Tallin esittely

Taustatarina   |   Tilukset   |   Henkilöt   |   Yksityishevoset

Taustatarina

Syvällä Kirkkonummen metsien ja peltojen siimeksessä sijaitsee pieni mutta tyylikäs kotitalli, joka tunnetaan kylillä Slotthagenin ratsutilana. Yleensä tilan nimi saa sen mainitsijan kasvot kateudesta vihreäksi, sillä kaikki tietävät tuon paikan porukan: ne Kalliovalkamat. Omistajat Keijo ja Leena ovat jääneet erittäin vakavaraisina varhaiseläkkeelle jo alle 60-vuotiaina menestyksekkään työuran ansiosta. Heidän kahdesta tyttärestään toinen pyörittää omaa yritystään ja toinen kilparatsastaa kansallisella tasolla. Naapureista tuntuu, että Kalliovalkaman perhettä lykästää kerta toisensa jälkeen - varsinaisia Hannu Hanhia, jotka eivät ole koskaan joutuneet elämän kaltoin kohtelemiksi.

Hevoset ovat aina kuuluneet Kalliovalkamien elämään. Leena on aloittanut ratsastuksen jo nuorena 60-luvulla ja on sitten kouluttautunut ratsastuksenohjaajaksi ja kouluratsastustuomariksi. Ensimmäisen oman hevosensa Leena sai 14-vuotiaana ja siitä asti hänellä on aina ollut nimissään vähintään yksi kaviokas. Eipä ole siis yllätys, että molemmat Leenan tyttäristä ja jopa tyttärentytärkin ovat kaikki hurahtaneet hevosiin. Aviomies-Keijon sijoitukset sekä ura keskisuuren teollisuusyrityksen toimitusjohtajana poiki perheelle pienen omaisuuden, joka sitten käytettiin vuonna 2021 Slotthagenin tilan ostamiseen. Leena ja Keijo asustavat omakotitalossa Slotthagenin tilan tontilla, josta Leena käykin lähes joka aamu ruokkimassa hevoset.

Tilukset

Ratsutila Slotthagenin, tai lyhyemmin Slottiksen, tilat koostuvat tallista, ratsastuskentästä, maneesista sekä tarhoista. Tallirakennus itsessään on uusittu vuonna 2010 ja siinä on yhdeksän kappaletta kymmenen neliömetrin karsinaa, joista tosin tällä hetkellä vain kahdeksan on käytössä (yhdeksäs toimii lähinnä varastona). Karsinoiden lisäksi tallista löytyy kaksi varustehuonetta, pieni WC, rehula sekä pesuboksi.

Ratsastusareenoja tallilla on kaksi - kenttä ja maneesi. Kenttä on valaistu ja siinä käytetään kumirouhepohjaa. Maneesi on paremmat päivänsä nähnyt ja onkin talvella melkoisen viileä - mutta sentään siellä on valot, peilit, koulumerkit sekä pieni alue katsojia varten lyhyen sivun päässä. Maastoreittejä tallilla on kaksi. Myös tallipihalle johtavalla hiekkatiellä voi ratsastaa sekä ajaa, kunhan varoo saapuvia autoja.

Tarhoja tallialueelta löytyy neljä. Kaksi tarhoista on tavallisia hiekkapohjaisia aitauksia. Kolmas tarha eli "jättitarha" on suurempi ja siellä on hieman vaihtelevaa maastoa. Neljäs tarha eli "metsätarha" on lähes kokonaan pienessä rinteessä, jossa kasvaa ruohoa ja puita. Omia laitumia Slottiksessa ei ole, mutta kesäisin hevosille vuokrataan laidunpaikka vain noin kolmenkymmenen kilometrin päästä löytyvältä suurelta hevostilalta, jossa laiduntilaa on useiden satojen hehtaarien verran.

Pohjapiirrokset

Tarhausjärjestys

Päiväjärjestys

Aamuruokinta aloitetaan klo 7. Hevoset tarhataan klo 8-17. Päivä- ja iltapäiväheinät tuodaan tarhaan. Liikutukset klo 17-20 välillä. Klo 19.30 iltaruokinta. Valot pois noin klo 20.30.

Karsinajärjestys

Henkilöt

Leena & Keijo Kalliovalkama, 64
The masterminds

Parikymppisenä avioitunut tallin taloutta ja arkea pyörittävä power-pariskunta. Muhkeita mursuviiksiä rokkaava Keijo pyörii lähinnä kulisseissa, kun taas vaimo Leena on mukana tallin päivittäisissä askareissa ja toisinaan jopa kilpailee lellikkihevosellaan Lucylla. Siinä missä Keijo on vähäsanainen ja vakava, on Leena rempseä ja sosiaalinen, mutta turhan joustamaton omissa mielipiteissään (ts. uskoo aina olevansa oikeassa).

Oona Kalliovalkama, 35
Pääjehu

Oonan naama paistaa kuin Naantalin aurinko ja ääntäkin hänestä lähtee kuin pienestä kylästä. Sosiaalisilla taidoillaan loistava kaikkien kaveri Oona on yksi tallin kantavista voimista, sillä hän liikuttaa kaikki omat ja äitinsä Leenan hevoset lähes päivittäin. Oona on kilpailuhenkinen nainen, joten ei liene yllätys, että hän hujahti kilparatsastukseen jo teininä. Kuten äitinsä, myös Oona on absoluuttinen omien mielipiteidensä suhteen - näiden kovien kallojen kolahtaessa yhteen kannattaa ulkopuolisten väistää pois tieltä. Tästä Oonan omalle sivulle!

Anni Kalliovalkama-Huhtala, 41
Hyvänilmanlintu

Anni on Leenan ja Keijon vanhempi tytär, joka ei ole hullaantunut hevosiin ihan samalla intensiteetillä kuin siskonsa Oona. Anni pyörittää omaa kirjanpitoyritystään Espoossa ja harrastaa ratsastusta vapaa-ajalla ratsastuskoulun valmennusryhmässä. Tammikuussa 2022 Anni sai myöhäisenä joululahjana äidiltään newforestinponiruuna Muron. Anni on ehdottomasti tullut luonteeltaan enemmän konflikteja välttelevään, vakavanaamaiseen isäänsä kuin äitiinsä.

Eveliina Huhtala, 13
Tulevaisuuden tähti

Jos se ei ole Oona joka on äänessä tallikäytävällä, niin sitten se on Annin teini-ikäinen tytär Eveliina. Itsevarma ja energinen Eveliina on harrastanut ratsastusta 7-vuotiaasta asti ja käy edelleen ratsastuskoulun oppituneilla niin kauan. Eveliinan unelma kävi toteen tammikuussa 2022, kun hänen äitinsä omistuksiin törkättiin poniruuna Muro. Muron lisäksi Eveliina ratsastelee välillä myös Oonan welsh-ponilla Daffilla.

Essi Renqvist, 18
Talliapulainen

Eläintenhoitajan opintojaan viimeistelevä Essi on suuri apu Slottiksen arjessa. Lähellä tallia asuva Essi pyöräilee paikalle lähes päivittäin ja auttaa hevosten ruokinnassa, karsinoiden siivouksessa sekä hevosten hoidossa ja varustamisessa. Ratsastuksesta Essi ei ole niin kiinnostunut, mutta välillä hän ajaa Daffi-ponia kärryillä, jos tamma kaipaa liikutusapua. Essi on määrätietoinen, reipas ja suorasanainen tyttö.

Marika Vesterinen, 25
Talliapulainen

Marika löysi tiensä talliapulaiseksi Facebookin kautta. Vielä yliopisto-opintojaan suorittava Marika on ollut hevosten kanssa tekemisissä on/off-tyylillä, joten hän on edelleen välillä hieman epävarma (erityisesti Lucyn kanssa). Marika käy tallilla pari kertaa viikossa ja auttaa tällöin Kalliovalkamia arjen askareissa. Marika on myös lähes aina mukana kisareissuilla apukätenä. Ujo Marika saattaa alkuun vaikuttaa kylmältä, mutta oikeasti hän on vain kömpelö sosiaalisissa tilanteissa.

Yksityishevoset

Tarjoamme ulkopuolisille täysihoitopaikkoja aina, kun tallissa on vapaita karsinoita. Jos sinä ja hevosesi olette tallipaikkaa vailla eteläisessä Suomessa, niin otathan yhteyttä! Yksityiskohdista voidaan aina neuvotella tapauskohtaisesti.

Täysihoitopaikka á 650v€/kk

  • Ruokinta neljästi päivässä tuoreella heinällä sekä valitsemillasi rehuilla
  • Karsinan puhdistus kerran päivässä, tarpeen mukaan kuivitus (hamppu/puru)
  • Tarhaus joko yksin tai tois(t)en hevos(t)en kanssa
  • Hevosen loimitus sekä mahdollisten lääkkeiden anto
  • Käytössänne kumirouhepohjainen ratsastuskenttä sekä maneesi ympäri vuoden
  • Reilusti tilaa tavaroille ja varusteille (kaksi varustehuonetta!)
  • Luonnonläheinen sijainti, yksi maastoreitti metsässä sekä paljon rauhallisia hiekkateitä
  • Tallin omistajat asuvat tontilla - apu on siis aina lähellä
  • Kouluratsastusaiheista toimintaa: pyrimme järjestämään säännöllisesti mm. harjoituskilpailuja sekä seura- ja aluetason kilpailuja
  • Halutessasi ratsastusseura RCS vry:n jäsenyys, johon sisältyy mm. kattava tapaturmavakuutus

Kiinnostuitko tallipaikasta? Ota yhteyttä ja puhutaan lisää!