cm
Blackriver Ripples
Lockheed Ellaria

Rosmo tuli Elitehofiin tilausvarsana syksyllä 2020. Olimme avanneet tallin ovet yleisölle ja tarkoituksena oli juhlan kunniaksi täyttää tallia uusilla poneilla. Leah tarjosi tilausvarsan emäksi kaunista Elle-tammaa, joka oli kilpaillut kouluratsastuksessa menestyksekkäästi. Isäehdokkaita minun ei edes tarvinnut odotella - tiesin heti, että varsan isäksi tahdon Vibajan upean welshponioriin Emrickin. Näin sai alkunsa täydellinen tilausvarsa Eros, tai tutummin Rosmo.

Rosmo ei ole luonteeltaan mikään jokamiehen poni, sillä Rosmolla on hyvin vahva oma tahto. Jos Rosmo päättää keksiä päänsä menoksi jotain hullua tekemistä, niin sen se myös tekee - ihmisten käskyistä välittämättä. Rosmolla on laitumilla ehkä vaarallisimmat leikit, ja muut oriit ovatkin oppineet väistämään Rosmoa, jos ne eivät ole leikkituulella. Rosmo on kuitenkin täysin ystävällinen poni, mutta sen sosiaalisuus ja leikkisyys saavat oriin joskus käyttäytymään vähän pöyhkeästi.

Käsiteltäessä Rosmo on hieman haastava. Rosmo ei erityisemmin nauti puunattavana olemisesta, joten Rosmon kanssa hoitotoimenpiteistä pääsee pienimmällä vaivalla silloin, kun asiansa hoitaa nopeasti. Poni käytävälle - harjaus, kaviot, satulointi - avot. Rosmon kanssa ei kannata käyttää turhaan aikaan mihinkään halipusukylpyihin, vaan suoraviivainen asioiden hoitaminen on avain onneen tämän ponin kanssa. Ei liene yllätys, että eläinlääkäreiden ja kengittäjien visiitit eivät ole Rosmon suosikkipuuhaa, niiden aikana kun joutoo seisomaan - ainakin Rosmon mielestä - paikallaan iäisyyden.

Ratsuna Rosmo on osaava ja menevä poni, mutta sen suu ja kyljet tuntuvat olevan kuin lyijystä valetut. Rosmo ei myöskään lähtökohtaisesti tee prikuulleen niinkuin ratsastaja pyytää. Rosmo kyllä kuuntelee apuja, mutta tekee tehtävät aina "vähän sinne päin". Jotta Rosmosta saisi sen koko potentiaalin irti ja esimerkiksi pohkeenväistön näyttämään muultakin kuin kömpelösti sivulle kompuroinnilta, on ratsastajan tahdon oltava oikeasti vahvempi kuin Rosmon. Mikään kansainvälinen mestari ei Rosmon ratsastajan tietenkään tarvitse olla, mutta ratsastajan taso peilautuu Rosmon ratsastettavuuteen äärettömän herkästi.

Jälkeläiset

7.3.2021 wpb-t. Elitehof's Gratia e. Poniniemen Ariella om. Gwydrawyr
10.8.2021 wpb-t. Courtly Love e. Poniniemen Kiarra om. Glenwood Welsh Ponies
5.5.2022 wpb-t. Knockturn Nectar e. Dawnfrost Creamy om. Elitehof

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Rosmo on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 62 kertaa, joista 5 on ollut voittoja ja 2 sijoituksia (sijoitusprosentti 11 %).

NJ-näyttelyt

MVA-SERT @Sycamore Ponies 4.4.2021 (pt. Vibaja)