Havia Dressage

Rubinio CBR KV-II, ★★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 19.8.2023 Saksassa, rek. VH23-044-0099)
» Holsteininhevosori, 166 cm, punaruunikko Ee/Aa
» Kasvattanut Assi (VRL-01285), omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Grand Prix (vt. 2/10)

Luonnekuvaus

Rubinio tunnetaan tuttujen kesken Runona. Tämä lempinimi lienee peräisin ajatuksesta herkästä runopojasta, joka nauttii pohdiskelusta, kauniista asioita ja syvällisistä yhteyksistä muihin eläviin olentoihin. Runo ei ole iso ja mahtaileva ratsu, joka kääntää katseet korskunnallaan ja elämöinnillään. Vaatimaton mutta upea Runo sen sijaan ottaa tilan kuin tilan haltuun hiljaisella itsevarmuudellaan ja viisaalla katsellaan.

Runo on kaikin puolin hienoluonteinen ori, mutta se ei kelpuuta ihan ketä tahansa ratsastajaa selkäänsä. Runo on "yhden ihmisen hevonen", ja silloinkin saumattoman yhteistyön saavuttaminen Runon kanssa on pitkän ja haastavan työn tulos. Runo on hieman nipo ratsastajansa tyylistä, ja erityisen pahasti Runon tunteita loukkaavaa ratsastusta, kuten suusta vetämistä, ori ei unohda. Pikkutarkalla työllä voi kuitenkin olla hedelmälliset lopputukset: taitojensa puolesta Runoa on povattu GP-tasolle asti, joten kapasiteetin ei pitäisi tämän herran kanssa harrastellessa tulla vastaan.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Royal Passion Celt
holst, rn, 168 cm
KRJ-III
ii. Slackjaw SIN
holst, trn, 170 cm
iii. Haddaway kadonnut
holst, rn, 170 cm
iie. Poison Apple
holst, tprn, 169 cm
ie. Ciars Rouge
holst, rt, 167 cm
iei. Party Potential
holst, rt, 172 cm
iee. Sidney Saturn
holst, rt, 163 cm
e. Summerwind Vegas
holst, rn, 161 cm
ei. Carthago O'Polo
holst, rn, 161 cm
eii. Don Pacelli
holst, rn, 170 cm
eie. Mariamoba
holst, km, 168 cm
ee. Strebenwind
holst, m, 163 cm
eei. Melker II
holst, rn, 170 cm
eee. Südostwind
holst, mrn, 167 cm

Päiväkirjamerkinnät

19.8.2023: Tulevaisuuden GP-lupaus (kirjoittanut omistaja)

Runo on pitkään suunniteltu tilausvarsa, joka vihdoin saapui omistukseeni elokuussa 2023. Runo oltiin suunniteltu hienosta, melko vanhalinjaisesta koulusuvusta ja sen tarkoitus oli päätyä lähinnä vaativan tason ratsuksi ja mahdollisesti jalostusoriiksi. Runo kuitenkin yllätti potentiaalillaan ja näillä näkymin sen kanssa on realistista tähdätä jopa GP-luokkiin sen 10-vuotiskautena. Toistaiseksi Runo on kuitenkin vielä nuori ori, joten keskitymme tekemään sitä maltillisesti ja huolellisesti, jotta kaavailtuun potentiaaliin voidaan päästä ilman vaikeuksia. Kaiken kaikkiaan Runo ylitti kaikki odotuksemme ja odotamme siltä hienoja asioita!