Merry of Brightwood VVJ-II

✝ RIP 17.12.2020 - 14.4.2022

Kuva © Hengstenhouderij Kramp

*17.12.2020, Iso-Britannia
Minishetlanninponiori, tummanpunarautias, 81 cm
Kasvattaja JP, Brightwood
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee valjakkoajossa
Taso: noviisi

Saavuttanut maksimitasonsa
54 starttia, sijoitusprosentti 22%

Luonnekuvaus

Merry on Brightwoodin ensimmäinen minikasvatti. Merry on todella isänsä poika - se ei ole aloittelijoiden poni käsitellä. Herkästi kiukuttelemaan ryhtyvä Merry ei ole vielä koskaan oikeasti kajonnut ihmiseen, mutta pakko myöntää, että ori osaa halutessaan olla aika vakuuttava viuhuvine häntineen ja koukistelevine takajalkoineen. Onneaan ei siis kannata Merryn kanssa lähteä testaamaan, vaan pikkuherraa täytyy käsitellä vain ja ainoastaan taidolla ja kokemuksella. Äänekäs Merry tekee selvästi tietoisesti itsestään ison numeron ja haluaa aina olla valokeilassa, tilanteessa kuin tilanteessa.

Jos minun täytyisi kuvailla Merryä kolmella adjektiivilla, niin valitsisin näiksi sanoiksi kärsimätön, suuruudenhullu ja laumariippuvainen. Merrylle ei tunnu koskaan riittävän ne asiat, mitä sillä jo on, vaan aina on saatava lisää ja parempaa. Taluttaessa Merry yrittää tuon tuosta keulia ja päästä rynnimään jonnekin tallin kulman taakse, jos siellä olisikin tammoja tai jotain hauskaa meininkiä tarjolla. Kisapaikoilla Merryä saa tuon tuosta hävetä, kun se rakastuu joka ikiseen ohikulkevaan tammaan ja pörhistelee jokaiselle oriille. Rauhoittumiseen kykenemättömän Merryn hoitaminen on mahdoton tehtävä ilman oriin paikoilleen kiinnittämistä. Käytävälle molemmin puolin kiinnitettynä ori pysyy jokseenkin aloillaan - harmi vaan, ettei sohivia kavioita tai napsuvia hampaita voi pistää ketjuihin.

Merry oli nuorena lievästi sanottuna haastava kouluttaa ajolle. Merryllä on aina ollut kultakalan keskittymiskyky, minkä vuoksi yksinkertaisiakin asioita hinkutettiin oriin kanssa viikkoja. Loppujen lopuksi Merrystä on kehittynyt ihan kelpo kärryponi, sillä kun se jotain saa lopulta upotettua paksuun kaalinsa, niin sitten se taito myös tulee kuin apteekin hyllyltä pyydettäessä. Merrylle sopivin osakoe valjakkoajossa on kuitenkin kestävyyskoe, koska tämän jokseenkin yksinkertaisen oriin luonteelle sopii paremmin täyttä laukkaa paineleminen kuin pikkutarkkojen koulukiemuroiden viilaaminen. Toisin sanoen keskittymistä vaativat asiat eivät luonnistu yhtä hyvin kuin testosteronipowerilla jyrääminen.

Sukutaulu

Littlehill's Pippin
mini, prt, 81 cm
Littlehill's Jolly Bouncer evm
mini, prt, 85 cm
Ithilien of Emstrey evm
mini, hrkko, 81 cm
Wietse v.d. Bloemengaard
mini, tprt, 82 cm
Bruintje v.d. Hedelbeek evm
mini, sysirt, 83 cm
Noortje v.d. Bloemengaard evm
mini, m, 81 cm

Jälkeläiset

Merrystä on saatavilla 2 pakastetta 14.4.2022.

minishe-t. Fellbury Josie, e. Cecam Jamillia