Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Ch Rioting Raspberry Dei KTK-II, VVJ-II

✝ RIP 5.5.2011 - 6.9.2022

Syntynyt 5.5.2011
Rekisterinumero VH11-017-0564
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponitamma
Tummanruunikko, 100 cm

Kasvattanut Leandra, Virtuaalitalli Dei
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Riot Empire
prn, 101 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii: Maximus of Tiber evm
tunt
ie: Electra Empire evm
tunt
e: Autumn Fall
trn, 99 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
ei: Teutonic Devil evm
tunt
ee: Bennett's Love Letter evm
tunt

Jälkeläiset

synt. 21.4.2012 she-t Cecam Radiant Eclipse isä Cecam High Light om. Cecam Shetlands
synt. 16.8.2021 she-t Fellbury Cherry Garcia isä Hollymoss Calvin om. Winmour Manor
synt. 2.2.2022 she-o Fellbury Heathfire isä Tjarko v.d. Zanneshof om. Fellbury Stud

Luonnekuvaus

Rilla tuli omistuksiini monen muun shetlanninponin mukana Jenni T:ltä maaliskuussa 2021. Tammalla oli Fellburyyn muuttaessaan jo kilometrejä mittarissa ja kaikenlaisia kokemuksia takanaan, joten minä naiivisti ajattelin, että tamma ehtii ehkä vielä varsan tai pari pyöräyttämään meillä, mutta se olisi liian vanha toimimaan kisaponina siitoksen ohella. Kuinka väärässä minä olinkaan! Rillalle ikä on todellakin vain numeroita, sillä tämä jo parikymppiä lähentelevä rouva on yksi tallin iloisimmista ja reippaimmista poneista. Kepposteluunkin taipuvainen Rilla jakaa vahvasti mielipiteitä tallilaisten keskuudessa - joidenkin mielestä hupsu ja hölmöilevä mummoponi on päivän piristys, toisten mielestä se on vain yksi vinksahtanut poni lisää laumaan.

Huumorintajua tai seikkailumieltä Rillalta ei puutu. Rilla löytyy silloin tällöin kipittelemästä vapaana pitkin tallipihaa, kun se on onnistunut tylsyyttään limboamaan tiensä ulos tarhastaan. Minnekään kauas Rilla ei lähde karkuretkelle, vaan se jää yleensä vain leikkimään hoitajien kanssa hippaa pihaan. Niin ikään hoitaessa Rillan menojalka vipattaa jatkuvasti, joten tammaa ei kannata jättää hetkeksikään vapaaksi. Riimun pujotus kaulalle suitsimisen ajaksi on Rillalle lasten leikkiä, sillä tamma osaa ja ennen kaikkea kehtaa peruuttaa kaulalla roikkuvasta riimusta ulos ja sitten lätkiä karkuun. Kerran Rilla on jopa päässyt käytävältä karkuun kärryt perässään (ja ne kärryt ovat nykyään entiset), joten tamma kannattaa mieluummin suitsia ennen valjastusta kuin sen jälkeen.

Rillalla on monia hyviä kärryponin piirteitä, jotka tekevät siitä potentiaalisen ruusukehain. Rilla on erittäin kestävä ja nopea poni, joten tamma on omiaan kestävyyskokeissa, joissa mitataan juurikin näitä asioita. Vauhdikkaat tilanteet ovat Rillan mieleen, eikä tammalta puutu rohkeutta kiitää tuntemattomissakaan maisemissa kotitallin ulkopuolella. Rilla ei kuitenkaan ole mikään helppo ohjastettava, sillä loppujen lopuksi ruunikko rouva on kuitenkin shettis rodultaan, eli sillä voi olla apujen suhteen ns. valikoiva kuulo. Jos ohjastaja menettää auktoriteettinsa Rillan silmissä kokonaan, niin silloin tamma kyyditsee tätä kylmän viileästi käynnissä siksakkia pitkin kenttää piittaamatta mistään käskyistä pätkääkään.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1402.23 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 686.61 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 715.62 p.

NJ-näyttelyt - 3 sertiä

27.10.2011 Tiilikanoja, BIS2 - irtoSERT (pt. Shonna)
24.09.2011 Bailador, LKV3/12 - irtoSERT (pt. Terhi N.)
03.08.2011 StemRa, LKV2/8 - irtoSERT (pt. Peppi S.)

Päiväkirja

Ei merkintöjä.