Elitehof Etusivu Oriit Tammat Kasvatus

Tervetuloa Elitehofiin

Olen aina ollut kiinnostunut welsh part bred-poneista, vaikka ne eivät virtuaaliharrastukseni alkuvuosiin kuulunetkaan. Hankin ensimmäisen part bredini, Huovilan Kendran, vuonna 2017. Kendra ja sen jälkeläiset olivat pitkän aikaa ainoat part bredini, kunnes syksyllä 2020 rodusta viimein toden teolla innostuneena päädyin hankkimaan tuontiori Verkenner Coenin. Ei kestänyt kauaa, kun jo toin Coenin seuraksi lisää tuontiponeja, ja lopulta muilta kasvattajilta ostettuja suvullisia poneja. Sen seurauksena näiden sydänkäpysten kotitalliksi rakentui Elitehof.

Tämän lyhyen taustatarinan siivittämänä toivotan sinut tervetulleeksi Elitehofiin, syyskuussa 2020 perustettuun hollantilaiseen virtuaalitalliin, jossa asuu koulupainotteisia welsh part bred-poneja. Me kasvatamme yksinomaan NWR-tyyppisiä welshristeytyksiä, joiden suvuissa sallitaan vain täysiverirodut (xx, x ja ox) sekä welshponit sektioista A ja B. Käytämme jalostustoiminnassamme vain näitä rotuja saavuttaaksemme mahdollisimman kevyen, kauniin ja urheilullisen poniristeytyksen.

Mahtipontisesta nimestään huolimatta Elitehof on käytännössä kokonaan JP:n omaa huvittelua, eikä meillä ole erityistä missiota virtuaalimaailmassa. Poneillamme ei ole suuria tavoitteita - joillakin saatetaan kilpailla aktiivisesti, mutta osa saattaa elää elämänsä käymättä ollenkaan kisoissa tai kissanristiäisissä. Elitehof on puhtaasti paineetonta virtuaalihevostelua: kauniita poneja joiden ei tarvitse miellyttää ketään muuta kuin omistajaa itseään. Käyhän peremmälle, jos sinunkin sydämesi sykkii näille pienille liitokavioille!

Terveisin, JP (VRL-01948)

Hyödyllistä

Tallin tiedot

Yhteydenotto: jp@lasikuu.net, chat
Tallin rekisteritunnus: ELTH4322
Sijainti: Alankomaat
Perustettu: 9/2020

NWR rotuna

Elitehofissa kasvatetaan welshponeja sektiossa NWR (nederlandse welsh rijpony). Kyseessä on hollantilainen welshristeytys, jonka jalostuksessa sallitaan vain welshponit sektioista A ja B sekä täysiverirodut eli englantilaiset, arabialaiset sekä angloarabialaiset täysiveriset, kunhan welsh-osuus on aina vähintään 25 %. Vertauksen vuoksi tavallisessa welsh part bredissä sallitaan kaikkien welsh-sektioiden risteytys minkä tahansa muun hevosrodun kanssa, kunhan welshprosentti on vähintään 12,5 %. NWR:n säkäkorkeus on 138-156 cm, mutta ihannekorkeus on 146-148 cm. Kaikki värit paitsi tobianokirjava (platenbont) sallitaan. (Lähteet: Nederlands Welsh Pony & Cob Society)