Havia Dressage

Ishtar Walküre Ch, KTK-II, ★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 27.8.2021 Kroatiassa, rekisterinumero VH21-011-0336)
» Hannoverinhevostamma, 165 cm, mustanruunikko Ee/Aa
» Kasvattanut Ishtar Warmbloods, omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Inter I (vt. 9/8)

Luonnekuvaus

Välkkyä kuvailisin luonteeltaan ujoksi äidin pikkutytöksi, joka ei selviä oikein mistään itsenäisesti. Välkky on kovin riippuvainen laumastaan ja laumastaan erotettuna puolestaan ihmisistä. Yksinolo ei sovi Välkylle laisinkaan, ja tamma ilmoittaa asiasta kolistelemalla ja itkemällä karsinassaan, trailerissa, tarhassa - missä ikinä tamma joutuukaan hetken olemaan omillaan. Tämän tamman kanssa voi vaan haaveilla rentouttavissa kahdenkeskeisistä maastoretkistä, sillä viimeistään kun tallipiha katoaa pois näkökentästä on Välkkyä jaksettava rohkaista eteenpäin jokaisella askeleella.

Kilpahevosena Välkky on säikky ja lisäksi tamma tapaa luovuttaa, jos se kokee pyydettävien tehtävien olevan liian vaativia. Välkyllä on loistava kokoamiskyky ja kotona oikeissa olosuhteissa tamma on väläyttänyt jopa pari kelvollista askelta piaffea, mutta viimeistään kisapaikalla Välkyn hermot kuitenkin romahtavat, kun ollaan niin kaukana kotoa omista kavereista. Yleensä hyvällä tuurilla alle kymmenminuuttinen rata on mahdollista suorittaa hienosti, mutta useampi startti päivässä on Välkylle liikaa.

Jälkeläiset

s. 12.10.2022hann-o. Havia Cartieri. Caspian Ark

Sukutaulu

i. Wahnmond
hann, m, 167 cm
KTK-II
ii. Walencio evm
tunt
ie. Gardenia evm
tunt
e. Tosca
hann, rt, 164 cm
ei. Tšaikovski evm
tunt
ee. Monday Mood evm
tunt

Päiväkirjamerkinnät

21.9.2021: Tilausvarsa Ishtarista (kirjoittanut omistaja)

Minä tiesin jo siitä asti, kun 1-polvinen hannoverorini Moro saavutti ensimmäisen palkinnon KRJ:n laatuarvostelussa, että jossain vaiheessa tahdon tuosta maailman sympaattisimmasta hevosesta itselleni varsan. Minut oli kuitenkin hiljattain aivopesty käyttämään vain saman kantakirjan ratsuja toisilleen, joten 1-polviset traksuni tai fwb:ni eivät Morolle enää sopineet. Toisin sanoen, tallissa oli siis lyhytsukuisen hannovertamman mentävä aukko. Elokuussa 2021 päätin alkaa tuumasta toimeen ja rupesin etsimään itselleni sopivaa hevosta. Myynnistä ei löytynyt sitä oikeaa, joten rupesin koluamaan eri puoliverikasvattajien sivuja tilausvarsan toivossa. Pian löysinkin tieni Ishtar Warmbloodsiin, jossa rakastuin ainakin viiteen eri yhdistelmään. Sukelsin (jälleen kerran) indyn yksityisviesteihin ja tiedustelin tilausvarsamahdollisuutta, johon indy onnekseni vastasi myöntävästi, kehottaen minua valitsemaan mikä vain mieleiseni yhdistelmä. Päädyin lopulta valitsemaan isäksi Wahnmondin ja emäksi Toscan. Isäori Wahnmondin valinta oli sillä tavalla jännä, että sillä ei ollut ollenkaan jälkeläisiä entuudestaan - mutta minulla oli vaan sellainen outo vaisto takaraivossani, että tämä olisi täydellinen isä tilausvarsalleni. Vaistoni taisi kerrankin osua oikeaan, sillä varsasta, joka sai nimekseen Ishtar Walküre, kasvoi lopulta yksi herttaisimmista tammoistani.