Littlehill's Pippin

✝ RIP 1.6.2020 - 28.7.2021

Kuva © Frederik De Graeve (CC BY-SA 3.0)

*1.6.2020, Iso-Britannia
Minishetlanninponiori, punarautias, 81 cm
Maahantuoja JP, Brightwood
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee valjakkoajossa
Taso: noviisi

Saavuttanut maksimitasonsa
38 starttia, sijoitusprosentti 21%

Luonnekuvaus

Pippin on pieneksi poniksi hyvin äänekäs ja itsetietoinen. Pippin ei sovi ihan jokaisen käsiteltäväksi, sillä se on itsepäinen poni. Jos esimerkiksi taluttajan ja Pippinin mielipide määränpäästä on eri, niin silloin ponia saa kyllä tosissaan komentaa taipumaan omaan tahtoonsa, eikä siihen riitä mikään vuoden tai parin kokemus hevosten silittämisestä. Pippin ottaa myös helposti ilon irti epävarmoista käsittelijöistä ja pompottelee heitä ihan mielin määrin välttääkseen työnteon. Lienee sanomattakin selvää, että Pippiniä ohjastaessa on todellakin oltava nuttura tiukalla.

Sukutaulu

Littlehill's Jolly Bouncer evm
mini, prt, 85 cm
Kenzo v.d. Kronenbeek evm
mini, rt, 86 cm
Littlehill's Emina evm
mini, m, 83 cm
Ithilien of Emstrey evm
mini, hrkko, 81 cm
Bowness Dark Chocolate evm
mini, trn, 81 cm
Amare's Arwen evm
mini, hrkko, 82 cm

Pippinin isä Littlehill's Jolly Bouncer on niin ikään punarautias miniori, mutta toisin kuin Pippinillä, Bouncerilla on liinahtava harja. Bouncer on todella nimensä ansainnut, sillä sen kaikki tuntevat iloisena ja kilttinä ponina. Bouncer on aktiivinen kilpaponi ja sen kanssa ollaan kisattu sekä koulussa, esteillä että valjakkoajossa helpoissa luokissa. Parhaiten ori on menestynyt valjakkoajossa. Näyttelyissä Bouncer ei ole juuri käynyt, mutta se sai jalostusarvostelussa rakenteestaan hyvät pisteet.

Pippinin emä Ithilien of Emstrey on erittäin kuuluisan shetlantilaisen jättisiittolan kasvatti. Ithilien on väriltään hiirakko ja sillä on Pippinin tapaan pitkä ja tuuhea harja. Ithilien on luonteeltaan melko varautunut ja siitä on tunnistettavissa vähän samoja piirteitä kuin Pippinistä. Ithilien on itsepäinen eli se ei ole mikään sunnuntaihömpöttelyponi, vaan sen kanssa jokainen liike täytyy olla harkittu ja määrätietoinen. Pippinin lisäksi Ithilienillä on kolme muuta jälkeläistä.

Jälkeläiset

minishe-o. Merry of Brightwood, e. Wietse v.d. Bloemengaard