Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH21-023-0040 · VIR MVA Ch · KTK-II

Elitehof's Bloesem

s. 16.7.2021 , kasvattanut Elitehof, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
voikonkimo welsh part bred-tamma (NWR 75 %), 138 cm, koulutustaso Helppo A

Cairnhill Blue Kestrel
wB, rtkm, 134 cm
Birchmoor Crown Cruel
Cairnhill Abella
Bloemlief's Nefertiti
wpb (50 %), vkk, 147 cm
Aloe Chapel xx
Rhydwyn Diamond

Jälkeläiset

9.6.2022 wpb-o. Elitehof's Mikado i. Primo Nighthawk xx om. Elitehof

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Essi on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 70 kertaa, joista 4 on ollut voittoja ja 13 sijoituksia (sijoitusprosentti 24 %).

NJ-näyttelyt

MVA-SERT @Blumenfeld Ponies 13.10.2021 (pt. Jannica)
irtoSERT @Brynderwyn 17.4.2022 (pt. Lissu T.)
irtoSERT @Ponitila Adina 8.5.2022 (pt. Jannica)
MVA-SERT @Ponitila Adina 16.6.2022 (pt. Jannica)

Päiväkirjamerkinnät

23.7.2022: Treenin aihetta (kirjoittanut omistaja)

Tänään suoritimme Essin kanssa pienissä paikallisissa koulukisoissa Helppo A-ohjelman. Tarkoitus oli lähinnä treenata aktiivisempaa kisaamista ja totuttaa Essiä matkustamiseen, mutta saimmekin kotiintuomiseksi pitkän listan kehitettäviä asioita ratsastuksessa.

Saavuimme alkutervehdykseen niin vinossa, että Essi tuli pysähdykseen suunnilleen poikittain. Vinouden takia Essi ei tuntunut ottavan tukevaa jalansijaa ollenkaan, vaan jäi hetkeksi polkemaan jalkojaan, josta minä tietysti hätäännyin enkä osannut päättää, että milloin oli sopiva aika jatkaa pysähdyksestä raviin. Jälkeenpäin (yli)ajateltuna tuntuu siltä, että seisomme pysähdyksessä varmaan 15 sekuntia. Jäin murehtimaan tätä alkukämmiä niin kovasti, että seuraava moka oli jo kirjaimellisesti kulman takana - minä nimittäin unohdin ratsastettavan radan. Tarkoitus oli ratsastaa puoli rataa leikkaa, mutta minä vein Essin leikkaamaan koko rataa. Tuomari tietysti puhalsi tästä pilliin ja yritti antaa meille mahdollisuuden ratsastaa tien uudelleen puolikkailla pisteillä, mutta minä olin edelleen niin ajatuksissani, etten edes kuullut pillin vihellystä kun vasta seuraavan kerran tuomaritornin kohdalla! Noloa.

Loppurata selvittiin ilman sen suurempia virheitä, mutta meno oli kokonaisuudessaan melko takkuavaa ja epätasapainoista. Tuomari kommentoi erityisesti Essin etupainoista ja matalaa muotoa, puutteellista ylämäkeen liikkumista sekä vinoa takaosaa, joka toki johtui juurikin edellä mainitusta muodosta jossa tamma esitettiin. Saimmekin tästä paljon motivaatiota ja ideoita tulevia treenejä varten. Erityisesti voisimme kokeilla käydä enemmän maastossa tekemässä ylämäkityöskentelyä, vaikka maastoilu onkin Essin kanssa välillä vähän liian jännää omaan makuuni.

9.6.2022: Essin ensimmäisen varsan syntymä (kirjoittanut omistaja)

Olen kuullut sanottavan, että ensimmäistä kertaa varsovat tammat aina panttaavat varsojaan yliaikaa. Meille ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, että pikkutarkka Essi-tamma päätti tuoda ensimmäisen jälkeläisensä maailmaan tasan tarkkaan laskettuna päivänä. Olin valvonut Essiä kamerasta koko yön - tamma oli nimittäin jo edellisillasta asti rampannut ja venytellyt siihen malliin, että kohtaa alkaa tapahtua. Neljän aikaan aamuyöllä päätin käydä pikaisesti pesemässä hampaani, että pysyisin hereillä, ja palatessani takaisin ruudun ääreen Essi oli jo käynyt makuulle valmiina varsomaan. Essi suoriutui varsomisesta mallikkaasti ja ruunivoikko orivarsa syntyi elinvoimaisena ja terveenä. Reipas viipottaja koitti päästä seisomaan suunnilleen heti, kun etujalat olivat ulkona, ja puolen tunnin ikäisenä se lopulta haparoi huojuvin kintuin emänsä vierellä. Varsan nimeksi tuli Mikado, yksi suosikkinimistäni.