Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH20-023-0063

Bloemlief's Nefertiti

s. 13.6.2020 , maahantuonut JP, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
voikko welsh part bred-tamma (NWR 50 %), 147 cm, koulutustaso Helppo A

Aloe Chapel xx
trn, 160 cm
Cold Cash xx
Aloe Luna xx
Rhydwyn Diamond
wB, vkkkm, 135 cm
Llanowein Omega
Butterfly Blue Mist

Tahtoisitko rapsuttaa kaunista, kullankeltaista ponia? Suosittelen harkitsemaan asiaa kahdesti. Nessa on kiva poni katsella, mutta antaisin sen kernaasti kelle tahansa muulle käsiteltäväksi. Nessa on syntynyt oman elämänsä prinsessaksi - hän on yksinvaltiatar jokaisessa paikassa, johon hän saapuu, ja kaikkien muiden tehtävä on palvoa maata hänen kavioidensa alla. Sekä ihmisten että muiden ponien suhteen Nessa on varsinainen päällepäsmäri ja olevinaan aina oikeassa ja parempi. Pihatossa Nessa pomottelee muita poneja minkä kerkeää (mutta jäädessään alakynteen luikkii karkuun kuin pahainenkin pelkuri), ja ihmisten kanssa Nessa osoittaa asemansa heti kättelyssä. Mitään tamma ei niele pureksimatta, paitsi ehkä porkkanalahjukset, tuo mokoma suursyömäri.

Nessa ei ole aloittelijoiden ratsu. Nessa tunnistaa arkajalat jo ennen kuin he ehtivät tallirakennukseen sisään. Huomatessaan olevan ihmistä rohkeampi Nessa ottaa tilanteesta kaiken irti eikä päästä aloittelijaa helpolla. Mikäli jopa kentälle asti päästään varusteltu Nessa kainalossa, niin huvit loppuvat viimeistään siihen paikkaan - Nessa kun ei suostu edes uralle asti ilman valtataistelua. Nessa ei nöyrry edes kokeneiden ratsastajien käsittelyssä. Toki osaava ratsastaja saa tamman toimimaan ja jopa kulkemaan oikein päin kauniisti, mutta sen eteen on nähtävä valtavasti töitä. Niin paljon töitä, että se ei aina ole sen vaivan arvoista saada Nessa hetkeksi näyttämään kouluponilta. Mutta toisaalta joskus on sellaisia päiviä, kun haaste nimeltä Nessa on juuri se, mitä kaipaa.

Jälkeläiset

2.10.2020 wpb-o. Elitehof's Nefertem i. Bramhorst Prophecy om. Elitehof
14.10.2020 wpb-t. Elitehof's Nefertari i. Verkenner Coen om. Friarfield
8.3.2021 wpb-o. Elitehof's Nefertus i. Kroonbach's Florian om. Hartwig Ponies
16.7.2021 wpb-t. Elitehof's Bloesem i. Cairnhill Blue Kestrel om. Elitehof

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Nessa on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 49 kertaa, joista 1 on ollut voittoja ja 5 sijoituksia (sijoitusprosentti 12 %).

NJ-näyttelyt

Ei tuloksia.