Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Cecam Pokerface

Syntynyt 8.9.2011, Saksa
Rekisterinumero VH11-017-0754
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponiori
Musta, 103 cm

Kasvattanut Jenni T., Cecam Shetlands
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Points Still Rockin'
m, 101 cm
ii: Berlem von Tefke evm
tunt
ie: Points Wanda evm
tunt
e: Points Piccadilly
trn, 90 cm
YLA3
ei: Points Ref evm
tunt
ee: Points Ibella evm
tunt

Jälkeläiset

Pokella ei ole jälkeläisiä.

Luonnekuvaus

Poke on herkuille uskomattoman perso nallekarhu, joka useimmiten onnistuukin saamaan haluamansa porkkananpalat ja leivänkannikat - keinoja kaihtamatta. Toisinaan herra saattaa käydä kerjäämään turhankin röyhkein ottein, eikä ennenkuulumatonta ole ruoan varastaminenkaan, sillä karkaamisen jalon taidon Poke kyllä hallitsee. Poni on sidottava aina tarkasti kiinni, eikä sitä saa jättää hetkeksikään silmistään. Kokemattomia hoitajiaan Poke huijaa ujuttamalla riimunnarun jalkojensa väliin, jonka jälkeen se luo dramaattisen murheellisia silmäyksiä hoitajaansa. Kun pahaa-arvaamaton pelastaja sitten irrottaa ponin solmusta, ottaa Poke jalat alleen. Ja tämähän on luonnollisesti vain yksi tämän herran luovista jekuista.

Jekkuilustaan huolimatta Poke on ihan miellyttävä kaveri käsitellä; se ei näyki tai kisko taluttajaansa pitkin meheviä ruohomättäitä, eikä se harjattaessa pyöri levotonta ympyrää. Tammojen lähellä on kylläkin oltava tarkkana, sillä neidit saavat Poken käyttäytymään turhankin vastuuttomasti. Tällöinkin poni on kuitenkin suhteellisen helppo käsitellä, kunhan kokemusta pörhistelevistä oreista vain löytyy. Vaikka Poke onkin kiltti ja rauhallinen harjattava, kengittämisestä sillä on useinkin sananen sanottavanaan ja silloin se onnistuukin käyttäytymään kuin mikäkin huligaani, eikä sitä rauhoita porkkana tai puhe. Vakiokengittäjä tietenkin tietää Poken metkut ja pärjää ponin kanssa kunnioitettavan hyvin, mutta uuden kengittäjätuttavuuden kanssa Poke antaa palaa vieläkin suuremmalla tarmolla. Valjastaessa Poke käyttäytyy ihan hyvin, vaikkakin turhan malttamattomasti. Poniherra ei malttaisi heti kärryt nähdessäänkään pysyä aloillaan ja odottaa tulevaa lenkkiä, vaan haluaisi lähteä liikkeelle heti samantien. Jos Poke on erityisen vallattomalla tuulella, kannattaa suosiolla pyytää avustaja pitämään ponista kiinni valjastuksen ajan, sillä pienestä koostaan huolimatta Poke kyllä onnistuu varsin lahjakkaasti hankaloittamaan valjastusta - ja venyttämään liikkeellelähtöä ihan tahtomattaankin.

Selästä Pokea ei käsitellä lainkaan, mutta kärryjen edessä se on aivan mahtava! Ori nauttii suunnattomasti lenkeistä sekä puuhailusta ja vaikka sillä onkin usein uskomattomasti vauhtia ja energiaa, poni on silti tarkkaavainen ja kuuntelee ohjastajaa vähintäänkin hyvin. Poke on herkkä ja ketterä ajettava ja liikkuukin ihan nätein liikkein. Innostuessaan herra tosin saattaa joskus unohtaa jarrut täysin, eikä meno silloin ole kovinkaan hurmaavaa tai tasapainoista, mutta eipä kukaan (ainakaan vielä) ole orin hallintaa menettänyt. Taitavampi ohjastaja saa Pokesta esille aivan uusiakin ulottuvuuksia, sillä poni antaa usein työskennellessään juuri sitä mit pyydetään, eikä tippaakaan enempää tai vähempää. Mikään automaatti Poke ei siis ole. Ori opettelee mielelään uusia asioita, muttei jaksa saman toistoa loputtomin määrin.

Luonne © Liia

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1485.51 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 746.06 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 739.45 p.

Päiväkirja

Ei merkintöjä.