Havia Dressage

Havia Morfin KTK-kelpoinen, ★★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 23.9.2021 Suomessa, rekisterinumero VH21-031-0319)
» Suomenpuoliveriori, 164 cm, rautias ee/aa
» Kasvattanut ja omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Inter I (vt. 9/8)

Luonnekuvaus

Morfin on luonteeltaan oikea pieni hienostelija ja sievistelijä, joka reagoi kaikkeen hänen arvolleen sopimattomaan toimintaan tarpeettoman suurieleisesti. Jonkunlaiseksi drama queeniksi Morfinia siis voisi luonnehtia, mutta oriin kanssa on silti mahdollista tulla toimeen sopuisasti, kunhan rautiasta käsittelee silkkihansikkain. Morfinin karsinan ovi onkin tapetoitu täyteen muistilappusia, joissa lukee ulkopuolisen silmään ehkä jopa typeriä pieniä kommentteja, kuten "puhdista aina etukaviot ensin" tai "muista makupala ennen satulointia", mutta niiden avulla säpäkkä oriimme on saatu pidettyä varsin tyytyväisenä elämäänsä pienessä suomalaisessa tallissa (Morfin kun näkisi itsensä pikemminkin kuninkaallisen linnan kunnia-asukkaana).

Isänsä tapaan Morfinilla on varsin hyvät liikkeet, mutta kokoamiskykynsä puolesta Morfin on melko keskiverto ja ei sen takia tule koskaan kehittymään GP-tasolle asti. Siitä huolimatta Morfin on tasoonsa nähden oikein hyvä ratsu, ja se on yllättävän rohkea ja ympäristöstään stressaamaton siihen nähden, miten pienistä asioista se hätääntyy tallissa. Toki herkkähipiäisyydestään tunnettu Morfin ei kuuntele ihan mitä tahansa käskyjä satulasta, vaan oria täytyy osata ratsastaa pehmein ja täsmällisesti ajoitetuin elein. Erityisesti jatkuva suussa roikkuminen tai kylkien hiostaminen saa Morfinin ennen pitkää hermostumaan, ja silloin ori ei epäröi esitellä ponimaista puoltaan.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

isälinja Shanghai (5)   |   emälinja Tillamara (5)
i. Marvolo Vegas
fwb, rn, 164 cm
KTK-III
ii. Morsmordre
trak, m, 166 cm
iii. Lrd Vldmrt Vegas
trak, m, 162 cm
iiii. Hary Poter 54
trak, m, 162 cm
iiie. Tourniquette Vegas
trak, km, 160 cm, KRJ-I
iie. Not Seventeen
trak, km, 171 cm
iiei. Pyrrhus von Argen
trak, rn
iiee. Primastar SWA
trak
ie. Magoriana Vegas
fwb, prt, 174 cm
iei. WW Aprecon
fwb, rn, 163 cm
ieii. Gregorian
trak, rt, 165 cm, VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III
ieie. Apocalyptica
trak, rt, 165 cm
iee. Star Sky's The Greatest Thing
fwb, rn, 164 cm
ieei. Oroaq
trak, rn, 165 cm, VIR MVA Ch, KTK-II
ieee. RG Golden May
fwb, rn, 164 cm, VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
e. M.B. Harmonie
fwb, prt, 164 cm
KTK-II
ei. KWB Hesperus
hann, prt, 165 cm
KTK-III
eii. KWB Hefaistos
hann, rt, 160 cm
KTK-II
eiii. Westwick
hann, rt, 158 cm, KRJ-II
eiie. KWB Hera
hann, prn, 162 cm, KTK-III, KRJ-III
eie. Wolf's Evelyn
hann, prt, 166 cm
KRJ-I
eiei. Rossetti
hann, trn, 167 cm, KRJ-I
eiee. Eden
hann, rt, 166 cm, KRJ-I, YLA2
ee. M.B. Vanilla
fwb, prn, 169 cm
Ch, KTK-II
eei. Verdot du Roch
sf, prn, 170 cm
KTK-II
eeii. Rosenhof Waldo
trak, rn, 170 cm, KTK-II, KRJ-I
eeie. Lunelie du Roch
sf, rnkm, 170 cm, Ch, KTK-II, KRJ-I
eee. Zirilla SAND
swb, rt, 169 cm
Ch, KTK-II
eeei. Edwyle SAND
swb, rt, 172 cm
eeee. WPE Zamara
holst, rn, 168 cm

Päiväkirjamerkinnät

8.5.2022: Paras 4-vuotias kouluori Hannaby Future Sires-tilaisuudessa (kirjoittanut omistaja)

Vierailimme vähän extempore-tyylillä viikonloppuna Ruotsissa Hannaby Hanami Weekillä - emme suinkaan kisaamassa, vaan esittelemässä Morfinin Hannaby Future Sires-arvostelussa. Morfin oli ensimmäisestä ulkomaailmanreissustaan vähintäänkin kauhusta kankeana, minkä tuomaristokin pani merkille kommentoiden oriin jännittyneisyyttä. Onneksi nuorille suunnatuissa tapahtumissa saa aina anteeksi jännitystä ja vähän muitakin päättömyyksiä, ja Morfin sai loppujen lopuksi ihan hyvän pistepotin - itse asiassa niinkin hyvän, että se voitti oman luokkansa! Morfin palkittiin tilaisuuden parhaana 4-vuotiaana kouluoriina.

Morfinin arvostelu:

  • Pisteet: 8.5 / 6 / 9 / 7 / 7.5, ka 7.6
  • Kunniamaininta: Nostalginen isälinja
  • Raadin palaute: Esiintyi ajoittain jännittyneesti, kuten moni nuorista oreista tänään. Erityisesti käynnin laatu kärsi kireästä mielentilasta ja kiireisyydestä. Osoitti kuitenkin lupausta hyvästä laadusta, ja eritoten kehujen arvoista oli oriin ravi, jossa oli erinomainen tahti. Ryhdikäs, valpas yleisvaikutelma.

23.9.2021: Morfinin tarina (kirjoittanut omistaja)

Syyskuussa 2021 törmäsin sattumalta Serenan tekemään ilmoitukseen, jossa tarjottiin jalostukseen muutamaa Kuunokan ratsuoria. Silmääni iski välittömästi hieno suomalainen puoliverinen Marvolo Vegas, jota omistajansa kuvaili egoistiseksi ja teinimäiseksi, mutta sisimmiltään kuitenkin ihmisrakkaaksi hömelöksi. Marvolon suku oli omaan makuuni täydellinen, joten keksin, että miksipä en käyttäisi oria tammalleni Harmonielle - sillä on niin vässykkä luonne, että pieni ripaus pippurisuutta oriilta ei varmasti haittaisi. Eipä siis muuta kuin kaivamaan kuvetta ja Harmonie sai lähtöpassit Kuunokkaan astutettavaksi. Olin jo suunnilleen ennen astutusta päättänyt, että isälinjan hieno nimiteema jatkuu tälle varsalle, oli se sitten tamma tai ori. Lopulta Harmonie varsoi orivarsan ja se sai näin ollen nimekseen Morfin.