Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Argyle of Brightwood

Syntynyt 28.12.2021, Iso-Britannia
Rekisterinumero VH21-017-0432
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponiori
Musta, 100 cm

Kasvattanut JP, Brightwood Ponies
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Brombackas Astor
trt, 101 cm
ii: Ajax v.d. Groenkamp evm
tunt
ie: Brombackas Dahlia evm
tunt
e: Annike v.d. Ysselkamp
m, 97 cm
KTK-III
ei: Nolan v.d. Ysselkamp evm
tunt
ee: Bertha v.d. Ysselkamp evm
tunt

Jälkeläiset

Akulla ei ole jälkeläisiä.

Luonnekuvaus

Argyle, eli tutummin Aku, on pieni hyperaktiivinen poni, jolle jokainen päivä on seikkailu. Aku on ihan mahdottoman kiinnostunut kaikesta, joten oriin käsittelyssä pitää olla hieman malttia matkassa. Esimerkiksi taluttaessa jokainen kivi ja käpy matkan varrella on tutkittava perusteellisesti läpi (mahtaakohan Akun toteemieläin olla koira?). Luonnollisesti myös hoitajien, eläinlääkärien ja kengittäjien harja- tai työkalupakit on käännettävä ympäri ja jokainen vähänkin erikoinen esine pitää esitellä oriille kohteliaasti, ettei pieni musta saa vallan hepulia. Hiljaisina ajanjaksoina Akun käsittely sujuu rauhallisissa merkeissä, mutta jos tallipihalla sattuu olemaan vähänkin säpinää, niin silloin ori ei pysy aloillaan karsinassa eikä käytävällä.

Ajaessa Akulla on yksi vaihde, ja se on kutonen. Hidastempoiset kouluhinkutukset saavat Akulle lähinnä aikaiseksi mahahaavan, joten ori ei valitettavasti ole ihan luotettava allrounder-valjakkoponi. Onneksi kaksi kolmesta valjakkoajon osakokeesta vaatii vauhtia ja energiaa, ja niitä Akulta löytyy. Tarkkuuskokeissa Aku tekee yleensä loistavia aikoja, mutta virhepisteet sen sijaan pysyvät harvoin nollassa, kun ori ei aina malta jarruttaa tarpeeksi tötteröiden väliin. Maraton sujuu oriilta kaikista parhaiten - pitkät laukkapätkät sujuvat kuin leikiten ja pitkille esteille Aku malttaa jopa hidastaa, koska se ymmärtää saattavansa muuten jäädä solmuun pölkkyjen väliin.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1469.81 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 712.19 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 757.62 p.

Päiväkirja

28.12.2021: Joulunajan yllätys (kirjoittanut omistaja)

Joulun ja uudenvuoden välisinä päivinä chattiini kilahti varsin ilahduttava yksityisviesti - Cynoria oli vastannut myöntävästi astutuskyselyyn, jonka olin lähettänyt kuukausia aiemmin! Koska kyseessä on taukoileva harrastaja niin minä pessimistinä lähinnä odotin, ettei vastausta tulisi koskaan. Toisin kuitenkin lopulta kävi! Nähdessäni Cynorian myöntävän vastauksen minä heitin henkisesti volttia onnesta ja aloin heti valikoimaan tammoja hänen upeille oreilleen. Tämän haipakan seurauksena parillekin eri tallilleni syntyi useita shettisvarsoja - kaksi näistä Brightwoodiin. Brombackas Astorin ja Anniken varsa oli suorastaan pakko nimetä a-kirjaimella vanhempiensa tapaan.