Havia Dressage

Havia Adore KV-II, ★★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 29.11.2022 Suomessa, rekisterinumero VH22-031-0331)
» Suomenpuoliveritamma, 170 cm, voikko ee/AA/nCr
» Kasvattanut ja omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Vaativa A (vt. 2/6)

Luonnekuvaus

Mitä saa, kun yhdistää kaksi upeasti kilparadoilla menestynyttä, kansainvälisen tason kouluratsua? No, todistettavasti Doran tapauksessa hevosen, joka on ällistyttävän keskinkertainen. Kaikki onnistuu joten kuten, mutta mikään ei täydellisesti. Doralla on ongelmia säilyttää tahti ja erityisesti koota, joten useaan otteeseen Doran elämän aikana, isoista toiveista ja sinnikkäästä koulutuksesta huolimatta, on jouduttu heittämään ajatukset piffeistä ja paffeista roskakoriin. Keskinkertaisuus ei kuitenkaan missään nimessä tee Dorasta huonoa ratsua, sillä kuten sanottu, Dora on kyvyiltään ja osaamiseltaan erittäin tasapainoinen ja tasainen suorittaja. Doran vahvuus ja valttikortti omalla tasollaan on sen teknisesti hienoissa liikkeissä.

Käsiteltävyytensä puolesta Dora on selvästi emänsä jälkeläinen, sillä omaa tahtoa voikolta löytyy. Doran hoitajalla täytyy olla joko auktoriteettia tai vahva suhde tammaan, muuten arkiaskareet menevät ihan pipariksi Doran alkaessa pomottelemaan. Toisaalta Dora on onneksi myös rauhallinen, viisas ja itsevarma hevonen, joka suhtautuu erittäin kypsällä ja ihmismäisellä järjellä muutoksiin. Kaiken kaikkiaan elämä tämän kullankeltaisen kaunokin kanssa ei ole yhtään hullumpaa, kunhan tammaan malttaa tutustua kunnolla!

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Katinas Theodor
swb, rnvkkkm, 170 cm
ii. Katinas Thor
swb, mkm, 170 cm
iii. Thanatos
fwb, m, 184 cm, VIP MVA Fn, KTK-I, KRJ-I, YLA1
iie. Tranen van Geluk
trak, mkm, 167 cm
ie. Suprant La Alana
fwb, vkk, 171 cm
iei. Donatello von Waagendorf
swb, vkk, 176 cm
iee. La Puma
trak, trn, 163 cm, KTK-II, KERJ-II
e. Suprant Amaze
fwb, rn, 168 cm
ei. Wister Gunfiddich
holst, rn, 167 cm
eii. Glücksspiel
holst, klm, 166 cm, KRJ-I
eie. Thora
holst, rn, 164 cm
ee. Ambrosia HA
hann, m, 168 cm
KTK-II
eei. Jailbird
hann, m, 168 cm
eee. Arctic Fall
hann, rtkm, 167 cm

Päiväkirjamerkinnät

29.11.2022: Dora (kirjoittanut omistaja)

8-vuotiasta Suprant Amazea ei suinkaan ostettu talliin oloneuvokseksi, vaikka kisaura tammalla olikin jo takanapäin. Ehei, seuraava suunnitelma oli teettää tammasta varsa! Ensimmäinen ja sattumalta myös viimeinen potentiaalinen isäehdokas, Katinas Theodor, löytyi VRL:n haun kautta jo harrastustaan lopetelleen Miian tunnukselta. Oriista ei ollut enää paljon tietoa saatavilla, mutta kun suku on kohdillaan, niin millään muulla ei sitten olekaan väliä, ainakaan minulle. Onnistuin saamaan Miiaan yhteyden vain yhdessä päivässä (olin valmistautunut odottelemaan viikkoja) ja hän lupasi, että hiljaiseloa viettävä Theodor voisi astella ulos tallista vielä kerran astutushommia varten! Theodor periyttikin 29.11. syntyneelle pienokaiselle kokoa, miellyttävää luonnetta sekä kauniin, voikon värityksen, mutta valitettavasti korkean tason kouluratsun taitoja kumpikaan vanhemmista ei varsalle jättänyt.