VH22-022-0023

Moana's Mairwen

KTK-II, ★★★
✝ Menehtynyt 11-vuotiaana 7.4.2023
  • s. 16.1.2022 (12-vuotias)
    Alle 8v: 1 IRL kk = 1 URL a
    8v tai vanhempi: 2 IRL kk = 1 URL a
  • welshponitamma
  • 131 cm, punarautias ee/aa

Sukutaulu

i. Anfarwol Trollyn
wB, vkk, 131 cm
Ch, KTK-II
ii. Anfarwol Treowen
wB, rnvkk, 132 cm
iii. Saets Lwcus
wB, rnvkk, 136 cm
iie. Dinas Blaina
wB, rt, 136 cm
ie. Anfarwol Morwyn
wB, vkk, 131 cm
iei. Llanychaer Skewen
wB, perl, 129 cm
iee. Briallen of Abenbury
wB, vkk, 134 cm
e. Anfarwol Mecus
wB, rt, 128 cm
KTK-II
ei. Anfarwol Dacus
wB, rt, 128 cm
eii. Clocaenog Gronant
wB, rt, 123 cm
eie. Creirwy Caraf
wB, vkk, 133 cm
ee. Anfarwol Medyr
wB, m, 129 cm
eei. Caerwys Gwerfil
wB, m, 132 cm
eee. Caradoc Luned
wB, m, 134 cm

Jälkeläiset

  1. wB-o. Ylston Cadet (s. 20.1.2023, i. Gwydrawyr Cadoc)

Kilpailut

Porrastetut kilpailut
Saavuttanut maksimitasonsa (vt. 4/3)

Luonnekuvaus

Moana's Mairwen, eli tuttujen kesken Maikku, on muuttanut meille Britteihin aina Uudesta-Seelanista asti. Usein todellakin vaikuttaa siltä, että Maikku on viettänyt varsakuukautensa toisella puolella planeettaamme, sillä tamman kanssa kommunikoidessa välissä tuntuu olevan iso kielimuuri. Tahtoisin uskoa, että Tyynen Valtameren keskellä syntyneiden ponien ajatuksenjuoksu on aivan samanlainen kuin täällä Euroopassakin, mutta uskoni hupenee joka ikinen aamu, jonka vietän taistellessani Maikun kanssa aivan arkisista asioista.

Maikku on päättänyt jo varsana, että hän päättää kaiken - ihmisten toiveet ja käskyt otetaan kuuleviin korviin ainoastaan silloin, kun tammalla on aivan äärimmäisen tylsää. Ihmisten lisäksi Maikku jyrää alleen pihatossa myös muut ponit, jotka koittavat esimerkiksi häiritä sen ruokahetkeä. Monet tallin ponit väistävätkin tätä pientä tyrannitarta kaukaa. Joskus muiden ponien ei edes tarvitse olla Maikun lähellä ärsyttääkseen sitä - tällöin Maikku ottaa vain tylsyyttään silmätikukseen jonkun onnettoman laumakaverin ja näyttää tälle hapanta naamaa. Toisinaan Maikkua tarhataan yksinkin, koska palatessaan laumaan jäähyn jälkeen se osaa hetken aikaa olla sopuisa laumassa.

Maikun hoitaminen on yleensä pitkä ja raskas operaatio. Ongelmat alkavat jo siitä, kun karsinassa Maikku ei suostu väistämään hoitajaansa, tai vaihtoehtoisesti ei suostu seuraamaan hoitajaansa käytäväpaikalle. Maikun kanssa auktoriteetti ja napakat komennuksetkaan eivät auta kuin hetkellisesti - Maikku palaa aina nopeasti takaisin omaksi itsepäiseksi itsekseen. Kavioiden puhdistus ja kuolainten saaminen suuhun ovat ehdottomasti hankalimmat toimenpiteet suorittaa.

Ratsuna Maikku on yllättävän reipas ja rohkea, mutta epäyllättävän itsepäinen ja kovasuinen. Vauhdin puutteesta Maikun kanssa ei tarvitse huolia, sillä tammalla tuntuu todellakin virtaavan laukkaponin verta suonissaan sukunsa puolesta. Suurin vika tuntuukin olevan ratissa: jämptin ratsastajan kanssa Maikku on ihan kelpo ratsu, mutta jatkuva epäröinti ja ponin tahdolle luovuttaminen johtaa lopulta siihen, ettei Maikku kuuntele enää käskyn käskyä, joka sille satulasta annetaan.

Päiväkirja

23.2.2022: Nuorten welshien arviointi (kirjoittanut omistaja)

Helmikuussa Brightwoodin porukka osallistui jälleen neljän ponin voimin nuorten welshien arviointiin. Yksi näistä poneista oli pieni tyrannittaremme Maikku. Jos totta puhutaan, niin minä harkitsin Maikun ilmoituksen peruuttamista parikin kertaa, koska Maikun käytös kotona on niin ala-arvoista. Minä suunnittelinkin, että Maikun voisi ehkä viedä arviointitilaisuuteen Hannibal Lecterin naamari päässä pakkopukuloimeen sullottuna. Lopulta päivä kuitenkin koitti ja rohkaistuin ottamaan Maikun mukaan. Se kannatti, sillä tilaisuudessa tapahtui jotain ennenkuulumatonta: Maikku esiintyi edukseen! Hiljainen maneesi, jossa kuului pelkästään tuomariston kynien rapina paperia vasten, oli selvästi Maikulle niin ihmeellinen kokemus, että tamma unohti olla oma kovapäinen itsensä. Se seisoi rakennearvostelussa paikallaan nätisti ja jopa esitti käynnin ja ravin siivosti narussa vierelläni. Laukan esitys vapaana maneesissa hämmensi Maikkua suuresti ja tammaa piti käydä jatkuvasti hoputtamassa juoksutuspiiskan avulla. Maikun kokonaispisteet olivat lopulta huimat 29 ja tamma palkittiin Excellent Welsh Youngster-tittelillä. Ehdin jo iloita kotimatkalla, että ehkä tästä alkaa Maikun matka kohti aikuisuuden kypsyyttä, mutta tallipihassa trailerista kurkisti taas tuttu luimisteleva Maikku, joka ei suostunut lastautumaan ulos autosta puoleen tuntiin.

29.1.2022: Uusi uusiseelantilainen poni (kirjoittanut omistaja)

Jos totta puhutaan, niin olin vilkuillut Moana Part Bredsin poneja sillä silmällä jo kuukausia. Erityisesti olin haaveillut tilausvarsasta, jonka isä olisi Anfarwol Trollyn ja emä Anfarwol Mecus. En kuitenkaan uskaltautunut ottamaan yhteyttä Nintsuun kun vasta tammikuussa 2022, jolloin viimein kysyin, että olisiko meille Brightwoodiin mahdollista saada varsa näistä kahdesta upeasta welsh B:stä. Nintsu vastasi viestiin myöntävästi, ja näin ollen pitkä unelmani tästä 3-polvisesta ponitammasta toteutui. Tammikuun lopulla 2022 Moana's Mairweniksi ristitty varsa muutti maapallon halki meille Britteihin.