Fellbury Stud
Top carriage ponies
Virtuaalihevonen

RIP ✝ Fellbury Elsie (1.8.2021)

Fellbury Elsie

Punarautias shetlanninponitamma, 98 cm
Syntynyt 4.6.2020 (10-vuotias), rekisterinumero VH20-017-0189

Kasvattanut JP, Fellbury Stud
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Valjakkoajopainotteinen / noviisi
Kisaaja Linda Miller

Luonnekuvaus

Voin kertoa, että yli 10 vuotta shetlanninponeja kasvattaneena ihmisenä minä olen nähnyt kaiken. Kyllä, kaiken tikittävistä aikapommiponeista sellaisiin laiskamatoihin, joiden jalat on kuin lyijystä valetut. Aina silloin tällöin kohdalle osuu kuitenkin suorastaan terapeuttisen helppoluontoisia poneja, joiden kanssa yhteistyö sujuu niin saumattomasti, että niiden olemassaolon suorastaan unohtaa. Ja tässä kontekstissa se on siis hyvä asia.

Elsie on yksi sellaisista poneista. Aina kun luulen menettäväni viimeiset järkeni rippeet jonkun hermoheikon vuotiaan nuoren vapautettua ponit sähkölangoista kiitämään pitkin naapurustoa, niin Elsien maltillinen olemus palauttaa minut maan pinnalle. Elsiellä tuntuu olevan sellainen rauhaa ja rakkautta säteilevä aura, joka rauhoittaa kaikki ponit, eläimet ja ihmiset sen ympärillä. Kaikki Elsien olemuksesta sen ilmeistä liikkeisiin viestivät viisaudesta ja kärsivällisyydestä. Pihattolauman hulivilitkin keskeyttävät aina leikkinsä arvon Elsien tallustellessa ohi. Kukaan pihaton poneista ei uskalla ryttyillä Elsielle, joten Elsie saa aina nauttia lounashetkestä rauhassa ilman paikalle tunkevia louskuhampaita. Ajaessa Elsie antaa aloittelevankin ohjastajan aivopierut anteeksi - senkus keikut kärryillä kuin tasapainoton variksenpelätin ja vedä ohjista eri suuntiin, ei Elsietä haittaa. Tai no, kyllä sitä varmaan haittaa, mutta se ei koskaan tuo tätä ilmi, vaan jatkaa kiltisti eteenpäin löntystelyä.

Elsien kanssa ei tosiaan tarvitse huolehtia siitä, että mikä menee pieleen. Tämän ponin hoitamisesta ja ajamisesta usein taistellaankin talliporukan kesken. Elsien kanssa ei vaan yksinkertaisesti voi mikään mennä pieleen. Ennemmin hoitaja tai ohjastaja mokaa, kuin Elsie. Siksi onkin niin luvattoman mukavaa pistää välillä puhelin kiinni, heittää mukavimmat olohousut jalkaan ja lähteä köröttelemään Elsien kanssa pitkin kyliä. Tuntuu siltä, että vaikka sitä kuskina jopa vallan nukahtaisi kärryille, niin Elsie kyllä heittäisi itse lenkin loppuun ja sitten navigoisi meidät kotipihaan. Ja varmaan vielä vielä peittelisi minut jollain huovalla ja huokaisisi, että "voi näitä ihmisiä".

Sukuselvitys

i: Välähdyksen Tenho
rt, 101 cm
Ch, KTK-II
ii: Shine's Garfunkel
trn, 102 cm
iii: Shine's Gasimir
rtkrj, 100 cm
iie: Gesmar
trn, 99 cm
ie: Green Hill's Snowball
km, 94 cm
iei: Canyon's Money Business evm
km
iee: Green Hill's Pop Idol evm
tunt
e: Hiirenkorvan Jenavieve
trt, 98 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ei: Brienwood's Eminence
m, 103 cm
eii: Daskna's Freestyle evm
tunt
eie: Melissa of Brienwood evm
tunt
ee: Frin Winnie
prt, 97 cm
VIR MVA Ch
eei: Drekan Wilhelm evm
prt, 99 cm
eee: Frin Cornelie evm
97 cm

Jälkeläiset

synt. 1.12.2020 she-o Fellbury Elysium isä Fellbury Auberon om. Fellbury Stud

Kilpailutulokset

VVJ valjakkoajo - vt. 4/3 (1474.05 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 137.35 p.
Nopeus ja kestävyys 50.03 p.
Kuuliaisuus ja luonne 776.01 p.
Tahti ja irtonaisuus 87.96 p.
Tarkkuus ja ketteryys 698.04 p.

VVJ valjakkoajo - 1 sijoitusta

31.08.2020 VVJ Cup, noviisi yhdistetty yksilöille, 2/80