Havia Dressage

Eckesachs PB KV-II, ★★

Perustiedot

Syntymäpäivä 24.9.2023, 4-vuotias
Rekisterinumero VH23-044-0142
Rotu, sukupuoli Holsteininhevosori
Säkäkorkeus, väri 170 cm, tummanrautias ee/Aa
Kasvattaja Skurvash, Iso-Britannia
Omistaja JP (VRL-01948)

Luonnekuvaus

Eckesachs muutti meille vuoden 2023 lokakuussa nuorena hevosena suoraan Skurvashista. Eckesachsin kutsumanimi oli alun perin tarkoitus olla Ekku, mutta tutustuessamme raudikkoon huomasimme, että osuvampi lempinimi oikukkaalle oriille olikin Jekku. Arvaamaton, itsepäinen, dramaattinen, heikkohermoinen.. Tässäpä muutama adjektiivi kuvailemaan hevosta, josta oli tarkoitus tulla korkean tason kouluratsu, mutta josta tulikin tallilaisia härnäävä kiusanhenki ja syypää jälleen yhden hintavan ammattiratsastajan hankinnalle. Jekku hankittiin meille kisahevoseksi, joten sellainen siitä tehtiin - vaikka sitten väkisin ja luottokorttien rajat paukkuen.

Jekku ei ole kokemattomien ihmisten hevonen, sillä sen käytöstä eri tilanteissa on mahdotonta ennustaa. Yhtenä päivänä esimerkiksi oriin pesu voi sujua mutkitta, kun taas seuraavana päivänä veden lorina saattaa olla kauhistuttavin asia, mitä Jekku on eläessään kuullut. Ratsastaessa Jekku ottaa herkästi kierroksia milloin mistäkin, kuten ratsastajasta, ympäristöstä, muista hevosista, tai tähtien asennosta taivaalla. Kun Jekku pääsee virittymään tai jännittymään liikaa, niin se on lähes mahdoton palauttaa takaisin ruotuun. Pahimmassa tapauksessa lopulta ratsastajan käsissä voi siis olla vietereillä pomppiva räjähdysaltis raketti, joka saattaa sinkaista kohti taivasta hetkenä minä hyvänsä.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Excalibur
holst, m, 170 cm
KRJ-I
ii. Ex Mortis evm
holst, mrn, 173 cm
ie. Zero Hour evm
holst, prt, 165 cm
e. Rossminze
holst, rt, 162 cm
KRJ-I
ei. Rossington evm
holst, prt, 166 cm
ee. Neuhof Minze evm
holst, trn, 168 cm

Kilpailutulokset

Porrastetut kilpailut

Kilpailee kouluratsastuksessa
Koulutustaso: Vaativa A

Kilpailu-ura kesken (vt. 0/6)

Sarja- ja arvokilpailut

Pvm Tapahtuma Paikka Taso Sijoitus
- - - - -

Päiväkirjamerkinnät

29.9.2023: Skurvashin kasvattimyynti 2023 (kirjoittanut omistaja)

Aivan äkkiä ja yllättäen eräänä syyskuisena päivänä bongasin netistä harvinaislaatuisen Skurvashin kasvattimyynti-ilmoituksen. Skurvashin kasvattimyynnit ovat sen verran harvinaista herkkua, että sekä minä että monet muut harrastajat rynnistimme vauhdilla paikalle koluamaan läpi monet kotia etsivät varsat, etsien sitä uutta hevosurheilun superlupausta itsellemme. Omaan silmääni osui kaksi kouluhevosta: holsteinori Eckesachs PB ja hannovertamma Jazmin Sour PB. Molemmat tulivat vanhemmista, joita ei meidän nykyisillä hevosilla vielä sukutauluissaan ollut. Koska Skurvashin kasvattimyynneissä ei parane turhia jahkailla, kirjoitin hevosista heti tarjouksen toivoen, että edes toinen niistä lähtisi meille. Kaikeksi onnekseni sain kuitenkin parin päivän päästä kuulla, että molemmat nuorikot muuttaisivat meille Haviaan!