Hasselbys Lucinda

Paris SIM Dressage Week 2021 - International - Vaativa B: 5. sija
Vaativa B ennätys 76,000 %
Vaativa A ennätys 76,429 %

"Lucy"

Syntynyt 1.9.2014 (7-vuotias)
Ruotsinpuoliveritamma
Punaruunikko Ee/Aa, 170 cm

Rekisterinumero VH14-043-0120
Kasvattanut Stall Hasselby, Ruotsi
Omistaa Leena Kalliovalkama (VRL-01948)

Painotuslaji: kouluratsastus
Taso: Vaativa A

» Lue päiväkirjaa
» Kilpailutulokset ja saavutukset

Luonnekuvaus

Nuoresta iästään huolimatta Lucy on jo ehtinyt aloittaa maailmanvaltauksensa. Ruotsin Stall Hasselbyssä syntynyt punaruunikko tamma on vieroituksensa jälkeen muuttanut naapurimaahan Norjaan Granstad-tallille, jossa tamma on aloitellut kisauraansa sekä jättänyt myös yhden jälkeläisen. Kesällä 2019 Lucy myytiin Granstadista Fellbury Studiin aina Englantiin asti niin ikään kilparatsuksi. Lokakuussa 2021 Lucyn tie päätyi lopulta Suomeen Leena Kalliovalkaman omistukseen ja hänen tyttärensä Oonan kisaratsuksi.

Lucy on tallin kuningatar, ainakin omasta mielestään - ihmisten mielestä Lucy on lähinnä tallin tyranni. Punaruunikko tamma on ylemmyydentuntoinen nirppanokka, joka syynää läpi kaiken aina karsinaan saapuvista ihmisistä iltaheiniensä joka ikisen korren tuoreuteen. Lucya ei ihan noin vain haeta tarhasta tai karsinasta ja liikuteta oman mielen mukaan, sillä jos Lucya lähestyy liian ronskisti niin tamma loukkaantuu välittömästi tästä hänen arvolleen sopimattomasta kohtelusta. Lucy muistuttaakin luonteeltaan Harry Potterin hevoskotkaa, jota täytyy lähestyä aina kunnioittavasti kumartaen, kunnes eläin kumartaa sinulle takaisin ja antaa luvan rapsutuksille.

Ratsuna Lucy on juuri niin herkkis kuin maasta käsinkin. Lucyn selkään ei ole asiaa kenelläkään, joka ei hanskaa hommia vähintään Helppo A-tasolla - tunaroijat Lucy palauttaa äkkiä takaisin maankamaralle. Lucy ei anna ratsastajalleen tuumaakaan varaa virheille, ja jos virheitä sattuu, niin Lucy reagoi niihin tarpeettoman dramaattisesti. Lucya täytyy ratsastaa tasapainoisesti käyttäen hellästi sekä kättä, istuntaa että jalkaa. Erityisen herkkä Lucy on ohjalle - jos ratsastajan käsi hallitsee liikaa, alkaa Lucy silminnähden ärsyyntymään viskomalla päätään ja huiskumalla häntäänsä. Virheiden jatkuessa liian pitkään Lucy tykkää myös vilauttaa omaa henkilökohtaista bravuuriaan, eli paikaltaan tai käynnistä heitettyä pukkia.

Sukutaulu

i. Braveheart
fwb, rtkrj, 170 cm
ii. Heartbreaker II KTK-I, KRJ-I, KERJ-I, ERJ-I, YLA2
ie. Salome VIP MVA Fn, KTK-II
e. Rothkeller's Luna
old, prn, 172 cm
ei. Sir Aston
ee. Lilyrose

Jälkeläiset

nwb-ori Granstad Folk, isä Finall von Lark
fwb-ori Romio, isä A.D. Ramiro

Hoito-ohjeet

Ruokinta

  • Aamu: 3kg heinää + 0,5l rehua
  • Päivä: 3kg heinää
  • Iltapäivä: 2kg heinää
  • Ilta: 3kg heinää + 0,5l rehua + 1dl mineraalia + mash

Hoito

  • Sadeloimi harmaalla säällä
  • Toppaloimi pakkasilla
  • Ratsastettaessa suojat kaikkiin jalkoihin