Tammipolun tila

Tervetuloa!
Hevoset ja henkilöt
Toiminta
Tallikirja

Tervetuloa virtuaaliselle Tammipolun tallille

Jonas Engström on aina ollut hiljainen poika. Jo lapsena hän viihtyi lähinnä omissa oloissaan rakennellen ja nikkaroiden - perhe kuvailikin poikaansa ennenaikaisesti pappaantuneeksi maatalon isännäksi. Opintojensa aikana Jonas ei juuri pitänyt yhteyttä tuttuihinsa, kunnes lopulta pari vuotta valmistumisensa jälkeen hän yllätti lähipiirinsä odottamattomilla uutisilla: hän oli ostanut Loviisasta vanhan Tammipolun tilan!

Tammipolun tilaa oltiin pidetty Loviisassa suorastaan kulttuurisessa maineessa. Pitkän, tammipuin reunustetun hiekkatien päässä sijaitsevaa suurta tilaa oltiin aikanaan käytetty moniin tarkoituksiin, kuten majoitukseen, ravintolatoimintaan ja viinin valmistukseen. Jonaksen käsissä tila sai kuitenkin uuden suunnan: viinin valmistus jatkui, mutta muu toiminta lakkasi, ja tilasta tuli hänen kotinsa. Paikalliset eivät olleet uudistuksesta järin innoissaan, ja Jonas saakin osakseen epäileväisiä katseita kauppareissuilla ja kapakoissa. Onneksi mies on paksunahkainen ja viittaa kintaalla jupinaan.

Monet Tammipolun tilan rakennukset seisovat tätä nykyä tyhjinä, mutta omakotitalon ja vajan ikkuinoista loistaa usein valo, kun Jonas niissä rakentaa huonekaluja ja veistää puuta yömyöhään. Eniten eloa on kuitenkin tilan tallirakennuksessa, jonne muutti Jonaksen monet rakkaat hevoset. Suurin osa hevosista on jo iäkkäämpiä ja ne toimivat lähinnä seurahevosina erakkoluontoiselle Jonakselle, mutta onpahan tallilla ehtinyt syntyä pari varsaakin vuosien saatossa.

Tervetuloa tutustumaan Tammipolun tilan toimintaan!
Tilan omistaa: Jonas Engström (VRL-01948, chat, e-mail)

Suosittelemme