Etusivulle Muut rodut Esittely Tallikirja

Fellbury Stud

Fellbury Elsie

Luonteensa puolesta kuin ilmetty emänsä kopio. Rauhallinen ja viisas lauman johtaja.

VH20-017-0189
Shetlanninponitamma
Punarautias, 98 cm

Syntynyt 4.6.2020, 0-vuotias
Kasvattanut JP, Fellbury Stud
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Valjakkoajopainotteinen / noviisi
Kisaaja Linda Miller


×

Sukuselvitys

i: Välähdyksen Tenho
rt, 101 cm
Ch, KTK-II
ii: Shine's Garfunkel
trn, 102 cm
iii: Shine's Gasimir
rtkrj, 100 cm
iie: Gesmar
trn, 99 cm
ie: Green Hill's Snowball
km, 94 cm
iei: Canyon's Money Business
km
iee: Green Hill's Pop Idol
tunt
e: Hiirenkorvan Jenavieve
trt, 98 cm
(Ch), KTK-II
ei: Brienwood's Eminence
m, 103 cm
eii: Daskna's Freestyle
tunt
eie: Melissa of Brienwood
tunt
ee: Frin Winnie
prt, 97 cm
VIR MVA Ch
eei: Drekan Wilhelm
prt, 99 cm
eee: Frin Cornelie
97 cm

Jälkeläistiedot

Elsiellä ei ole jälkeläisiä.

×

Luonnekuvaus

Voin kertoa, että yli 10 vuotta shetlanninponeja kasvattaneena ihmisenä minä olen nähnyt kaiken. Kyllä, kaiken tikittävistä aikapommiponeista sellaisiin laiskamatoihin, joiden jalat on kuin lyijystä valetut. Aina silloin tällöin kohdalle osuu kuitenkin suorastaan terapeuttisen helppoluontoisia poneja, joiden kanssa yhteistyö sujuu niin saumattomasti, että niiden olemassaolon suorastaan unohtaa. Ja tässä kontekstissa se on siis hyvä asia.

Elsie on yksi sellaisista poneista. Aina kun luulen menettäväni viimeiset järkeni rippeet jonkun hermoheikon vuotiaan nuoren vapautettua ponit sähkölangoista kiitämään pitkin naapurustoa, niin Elsien maltillinen olemus palauttaa minut maan pinnalle. Elsielle on kehittynyt varsinainen oraakkelin status Fellburyn ponien joukossa. Elsie on laumamme Rafiki. Tai Gandalf. Tai jokin muu vastaava viisautta ympärilleen säteilevä johtohahmo.

Elsien kanssa ei tosiaan tarvitse huolehtia siitä, että mikä menee pieleen. Tämän ponin hoitamisesta ja ajamisesta usein taistellaankin talliporukan kesken. Elsien kanssa ei vaan yksinkertaisesti voi mikään mennä pieleen. Ennemmin hoitaja tai ohjastaja mokaa, kuin Elsie. Siksi onkin niin luvattoman mukavaa pistää välillä puhelin kiinni, heittää mukavimmat olohousut jalkaan ja lähteä köröttelemään Elsien kanssa pitkin kyliä. Tuntuu siltä, että vaikka sitä kuskina jopa vallan nukahtaisi kärryille, niin Elsie kyllä heittäisi itse lenkin loppuun ja sitten navigoisi meidät kotipihaan. Ja varmaan vielä vielä peittelisi minut jollain huovalla ja huokaisisi, että "voi näitä ihmisiä".

×

Kilpailutulokset

Ei aloittanut kilpailemista.

×

Päiväkirjamerkinnät

Ei vielä merkintöjä.