Phoebe of Brightwood KTK-III, VVJ-II

✝ RIP 3.10.2021 - 24.6.2022

Kuvat © Stal Polderzicht

*3.10.2021, Iso-Britannia
Shetlanninponitamma, musta, 102 cm
Kasvattaja JP, Brightwood
Omistaja JP, Brightwood VRL-01948

Kilpailee valjakkoajossa
Taso: noviisi

Saavuttanut maksimitasonsa
52 starttia, sijoitusprosentti 56%

Luonnekuvaus

Kuvankaunis Phoebe on luonteeltaan itsenäinen mutta kiltti ja helppohoitoinen poni. Phoebe on rohkea tamma ja sillä on suuri itseluottamus, mutta Phoebe ei kuitenkaan käytä tätä ihmisiä vastaan, vaan toimii aina moitteetta hoitajan kuin hoitajan käsissä. Phoebe viihtyy sekä laumassa että yksin, mutta tuntuu kuitenkin useimmiten hakeutuvan omaan rauhaansa. Phoebe on muita poneja kohtaan melko neutraali, mutta tahtoessaan olla rauhassa Phoebe ei pelkää usuttaa tiehensä epätervetullutta seuraa. Ihmisiä kohtaan Phoebe ei kuitenkaan koskaan ole osoittanut tällaista käytöstä. Toki toisinaan Phoeben kyllästyneestä naamasta näkee, että se olisi mieluummin yksinään kuin harjattavana tai paapottavana, mutta tamma tyytyy kuitenkin seisomaan nätisti paikallaan ja olemaan kiukuttelematta.

Phoebe on ajoponina oikein tunnollinen ja huolellinen. Phoebe ei ole koskaan ollut sellainen poni, joka testailisi ohjastajansa taitoja tai yrittäisi oikoa kulmia, kuvaannollisesti tai kirjaimellisesti. Fiksun Phoeben polla ei mene välittömästi sekaisin pienistä tai suuristakaan ristiriidoista ohjastajan avunannoissa, vaan tamma yrittää aina parhaansa mukaan tulkita niitä ja oppii sitten nopeasti ohjastajansa tyylin ajaa. Phoebe ei myöskään koskaan tuo ilmi turhautumistaan ohjastajaan tai tehtäviin, vaan jatkaa puksuttamista niin pitkään kuin tarve on - vaikkakin sitten hieman hapan ilme naamallaan. Phoebea voisi kuvailla oikeasti pesunkestäväksi opetusmestariksi, ja ehkä tämän takia Phoebe nauttiikin omasta rauhastaan ja itsenäisyydestään, kun sen ei jatkuvasti tarvitse olla kouluttamassa uusia kuskeja valjakkoajoon tai lauman nuoria poneja käytöstavoille.

Rohkea ja itsevarma Phoebe ei mene miksikään pitkistä trailerimatkoista tai kiireisistä kisapaikoista. Itse asiassa uudet paikat ja niitä ympäröivä härdelli tuntuu jopa tuovan eloa tähän muuten niin tasaisen ja suorastaan pitkästyneen tamman olemukseen. Tämä eloisuus ilmenee Phoebessa parantuneena ryhtinä, valppautena ja reippautena, joka on erittäin mukava lisä Phoeben muutenkin moitteettomaan työmoraaliin. Kisoissa Phoebe on oikeastaan yksi luotettavimmista poneistamme, jonka kanssa on aina ilo tehdä töitä.

Sukutaulu

Millthrop Arcturus
m, 100 cm
Halton Hill's Phineas evm
m, 102 cm
Arkendale Sherry evm
m, 99 cm
Satellite vom Liliebloom
trn, 102 cm
Kodak vom Grauehaar evm
trn, 104 cm
Kleine Porche evm
m, 102 cm

Jälkeläiset

she-t. Galatea of Brightwood, i. Elisegårdens Grålle

Päiväkirja

3.10.2021 Varsa leasing-tammasta

Syksyllä 2021 Brightwoodiin liisattiin shetlanninponitamma yhtä varsaa varten. Kyseinen tamma oli Viivin omistama Satellite vom Liliebloom. Minun ei oikeastaan tarvinnut nähdä emätammasta muuta kuin sen kasvattajaliite ja olin jo rakastunut - Gestüt Liliebloomin ponit ovat nimittäin olleet lähellä sydäntäni aina tallin perustamisesta asti. Nykyään Liliebloom-ponit ovat niin harvinaisia, että ne ovat käytännössä katsoen yksisarvishavaintoja, joten vaikka Satellite eli "Libby" olisikin paljastunut luonteeltaan pieneksi hirviöponiksi, olisin silti tahtonut liisata sen. Onneksi tammavalintaani ei tarvinnut perustella tai puolustella mitenkään, sillä Libby oli luonteeltaan juurikin niin kiltti ja suloinen kuin Viivi antoi ymmärtää. Brightwoodissa Libby astutettiin meidän omalla oriillamme Artulla. Toiveena oli saada näistä poneista vahvaluustoinen ja vankkarunkoinen poni. Lokakuun kolmas päivä H-hetki koitti ja Libby varsoi meille juuri toivotunlaisen mustan tammavarsan. Varsa sai nimekseen Phoebe Saturnuksen kuun mukaan, sillä myös sen isän ja emän nimet ovat saaneet vaikutteita avaruusteemasta.