Stuteri Vinterdal
Etusivu Esittely Jalostusoriit Siitostammat Ruunat ja varsat Kasvatus Muuta

Tervetuloa Stuteri Vinterdaliin

Tervetuloa idylliseen Ruotsiin! Stuteri Vinterdal on pieni pihattotalli, jossa asuu valjakkoajoon ja kouluratsastukseen koulutettuja harrasteponeja. Toiminta alkoi virallisesti heinäkuussa 2019, kun omistajien tontille rakennetulle tallille muutti kolme minishetlanninponitammaa. Tämän jälkeen Vinterdalin asukaskatraaseen on liittynyt myös mm. welsh cobeja sekä poneja muista satunnaisista roduista.

Stuteri Vinterdalin toiminnan keskiössä on semirealistisuus, harkittu ponijalostus sekä päiväkirjamerkinnät. Meillä ponit ikääntyvät vuoden kahdessa IRL kuukaudessa, ja ponien kilpailut, varsomiset ym. suhteutetaan tähän ajankulkuun. Nuorten ponien ikääntymistä ei ole nopeutettu, vaan ne ikääntyvät samaan tahtiin kuin aikuisetkin ponit. Nuoret eivät kuitenkaan seiso tyhjän panttina, vaan niiden kanssa voidaan käydä esimerkiksi näyttelyissä ja varsalaatuarvosteluissa. Ponit siirtyvät aikuisuuteen n. neljän ikävuoden kohdalla, jolloin niillä aletaan kilpailemaan ja niitä voidaan käyttää jalostukseen. Meidän ponimme kilpailevat porrastetuissa.

Ponijalostus on yksi Vinterdalin tärkeimmistä toimintamuodoista. Me kasvatamme harkitusti näyttöön ja käyttöön soveltuvia rotuponeja. Eniten Vinterdalissa syntyy minishetlanninponeja, mutta meillä on syntynyt myös muutama welsh sektioista C ja D. Kasvattejamme myydään toisinaan maailmalle kohti uusia seikkailuja.

Terveisin, JP (VRL-01948, e-mail, chat)

Suosittelemme vierailemaan

Tallit

Fältarv Gård
Glenwood Welsh Ponies
Mandelbacke
Murroksen ratsutila

Hyödylliset linkit

Virtuaalinen Ratsastajainliitto VRL
Virtuaalifoorumi Keskusta
Virtuaalilista

Virtuaalinen shetlanninponiyhdistys VSY
Virtuaalisten welshien ystävät VWY
Virtuaalinen valjakkoajojaos VVJ