Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Joline av Vinterdal KTK-III, VVJ-II

✝ RIP 7.5.2020 - 17.8.2022

Syntynyt 7.5.2020, Ruotsi
Rekisterinumero VH20-017-0155
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Minishetlanninponitamma
Tummanruunikonkirjava, 85 cm

Kasvattanut JP, Stuteri Vinterdal
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Crownbright Cameron
mini, mkrj, 83 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-I, VVJ-AB
ii: Brimbrook Chester evm
mini, hrkko, 82 cm
ie: Crownbright Cotton evm
mini, rnpäiskrj, 82 cm
e: Hillhaven Jubilee
mini, vkkkrj, 86 cm
KTK-II
ei: Braewick Signal evm
mini, rtkrj, 86 cm
ee: Hillhaven Dakota evm
mini, cre, 84 cm

Jälkeläiset

synt. 18.8.2021 minishe-t Fellbury Strawberry Swing isä Merrill av Vinterdal om. Winmour Manor
synt. 14.1.2022 minishe-t Fellbury Miami Spice isä Keijumäen Dallas om. Lindgård

Luonnekuvaus

Joline on maailman rakastettavin kirjava haliponi. Tämän tamma jättää aina ihmiset hyvälle tuulelle ja sen kanssa on ihanaa päästä viettämään aikaa. Joline oli jo varsana mitä seurallisin pieni pallo; se seurasi ihmisiä ympäriinsä ja saattoi tulla viereen tai jopa syliin köllöttelemään. Aikuisella Jolinella on tietysti massaa sen verran enemmän, ettei sitä voi (monen harmiksi) enää ottaa syliin, mutta Jolinea saa kyllä muuten pusutella ja paijailla niin paljon kuin sielu sietää. Joline on todellinen seuraponi eikä se koskaan kyllästy huomioon.

Jolinen luottamus on melko helppo ansaita. Ehkä ensimmäisellä yrittämällä Joline ei lähde tuntemattoman kanssa kahdestaan kärryttelemään maastotielle, mutta jo muutamien hyvien treenien ja kahdenkeskeisen laatuajan jälkeen Jolinen kanssa voi lähteä huoletta vaikka millaiselle maailmanympärysmatkalle. Kun luottamus on kunnossa, ei Jolinea kiinnosta mikään muu kuin ihmisensä käskyt. Tämä on ihan loistava ominaisuus esimerkiksi kisoissa, sillä Joline vähät välittää hälyisestä kisapaikasta tai muista verryttelyalueella suhaavista valjakoista. Vain ohjastajan toiveilla on väliä. Joline seuraa ohjeita niin sokeasti, että se varmaan kulkisi päin seiniäkin, josta siltä niin pyydettäisiin.

Olen joskus tullut siihen lopputulemaan, että Joline on sisimmiltään koira. Kirjava neitomme leikkii aivan alituisesti tarhassa ja laitumella palloilla ja vahtii niitä kuin jotain kallistakin omaisuutta. Lisäksi Joline tuntuu suojelevan ihmisiäkin. Jos esimerkiksi Jolinen selkään pistää pienen lapsen ja lapsen tasapaino selässä järkkyy, niin Joline pysähtyy heti paikoilleen, ettei matkustaja vain tippuisi pois kyydistä. Hoidattessa Joline seisoo aina kiltisti paikallaan ja seuraa hoitajansa puuhia korvat hörössä. Vaikka Joline nauttiikin huomionosoituksista, se ei kuitenkaan koskaan kerjää niitä.

Joline on sen verran muumimainen poni, että mitään kovemman luokan kisatykkiä siitä ei saisi tekemälläkään. Kyllä Joline suorittaa noviisitason valjakkoradat hyvin, mutta ei kuitenkaan sensaatiomaisesti. Joline tykkää tehdä töitä ja se on fiksu ja kuuliainen poni. Vauhti ei Jolinella kuitenkaan päätä huimaa ja joskus reaktionopeudessakin olisi parantamista. Tarkkuuskokeessa Joline jää usein sporttisempia kavereitaan jälkeen, mutta koulu- ja kestävyyskokeissa tämän tamman kanssa voi kokea kivoja onnistumisen hetkiä!

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1422.87 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 725.96 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 696.91 p.

Arvokilpailut - 2 sijoitusta

31.07.2021 VVJ Cup, noviisi yhdistetty pareille, 5/35
30.09.2021 VVJ Cup, noviisi yhdistetty pareille, 5/30

Päiväkirja

Ei merkintöjä.