Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH20-023-0077

Mayan Gold

✝ RIP 6.10.2020 - 22.10.2023

s. 6.10.2020, kasvattanut dani, Paraatiponit, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
voikko welsh part bred-tamma (NWR 62,5 %), 144 cm, koulutustaso Helppo A

Saan usein osakseni tyytymättömiä katseita, kun ihmiset kuulevat minun kutsuvan tätä täydellisen kaunista ja hyvin liikkuvaa tammaani Perunaksi. Ulkoisesti "Peruna" ei ehkä ole osuvin nimi elegantille, kultakarvaiselle part bred-tammalle, mutta kasvattajan ehdotettua varsan nimeksi tätä varsin jalon kuuloista perunalajiketta minulla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin antaa tamman lempinimi asiaankuuluvasti.

Peruna on äärimmäisen hieno ratsu. Tamma on ehdottomasti perinyt pitkät ja lennokkaat liikkensä KRJ-II -palkitulta emältään. Myöskin esteillä Peruna on aika haka - se nauttii rauhallisen kouluratsastuksen ja liidokkaan esteratsastuksen kontrastista ja tuntuukin toimivan aina parhaiten, kun treeneissä on sopivaa vaihtelua lajien välillä. Vaikka Peruna onkin hyvä ratsu, se ei suinkaan tarkoita, että se olisi helppo ratsu. Peruna vaatii hyvin määrätietoisen ratsastajan, joka osaa muutakin kuin kököttää kyydissä ja ohjata. Jos Peruna ei koe ratsastajaansa arvoisekseen, niin tamma protestoi joko olemalla täysin mahdoton vastarannankiiski, tai sitten liimautumalla täysin aloilleen keskelle kenttää.

Jälkeläiset

28.8.2021 wpb-o. Elitehof's Noël i. Daniël om. Elitehof
16.2.2022 wpb-o. Elitehof's Boudewijn i. Brunnby Belmont om. Fairmoor Estates

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Peruna on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 71 kertaa, joista 1 on ollut voittoja ja 4 sijoituksia (sijoitusprosentti 7 %).

NJ-näyttelyt

Ei tuloksia.