Fellbury Stud
Top carriage ponies

Tietoa tallista

Fellbury Stud perustettiin alun perin virallisesti maaliskuussa 2019. Tallin tarkoitus oli olla koti tuontisukuisille shettiksille, joita voisin tarvittaessa lainata jalostustarpeisiini Suomessa Huovilan Ratsutilalla. Olin kuitenkin jo pitkään ollut kyllästynyt Huovilan kasvattajaliiteeseen ja olin valmis ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen kokeilemaan shettisten kasvatusta muullakin kuin suomenkielisellä kasvattajaliitteellä. Fellburyn kasvattajaliite tuntui sopivalta ja siihen oli helppo keksiä nimiä. Kesäkuussa 2019 tein lopulta päätöksen muuttaa Huovilan ponit ja hevoset Fellburyyn ja luonnollisesti vaihtaa kasvattajaliitteen. Fellbury on siis kuin Huovila, mutta uudella nimellä ja uudessa maassa. Ja vähän laajemmalla toiminnalla.

Fellbury Stud sijaitsee Keswickissa, Virtuaali-Englannissa. Tallimme sijaitsee keskellä ikivihreitä, laakeita kukkuloita, kaukana kaupungin mölystä. Tallimme tilukset ovat uudenaikaiset ja meillä on runsaasti tilaa toiminnallemme. Meillä on käytössämme kaksi kuitupohjaista ratsastuskenttää, yksi nurmikenttä, maastoreitit ja maneesi. Asukeillemme meiltä löytyy pihatto, useita tarhoja erilaisilla pohjilla sekä runsaasti laiduntilaa. Kahdessa tallirakennuksessa on pieniä karsinoita shettiksille sekä isompia karsinoita ratsuillemme. Karsinapaikkoja on runsaasti, joten myös kisavieraiden hevosille on yöpymistilaa.

Mitä toimintaamme kuuluu?

Shetlanninponikasvatus

Fellbury Studissa kasvatetaan shetlanninponeja standard- ja mini-koissa. Tahdomme luoda mielenkiintoisia, pitkiä sukuja nykyajan shettiksistä. Tavoitteemme on pitkässä tähtäimessä siirtyä kokonaan pois lyhytsukuisten käytöstä jalostuksessa. Tahdomme myös pitkäsukuisille kasvateillemme mahdollisimman monipuoliset suvut, joista näkyy mahdollisimman monen eri kasvattajan työ.

Lue lisää kasvatuksestamme

Kilpailujen järjestäminen

Fellbury Stud järjestää kouluratsastus- ja valjakkoajokilpailuja, joissa on aina vähintään yksi shetlanninponeille sopiva luokka. Tämä tarkoittaa sitä, että kouluratsastuskisoissa Helppo D-C -tasoisia ja valjakkoajossa noviisitason luokkia on aina tarjolla. Meillä ei ole tarkkaa rytmiä kisojen järjestämiseen, vaan kutsuja avataan silloin, kun omistajalla on aikaa. Järjestämme toisinaan myös näyttelyitä.

Kurkista tapahtumakalenteriin

Päähenkilöt

JP

Tallin omistaja. Taustalla yli 10 vuoden kokemus virtuaalishettisten kasvatuksesta. Tallin pyörittämisen lisäksi kilpailee ratsuilla koulussa ja joillain poneilla valjakkoajossa. Yltiöpäinen stressaaja ja pahimman pelkääjä.

Julia Järvisalo

Julia on tallin taitavin ohjastaja/ratsastaja ja luotettavin työntekijä. Julia on kilpaillut kouluratsastuksessa ja valjakkoajossa pikkuponeilla vuosia. Julia kisaa meidän kaikista osaavimmilla poneillamme huipulle asti. Julia on luonteeltaan todella kylmähermoinen ja älykäs, mutta vähän ujo.

Liinu Helminen

Liinu on nuori ja melko kokematon kisaaja, mutta hän on päättäväinen, rohkea ja halukas oppimaan. Liinu kilpailee meidän vähän helpompien ponien kanssa, jotta hän saa kokemusta. Liinu tulee kaikkien kanssa toimeen. Hän on aurinkoinen ja sosiaalinen persoona.

Aino Purokivi

Ainolla on paljon kokemusta ponien opettamisesta ajolle, ja hän ajaakin säännöllisesti niitä hieman "hankalampia" poneja. Aino myös kilpailee osalla poneistamme. Aino on kiireinen nuori nainen, joten häntä näkee harvemmin tallilla. Hän on fiksu tyttö, mutta ei tee itsestään numeroa.

Rebecca Roth

Brittiläinen Rebecca liittyi joukkoomme kesäkuussa 2019. Rebecca on ollut aiemmin mukana kouluttamassa nuoria poneja ja hän on kilpaillut kansallisella tasolla valjakkoajossa. Rebecca rakastaa haasteita, ja hän tykkääkin ajaa vähän vaikeammilla poneilla. Rebecca on iloinen ja puhelias nuori nainen.

Linda Miller

Niin ikään brittiläinen Linda liittyi tiimiin samaan aikaan kuin Rebecca. Linda ei ole yhtä kokenut, mutta hän on äärimmäisen motivoitunut ja hänellä on hyvät hevosmiestaidot. Linda ajaa ja kisaa vähän helpompien ponien kanssa. Linda on luotettava ja rehti työntekijä.