Fellbury Stud
Top carriage ponies
Virtuaalihevonen

Cecam Honey Chillie

Cecam Honey Chillie

Kulomusta shetlanninponitamma, 90 cm
Syntynyt 22.6.2011, rekisterinumero VH11-017-0605

Kasvattanut Jenni T., Cecam Shetlands
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Valjakkoajopainotteinen / noviisi
Kisaaja Aino Purokivi

Luonnekuvaus

Yleisesti Cecam Honey Chillie, tuttujen kesken Chili on melko luonteikas kaveri. Tykkää järjestää hoitajille ja omistajalle tekemistä, ja joskus voi samalla aiheuttaa heille muutaman harmaan hiuksenkin. Tamma tuntee arvonsa ja jos sitä ei jokin asia miellytä, se esittää mielipiteensä asiasta samantien. Chili ei kuitenkaan koskaan ole ilkeä, pohjimmiltaan tässäkin tammassa asustaa hellimistä rakastava nallekarhu.

Hoitaessa Chili saattaa joskus tepastella ympäriinsä, kun se ei millään malttaisi odottaa että sille saataisiin varusteet paikoilleen ja että tamma pääsisi töihin. Chili antaa kuitenkin harjata aivan rauhassa jokaisen kolkan itsestään. Edes yleinen kulmakivi, maha, ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Kaviot nostaa nätisti eikä kisko niitä edestakas, samalla kun joku yrittää puhdistaa niitä. Korviin koskemisestä se ei erityisemmin pidä, ja sitä kannattaa välttää. Satuloidessa tamma seisoo aivan hievahtamatta. Kun satulan saa paikoilleen ja alkaa kiristämään satulavyötä, Chili pullistaa hieman, mutta senkin asian saa korjattua kun kiristää vyötä hetken päästä uudelleen. Suitsiessa nostaa päätään välillä melko korkeallekin, mutta laskee sen pienellä houkuttelulla. Pintelit ja suojat antaa laittaa ilman mitään ongelmia. Loimittaessa ei pidä soljista jotka osuvat kylkiin. Saattaa hieman pompata ja väistellä lointa sen jälkeen. Mutta jos Chilin loimittaa rauhassa turhia kikkailematta, sekin toimenpide sujuu paremmin kuin hyvin.

Ratsastaessa Chili on erittäin herkkä avuille, ja pahin virhe, minkä tammalla ratsastaessa voi tehdä, on liian rajut pidätteet. On mahdollista, että ratsastaja löytää itsensä kentän hiekkaa tutkimasta. Chilistä näkee kauas, että se nauttii ratsastajan kanssa työskentelystä, miellyttämisestä ja onnistumisen tunteesta. Menee oikean ratsastajan kanssa melkein kuin itsestään muotoon ja käyttää koko kroppaansa työskentelyssä. Esteillä kuumuu melko paljon, ja tarvitsee varman kuskin. Etenkin jotkin erikoisesteet voivat saada aikaan ongelmia Chilin kanssa, vaikka eipä tähän kokoluokkaan mahtuvia sen erikoisempia esteitä juuri olekaan. Kaikki tavallisesta poikkeavan näköinen voi silti saada aikaan ei-toivotun reaktion. Kun hypyn saa rullaamaan, tammaa ei pysäytä mikään. Maastossa säikkyy joskus aivan pöljiäkin asioita, esim kiviä. Toisinaan Chili ei taas pelkää yhtään mitään, ja vaikka pommi poksahtaisi vieressä, hevonen vain lupsauttaisi korvaansa sille.

Kärryjen edessä tamma on mitä mainioin ja seisoo kuin kivipatsas ennenkuin saa kehotuksen lähteä liikkeelle. Chili toimii erinomaisesti ääniavuilla ja on jatkuvasti keskittyneenä ja kuulolla. Kärryttely kuuluukin ehdottomasti ponin lempijuttuihin, minkä kyllä huomaa ihan päältäpäinkin. Ajelu on siten myös ohjastajalle miellyttävä kokemus ja ratin taakse uskaltaa kokematonkin harrastelija. Jarru toimii erinomaisesti, joten liian kovasti vauhdista ei ole vaaraa. Juuri pahaa sanottavaa Chilistä ja ajamisesta ei keksi.

Kisoissa kuumuu erittäin paljon, ja voi olla vaikea varustaa. Kun verkassa ratsastaja pääsee kyytiin, tamma sulkee korvansa muulta ja keskittyy pelkästään ratsastajan apuihin. Startissa hieman ennen radan alkua tuijottelee hieman muita hevosia, mutta sitten se keskittyy jälleen ja tuloksena on yleensä puhdas rata.

Luonne © Cery

Sukuselvitys

i: Playback Not
rt, 102 cm
VIR MVA Ch
ii: Partysmooth evm
tunt
iii: Go Machoman evm
tunt
iie: Barbie Must evm
tunt
ie: Can-Can- Lisbon evm
tunt
iei: Frikulla Playa evm
tunt
iee: Frikulla Lila evm
tunt
e: Honey of Maryfield
m, 105 cm
YLA3
ei: Pedro of Maryfield evm
tunt
eii: evm
tunt
eie: evm
tunt
ee: Lottie evm
tunt
eei: evm
tunt
eee: evm
tunt

Kilpailutulokset

VVJ valjakkoajo - sijoitusta

NJ näyttelyt - 4 sertiä

16.12.2011 Laikkarit, BIS3 - irtoSERT (pt. Isla P.)
30.11.2011 B Ponies, BIS4 - irtoSERT (pt. Isla P.)
01.11.2011 Alegre, LKV3/10 - irtoSERT (pt. Terhi N.)
27.10.2011 Laikkarit, BIS5 - irtoSERT (pt. Peppi S.)