Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Galatea of Brightwood VVJ-III

✝ RIP 28.12.2021 - 17.8.2022

Syntynyt 28.12.2021, Iso-Britannia
Rekisterinumero VH21-017-0431
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponitamma
Mustankimo, 101 cm

Kasvattanut JP, Brightwood Ponies
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Elisegårdens Grålle
mkm, 100 cm
ii: Sergeant of Arlington
mkm, 100 cm
iii: Pemberwood's Lancelot evm
rnkm, 100 cm
iie: Willowbrook Gabriella evm
m, 100 cm
ie: Värnbackas Gaia
m, 101 cm
iei: Copernick v.d. Gathesland evm
tunt
iee: Värnbackas Winona evm
tunt
e: Phoebe of Brightwood
m, 102 cm
KTK-III, VVJ-II
ei: Millthrop Arcturus
m, 100 cm
eii: Halton Hill's Phineas evm
m, 102 cm
eie: Arkendale Sherry evm
m, 99 cm
ee: Satellite vom Liliebloom
m, 102 cm
eei: Kodak vom Grauehaar evm
trn, 104 cm
eee: Kleine Porche evm
m, 102 cm

Jälkeläiset

synt. 24.6.2022 she-o Fellbury Comet Chaser isä Remukylän Bertil om. Fellbury Stud

Luonnekuvaus

Galateasta olisi voinut tulla vanhempiensa luonteiden perusteella melkeinpä mitä vaan, sillä sen isä ja emä ovat luonteeltaan melkoisen erilaisia lähes kaikessa. Minulla on tunnetusti huono arpaonni, joten odotin tietysti varsan perivän molemmilta vanhemmiltaan vain ne ikävimmät piirteet. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että onnen jumalatar päätti suoda minulle tauon huonosta tuuristani, ja Galateasta tuli oikein mallikas poni sekä kotona puuhailuun että tavoitteelliseenkin harrasteluun. Ei se mikään ihan täysi lapanen ole - tammalta löytyy kyllä mielipiteitä silloin, kun sen kärsivällisyyttä ja hyväntahtoisuutta oikein koetellaan.

Galatean käsittely sujuu pääsääntöisesti poikkeuksetta ilman ongelmia. Galatea ei ole järin tarkka omasta tilastaan ja päästää useitakin ihmisiä hääräämään ympärilleen samanaikaisesti. Tamman liikuttaminen paikasta toiseen sujuu myös jouhevasti, sillä Galatea seuraa aina taluttajaansa tunnollisesti. Sellaisetkin toimenpiteet, jotka joissain muissa poneissa saattavat aiheuttaa kauhunväristyksiä - kuten raspaus tai kengitys - ovat Galatealle lasten leikkiä. Kärsivällisyyttä Galatealta löytyykin yllin kyllin, ja yleensä tamman sisäinen rauha tarttuu myös muihin poneihin. Ensi kertaa trailerissa kisoihin matkaavat nuorikot saavatkin usein koppiin seuraukseen Galatean, joka tyynnyttää hermoheikonkin seinänaapurin rouskutellessaan heiniä välinpitämättömään tyyliin. Galatean saakin lastattua traileriin ilman apuja - kun tamman vain päästää irti rampin juurella niin tamma löntystelee kyytiin ihan omatoimisesti.

Kisaponina Galatea on kuuliainen ja miellyttämisenhaluinen, mutta myös tamman (mitättömän pieni) säpäkämpi puoli tulee esiin ajaessa. Lähtökohtaisesti ihmisen käsky on Galatean laki ja pieni kimo tekee aina parhaansa radalla. Galatea on oivaltanut, että tekemällä yhteistyötä ja ehkä jopa vähän ennakoimalla ohjastajan toiveita päästään paljon vähemmällä kuin niskuroimalla. Vaihtuvat ohjastajat ja ohjastustyylit eivät kuitenkaan aina uppoa Galateaan, ja tamma saattaa jopa sanoa vastaan, jos sitä kommennetaan ihan miten sattuu. Myöskin vapaamatkustus kärryjen kyydissä voi loppua esimerkiksi maratonkokeessa vesiesteelle, jos Galateasta tuntuu, että ohjastaja ei ole oikeasti ansainnut tamman luottamusta.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1427.16 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 755.40 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 671.76 p.

Päiväkirja

28.12.2021: Joulunajan yllätys (kirjoittanut omistaja)

Joulun ja uudenvuoden välisinä päivinä chattiini kilahti varsin ilahduttava yksityisviesti - Cynoria oli vastannut myöntävästi astutuskyselyyn, jonka olin lähettänyt kuukausia aiemmin! Koska kyseessä on taukoileva harrastaja niin minä pessimistinä lähinnä odotin, ettei vastausta tulisi koskaan. Toisin kuitenkin lopulta kävi! Nähdessäni Cynorian myöntävän vastauksen minä heitin henkisesti volttia onnesta ja aloin heti valikoimaan tammoja hänen upeille oreilleen. Tämän haipakan seurauksena parillekin eri tallilleni syntyi useita shettisvarsoja - kaksi näistä Brightwoodiin. Koska Phoeben varsa paljastui tammaksi niin päätin jatkaa nimeämisessä emälinjan avaruusteemaa. Galateaksi nimetty pienokainen ilahdutti talliporukkaa perimällä isänsä värin ja emänsä luonteen.