Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Kruunun Winston KTK-III, VVJ-II

Syntynyt 4.6.2020, Ruotsi
Rekisterinumero VH20-017-0110
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponiori
Voikko, 100 cm

Kasvattanut Antonia N., Kronbacka
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Drayton Waldemar
rtpäis, 102 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii: Maroonbirch Ollivander evm
prt, 103 cm
ie: Drayton Madder Lady evm
rnpäis, 102 cm
e: Kenmore Stormi
vkk, 102 cm
ei: Hurricane evm
vkk, 105 cm
ee: Kenmore Satine evm
rt, 100 cm

Jälkeläiset

synt. 27.6.2020 she-t Fellbury Prairie Rose emä Primrose Dei om. Koivuhaka
synt. 21.9.2020 she-o Fellbury Dark Moon emä Hiirenkorvan Jenavieve om. Honeycrust Shetlands
synt. 17.8.2021 she-o Fellbury War Poet emä M.B. Maia om. Winmour Manor

Luonnekuvaus

Pääsiäisenä 2020 minä kärsin pahimmasta ponikuumeesta aikoihin ja ostelinkin Fellburyyn jos jonkinlaista kaviokasta tallin täytteeksi. Yhdelle 1-polviselle oriille meillä kuitenkin oli oikeasti tarvetta, joten Tonttu ei tullut meille heräteostoksena, vaan tarkoin harkittuna tilausvarsana. Kronbacka on yksi suosikkitalleistani ja meillä olikin Fellburyssa entuudestaan yksi koko talliporukan hurmannut kruunulainen tamma, joten tiesin heti, että mistä meille se 1-polvinen ori hommataan.

Tonttu on shetlanninponipersoona suoraan oppikirjasta. Vähän omapäinen ja rajoja testaileva hölmöilijä, mutta kuitenkin täysin käsiteltävissä oleva koko perheen suosikki. Tontun kanssa oleellista on tehdä heti alkujaan selväksi, että kuka on pomo. Päästessään yläkynteen Tontusta tulee sellainen pieni luupäinen pomottelija, että itku on usein herkässä. Tonttu osaa olla huonoina päivinä niin itsepäinen, että useimmiten se annetaan suoraan vain kokeneempien käsiteltäväksi ongelmien välttämiseksi. Tonttu ei ole millään tapaa aggressiivinen tai pahansuopa poni, joten kyllä aloittelijatkin sen kanssa pärjäävät tavallisissa arjen askareissa. Mutta joskus sitä ei vaan tahdo ottaa riskiä, että Tonttu on tonttumaisella tuulella ja kiidättää taluttajaansa pitkin tallipihaa.

Ei liene yllätys, että Tonttu ei ole se tallin helpoin poni ajaa. Tonttu osaa kaikki peruasiat ja toimii määrätietoisen ja kokeneen kuskin edessä oikein hyvin. Aloittelijoille Tonttu ei kuitenkaan ajoponiksi sopisi, sillä kuten aiemmin todettu, kun Tonttu huomaa hallitsevansa tilannetta niin hän ottaa siitä kaiken irti. Laiskoina päivinä tämä tarkoittaa sitä, että Tonttu pistää käsijarrun pohjaan keskelle kenttää tai metsätietä eikä lähde liikkeelle sitten millään ilveellä. Vähän railakkaampina päivinä Tonttu taas tykkää antaa kuskilleen vähän sellaista huvipuiston vuoristorata-tyylistä kyytiä. Tällaisetkin hölmöilyt voidaan melkein sadan prosentin varmuudella välttää kokonaan pistämällä Tontun kärryille joku tuttu ja vähintään yhtä puupäinen ohjastaja. Saadessaan jämptejä käskyjä ja nollatoleranssin laiskottelulle Tonttu on oikein kelvollinen ajoponi.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1454.57 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 676.26 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 778.31 p.

NJ-näyttelyt - 1 serti

31.07.2020 VVJ Cup, noviisi yhdistetty pareille, 3/31

Päiväkirja

Ei merkintöjä.