Hopewood Connemaras

Ceiriosen Caolainn

VH18-035-0152
Connemaranponitamma, tummanruunikko, 145 cm
Syntynyt 12.9.2018, 2-vuotias ‒ täyttää 4 vuotta 12.10.2018
Kasvattanut Tuulia T., Ceiriosen ‒ omistaa JP (VRL-01948), Hopewood Connemaras
Kouluratsastuspainotteinen, kilpailee tasolla Helppo A

Luonnekuvaus

Kayla saapui meille tilausvarsana Tuulian uudelta Ceiriosen-tallilta. Löysin tallin sivut vahingossa surffaillessani pitkin nettiä, ja tietysti huomioni kiinnittyi tallin connemaroihin, joita löytyi muutama kappale useiden welshien ja shettisten joukosta. Silmääni pisti erityisesti voikko Cherrymist Delphia emälinjasta takia, sillä tamman emä Poniniemen Delphine oli ollut itselläni omistuksessa vuoden 2012 paikkeilla. Halusin ehdottomasti päästä jatkamaan tätä kaunista linjaa, ja kaikeksi onneksi "Pia" varsoikin meille ihanan, tummanruunikon tammavarsan syyskuussa.

Kayla on tyypillinen mammaponi. Se on luonteeltaan älyttömän rauhallinen ja mukava, ja kestää vaikka minkälaista häslinkiä ja paikasta toiseen riepottelua stressaamatta lainkaan. Jo varsana saapuessaan meille vieroituksensa jälkeen meidän piti välillä käydä kurkistamassa Kaylan karsinaan sisään, kun sieltä ei kuulunut tai näkynyt minkäänlaista elämää - siellä se mokoma vain makoili tyytyväisenä karsinansa pohjalla tai metsästi vimmatun lailla viimeisiä karsinan pohjalle jääneitä heinänkorsia. Ratsukoulutuksessa Kayla ei ehkä ollut se nopein oppija, mutta se ei myöskään hermostunut ollenkaan, vaikka joinain päivinä niitä etuosakäännöksiä ja pohkeenväistöjä hinkutettiin niin maan perkuleesti - se vain puksutti menemään ja yritti parhaansa.

Kayla on äärimmäisen helppohoitoinen poni. Sen voi huoletta hoitaa karsinassaan vaikka vapaana ovi sepposen selällään, sillä tällä ponilla ei ole kiire mihinkään. Tietysti käytävällä norkoilevat heinäkärryt voivat olla liian suuri houkutus tälle herkkupepulle, mutta pääsääntöisesti muuten Kayla ei poistu karsinastaan ennen kuin joku sitä (yleensä pariin kertaan) käskee. Harjatessa Kayla värisee rauhallisesti paikallaan ja ihmettelee hölmistyneenä hoitajansa menoja, eli pelkoa torahampaista tai potkukavioista ei ole. Satulointi ja suitsiminen onnistuvat Kaylan kanssa niin ikään ongelmitta, hyvä kun tamman ilme edes värähtää. Taluttaessa Kaylaa saa silloin tällöin muistuttaa etenpäin liikkumisesta, sillä tämä tamma tykkää ottaa aikansa, jos tulipalokiirettä ei ole.

Ratsuna Kayla on hyvin anteeksiantavainen ja osaava, mutta vauhti ei tällä ponilla päätä huumaa. Kun Kayla oppii jotain uutta niin se muistaa sen vaikka unissaankin, joten Kaylan kanssa kaikenlaiset kiemurat ja koukerot onnistuvat varmasti, mutta vauhdin eteen on ratsastajan tehtävä töitä. Ilman kunnon kannustusta Kaylan meininki muistuttaa lähinnä ruoka-aikaan tallista ulos raahatun lehmän juoksutukselta, joten alkuverryttelyt on syytä hoitaa tunnollisesti, erityisesti jos edessä on kilpasuoritus. Kayla lämpenee yleensä heti ensimmäisten reippaiden laukkapätkien jälkeen, mutta tärkeintä on olla unohtamatta kannuksia kotiin.

Sukuselvitys

i: Aidan Cashel
tprn, 143 cm, FIN
KTK-III
ii: Hasselbys Críofan
KTK-I
iii: Chrannlaoich KTK-II
iie: Réamhphósta KTK-II
ie: Clovercutt Cherrytop
KTK-III
iei: Arkshill Lachlan KTK-II
iee: VIR MVA Ch Poniniemen Colleen KTK-II
e: Cherrymist Delphia
vkk, 148 cm, FIN
ei: Oldsfell's Guarana eii: Guess Who
eie: Nidorina
ee: Poniniemen Delphine
Ch, KTK-III
eei: Ch Tornado KTK-II
eee: Cloonhill Bright Delphi

Jälkeläistiedot

Kaylalla ei ole vielä jälkeläisiä.

Kilpailutulokset

Näyttelyt - 1 serti
26.09.2018 NJ Cefnmoor, 4/6 - irtoSERT (pt. Vibaja)

Kouluratsastus - 5 sijoitusta
16.09.2018 KRJ Duán Stable, Helppo A, 2/40
18.09.2018 KRJ Duán Stable, Helppo A, 2/40
24.09.2018 KRJ Ristikallio, Helppo A, 2/40
25.09.2018 KRJ Duán Stable, Helppo A, 4/40
28.09.2018 KRJ Ristikallio, Helppo A, 6/40