Havia Dressage

Havia Rosé ★★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 27.11.2022 Suomessa, rekisterinumero VH22-031-0330)
» Suomenpuoliveritamma, 164 cm, ruunikko Ee/AA
» Kasvattanut ja omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Prix St. George (vt. 2/7)

Luonnekuvaus

Rosé on leppoisa ja laiskanpulskea tamma, jolla on itsevarma ote elämään. Tallilla usein vitsaillaan siitä, miten Rosé on kuin pieni norsu sekä mieleltään että keholtaan: rohkean ja hitaasti liikkuvan Rosén ei tarvitse kuin haistaa väkirehuja niin se lihoo kymmenen kiloa. Rosén kanssa saa siis todella olla tarkka herkkujen kanssa, mikä harmistuttaa monia, sillä sympaattisen luonteensa takia tamma olisi kyllä kaikki maailman herkut reilusti ansainnut.

Vauhti ei Rosén kanssa kenenkään päätä huumaa, mutta ratsastajalle koituva ylimääräinen pohjejumppa on pieni hinta näin varmajalkaisesta, järkevästä ja luotettavasta joka sään ratsusta. Rosé on tasapainonen ja yhteistyöhaluinen koulukonkari kolmella laadukkaalla ja helposti koottavalla askellajilla, joten pelkästään osaavan ratsastajan istuttaminen satulaan poikii yleensä kelvolliset prosentit tuomareilta - mitään sen syvempää sielunystävyyttä ei Rosén kanssa tarvitse entuudestaan olla!

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Serellenders Aboyne
brdbg, mrn, 166 cm
ii. Abnormal
brdbg, mrn, 167 cm
ie. Vampire Saga
brdbg, rn, 165 cm
e. Rubiinin Ringa
fwb, rn, 164 cm
ei. Zazhario
rhld, mrn, 165 cm
ee. Reinette
old, m, 167 cm

Päiväkirjamerkinnät

27.11.2022: Rosé (kirjoittanut omistaja)

Minä en paljon jäänyt jahkailemaan uuden Ringa-tammani astuttamista. Ringa oli ehtinyt asua meillä vasti pari päivää, kun aloin jo innoissani koluamaan nettiä sopivien oriiden perässä. Etsintä tuntui aluksi toivottomalta, sillä haaveissani oli löytää 1-polvinen suomalainen puoliverinen, mutta jouduin lopulta myöntämään tappion ja laajentamaan etsintää myös muihin kantakirjoihin, sillä lyhytsukuiset fwb:t ovat ilmiselvästi yhtä yleisiä kuin yksisarviset. Kriteerien höllennyksen myötä sain heti mestari-idean: olen aina haaveillut omasta Serelleders-hevosesta, mutta koska talli on lopettanut toimintansa aikapäiviä sitten, on seuraavaksi paras vaihtoehto käyttää serellendersläistä oman kasvattini isänä. Ja sattumalta pari viikkoa sitten olin törmännyt Pierren omistaman brandenburgilaiseen, Serellenders Aboyneen. Valinta oli näin ollen selvä kuin pläkki ja Ringa astutettiin "Antilla". Yhditelmästä syntyi ihanan pyöreäpeppuinen ruunikko tammavarsa Rosé, joka sai nimensä emänsä alkukirjaimen sekä yhden suosikkiviihdetaiteilijani mukaan.