VH22-022-0104

Tirion Skye

  • s. 6.6.2022 (2-vuotias)
    Alle 8v: 1 IRL kk = 1 URL a
    8v tai vanhempi: 2 IRL kk = 1 URL a
  • welshponitamma
  • 130 cm, rautiaankimo ee/Aa/Gg

Sukutaulu

i. Anfarwol Mortimer
wB, vkk, 129 cm
KTK-II
ii. Roshill Pink Panther
wB, perl, 133 cm
ie. Coasthoeve's Jeanne
wB, rtpäis, 132 cm
e. Tirion Sienna
wB, rtkm, 131 cm
ei. Stellarbank Court Jester
wB, rtkm, 132 cm
ee. Caradmyr Senna
wB, mkm, 130 cm

Saavutukset

Meriitit
Excellent Welsh Youngster (28p., 16.6.2022)
3 Star Prospect (1206p.)
Porrastetut kilpailut
Ei vielä maksimitasolla (vt. /)

Luonnekuvaus

Skye on järkevä ja mutkaton poni. Se ei ole mikään rakennekukkanen tai huipputason kilpuri, mutta luonne ja työmoraali tammalla on kohdallaan. Ei ole olemassa sellaista hommaa, mihin Skye ei ryhtyisi positiivisella ja luottavaisella asenteella. Skyetä voi liioittelematta kuvailla ihmisen mieleksi - se tuntuu lukevan ajatuksia ja ymmärtävän aina, mitä siltä pyydetään. Ilmeikäs Skye kertoo aina katsellaan ja korvillaan lempeästi, mitä mieltä hän on saamastaan käsittelystä. Skyen vahvuus on ehdottomasti sen rohkeus: tällä tammalla on todella leijonan sydän.

Ratsuna Skye on kaikin puolin tasainen ja yritteliäs, mutta kuitenkin osaavan ratsastajan vaativa yleisponi. Skye jää helposti vinoksi ja tahmeaksi jos sitä ei osaa tukea ja kannustaa oikein. Skyellä on kuitenkin poikkeuksellisen laadukas laukka, jota se esittelee mielellään ratsastajan kuin ratsastajan alla. Hyvä laukkakaan ei kuitenkaan pelasta Skyetä esteradoilla, sillä Skyellä on luonnostaan hieman hidas reaktiokyky ja heikko ponnistusvoima. Kansainvälisillä kilpakentillä Skyetä tullaan siis tuskin koskaan näkemään, mutta kotona tamma on jokaisen poniratsastajan luottopuksutin.

Päiväkirja

6.6.2022 Terveisiä Tirionista (kirjoittanut omistaja)

"She's here!" Ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen puhelimeeni kilahti viesti Tirion Welshistä maanantaiaamuna kukonlaulun aikaan. Viestissä oli video Sienna-tammasta ja sen vierellä haparoivasta varsasta, joka hädin tuskin pysyi pystyssä pitkillä kintuillaan. Varsa näytti tutkailevan rohkeana ja kiinnostuneena sitä videokuvaavaa kameraa, yrittäen huojuvin askelin päästä lähemmäs linssiä. Kasvattaja elen hihitteli videossa kameran toisella puolella varsalle: "tää on kyllä niin ihana, että voisin melkeen pitää tän itelläni.." Soitin äkkiä elenille, että olen heti tulossa paikalle katsomaan varsaa. Tulisipa vieroitus mahdollisimman pian, että saisin tuon ihanan tamman viimein kotiin - ja ettei elen ehtisi kiintyä siihen liikaa!

25.4.2022 Tirionin welshponimyynti (kirjoittanut omistaja)

Vappuviikolla 2022 bongasin Tirion Welsh Poniesin ensimmäisen kasvattimyyntitopicin. Topicissa tarjottiin varattaviksi kolmea B-sektion welshponia, joiden oli määrä syntyä kesäkuussa. Yksi näistä kolmesta ponista, jonka nimiehdotukseksi oltiin annettu Tirion Skye, oli kaikin puolin täydellinen omaan makuuni. Pohdiskelin ensin, että kehtaisinko tarjota tammalle kotia keskeneräiseltä Ylston Studilta, mutta elenin innoittamani päädyin lopulta jättämään ostotarjouksen - johon elen lopulta vastasi myöntävästi! Minä olen aina ollut herkkä ostamaan sikoja säkeissä, joten minua ei haitannut, ettei vielä emänsä mahassa asuvan varsan luonteesta ollut tietoa - noin kivalla suvulla se saa minun puolestani olla ihan millainen pikku paholainen tahansa.