Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Cecam Atomic Punk KTK-II, VVJ-II

Syntynyt 20.4.2021, Saksa
Rekisterinumero VH12-017-0305
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Minishetlanninponiori
Voikko, 78 cm

Kasvattanut Jenni T., Cecam Shetlands
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Cecam Tasmanian Devil
mini, rn, 75 cm
ii: Djailey van Genohoeven
mini, vkk, 82 cm
iii: Eric v. st. Kersenhof evm
tunt
iie: Maquita van Grinhof evm
tunt
ie: Tessa v. St. Kersenhof
mini, rtkrj, 83 cm
iei: Sinjeur van Stal Gemet evm
tunt
iee: Wilma Ylbeos evm
tunt
e: Glowmoor Aurelia
mini, vkkkrj, 84 cm
ei: Celestino vom Erlefeld
mini, tprt, 79 cm
eii: Céderic v.d. Gloedkamp evm
tunt
eie: Isabel vom Erlefeld evm
tunt
ee: Tess v. Pijnwoud
mini, vkk, 82 cm
eei: Herco v. Pijnwoud evm
mini, vkk, 80 cm
eee: Toos v. Pijnwoud evm
mini, rt, 84 cm

Jälkeläiset

synt. 17.03.2021 minishe-t Delisja II emä Delisja v.d. Zanneshof om. Fellbury Stud

Luonnekuvaus

Punkki on luonteeltaan varsin menevä veijari. Punkin kanssa jokainen päivä on yllätyksiä ja ennen kaikkea vauhtia täynnä. Pieni voikko on uteliaisuutensa ja orimaisen rohkeutensa ansiosta helppo suostutella kaikenlaisiin aktiviteetteihin. Punkki vaikuttaa sellaista ponilta, joka tekisi pyydettäessä mitä tahansa vain osoittaakseen olevansa kova jätkä. Punkkia on vaikea saada epäröimään ja yleensä Punkki tutustuukin uusiin esineisiin, paikkoihin ja vaikka varusteisiinkin korvat pystyssä puuskuen.

Hoitaessa Punkki on melkoisen hyperaktiivinen ja malttamaton. Punkki hoidetaan aina käytävällä molemmin puolin kiinnitettynä, sillä karsinassa se ei seiso aloillaan hetkeäkään, jos sinne tulee ihminen. Punkki osaa kaikenlaiset kolttoset hoitamisen aikana ja jos sillä ei ole jotain harjapakkia, jakkaraa tai narua tuhottavana lähettyvillään, niin sitten Punkki yleensä yrittää näykkiä hoitajaansa. Hyväkään torumisääni ei saa Punkkia lopettamaan näykkimistä, joten turvallisempi veto on pitää aina ponin naamaa ja hampaita silmällä. Valjastus sopii hoitaa Punkin kanssa ripeästi alta pois - mitä enemmän homma pitkittyy niin sitä enemmän Punkin pinna lyhenee.

Ajoponina Punkki on melko reipas ja rohkea. Mikään opetusponi Punkki ei kuitenkaan ole, vaan ohjeiden on tultava ohjastajalta määrätietoisesti ja täsmällisesti. Edes uralla Punkki ei kulje huvikseen suoraan ilman jatkuvaa ohjausta, vaan ohjastajan keskittymisen herpaantuessa Punkkikin alkaa haahuilemaan pitkin kenttää. Punkki ei siis ole mikään helppo poni, jonka kyytiin mennään paistattelemaan päivää, mutta sen sijaan Punkki opettaa kuskilleen päättäväisyyttä, periksiantamattomuutta ja tasaisen tuntuman pitoa. Kisoissa Punkki ei pelkää yhtään mitään ja on pikemminkin vain innoissaan maisemanvaihdoksesta. Ohjastajan ei tarvitse olla huolissaan muista oreista tai tammoista, sillä valjastettuna Punkki kyllä kuuntelee ohjastajaansa tunnollisesti. Eri asia on sitten esimerkiksi näyttelyt, joissa Punkki päätyy välillä innostuksissaan kävelemään kahdella jalalla.

Kilpailutulokset

VVJ valjakkoajo - vt. 4/3 (1431.23 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 777.51 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 653.72 p.

Päiväkirja

Ei merkintöjä.