Havia Dressage

Amalfi RWD KV-II, ★★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 21.8.2023 Saksassa, rek. VH23-011-0239)
» Hannoverinhevostamma, 169 cm, rautias ee/Aa
» Kasvattanut Rowandell, omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Prix St Georges (vt. 2/7)

Luonnekuvaus

Amalfia voisin luottavaisin mielin kuvailla mahtavaksi ja upeaksi kouluratsun aluksi ja hannoverjalostuksen superlupaukseksi, jos sillä ei olisi yhtä suurta heikkoutta luonteessaan, nimittäin itsepäisyys. Ja tässä tapauksessa ei puhuta mistään pienestä tammamaisesta "silloin tällöin olen hankala" -kenkkuilusta, vaan päivittäisestä, raivostuttavasta, kaiken kivan pilaavasta itsepäisyydestä. Amalfin lähtökohtainen mielipide kaikkeen on tuhannen shetlanninponin voimalla ponteva vastahakoisuus. Sellainen hevoskuiskaaja, joka onnistuu Amalfin huijaamaan minnekään muualle kuin lounaspöytään, ansaitsee jonkunlaisen mitalin.

Onko Amalfissa sitten jotain kehuttavaakin? Onhan siinä, kyseessä on kuitenkin kieltämättä kaunis ja hienosti liikkuva tamma. Aina silloin, kun meiltä löytyy rahaa lahjoa taitava ratsastaja koulimaan Amalfia koulukentälle, on lopputulos yleensä varsin hieno, jopa kiitettävä - niin kauan, kunnes ratsastaja kiipeää alas satulasta ja Amalfi näyttää suorastaan loukkaantuneelta siitä, että hänet pistettiin työskentelemään rahvaanomaisesti. Oikeaan oriiseen yhdistettynä Amalfikin voi varmasti jättää tähän maailmaan varsoja, joista löytyy sitä kaikkea - ulkonäköä, liikettä ja yhteistyökykyä. Sitä me jäämme sormet ristissä toivomaan.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Acanti
hann, rt, 172 cm
ii. Acanthos evm
hann, rt, 175 cm
ie. Lizette evm
hann, prt, 166 cm
e. Emera
hann, trn, 166 cm
ei. Emir II evm
hann, trn, 169 cm
ee. Nubia evm
hann, rt, 166 cm

Päiväkirjamerkinnät

21.8.2023: Moni kakku päältä kaunis (kirjoittanut omistaja)

Amalfi on itse suunnittelemani tilausvarsa Rowandellista, jonka emän ja isän minä valikoin täysin omin kätösini. Yhdistelmä vaikutti paperilla lupaavalta, ja varsan synnyttyä maailmaan elokuussa 2023 sain kasvattajalta kuvia, joiden perusteella valintani oli osunut napakymppiin. Kaunispäinen, ryhdikäs tammavarsa, jonka ravi oli kuin suoraan GP-luokista. Vieroitetun tamman muuttaessa meille mieleeni palasi kuitenkin nopeasti sananlasku, "moni kakku päältä kaunis". Amalfiksi nimetty rautias oli ensimmäisestä päivästä asti eri mieltä kanssani kaikesta. Ensin hänen ei tehnyt mieli tulla trailerista ulos, mutta ei myöskään mennä sisälle talliin. Seuraavana aamuna tammaa ei taas saanut tallista ulos kymmeneen minuuttiin, vaikka sitä kuinka mairitteli. Minun piti lopulta soittaa puhelu luottohevoskouluttajalleni: "moikka, kuules, minä ostin jotain, jonka kanssa tulen tarvitsemaan apuasi jonkun aikaa...".