Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH22-023-0070 · Ch · KTK-II

Elitehof's Mikado

s. 9.6.2022 , kasvattanut Elitehof, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
ruunivoikko welsh part bred-ori (NWR 37,5 %), 148 cm, koulutustaso Helppo A

Mikke on aktiivinen ja menohaluinen poni, jonka kanssa jokainen päivä on erilainen. Tämä ikuinen villivarsa keksii aina itselleen viihdykettä paikassa kuin paikassa, ja Miken voikin usein löytää mitä omituisimmista itseaiheutetuista sotkuista. Hienoja merkkiloimia tai -riimuja Mikelle ei suotta kannata pukea, sillä kullankeltainen oriimme kyllä keksii keinot niiden likaamiseksi tai tuhoamiseksi.

Virtaa Mikestä ei puutu, ja se on yksi oriin suurimmista vahvuuksista ratsuna. Mikke kulkee aina eteenpäin kevyesti ja irtonaisesti, vaikka ratsastajalla olisi tahattomasti jarruttava istunta tai jalat. Mikellä on joskus (erityisesti kevätaikaan) energiaa vähän liikaakin, ja jos ratsastaja ei kanavoi tätä energiaa oikein, niin Mikke voi kuumua pahasti ja muuttua kovasuiseksi jyräksi. Mikkeä ratsastaessa on tärkeää osata oikea-aikaiset ja jämptit (puoli)pidätteet sekä tarpeeksi haastavat tehtävät, jotta Mikke pysyy omana herkkänä ja kuuliaisena itsenään.

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Mikke on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 77 kertaa, joista 3 on ollut voittoja ja 8 sijoituksia (sijoitusprosentti 14 %).

NJ-näyttelyt

irtoSERT @Ponitila Adina 16.6.2022 (pt. Jannica)
irtoSERT @Tuoninen 21.9.2022 (pt. Lissu T.)
irtoSERT @Ponitila Adina 29.9.2022 (pt. Lissu T.)

Päiväkirjamerkinnät

9.6.2022: Mikadon syntymä (kirjoittanut omistaja)

Olen kuullut sanottavan, että ensimmäistä kertaa varsovat tammat aina panttaavat varsojaan yliaikaa. Meille ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, että pikkutarkka Essi-tamma päätti tuoda ensimmäisen jälkeläisensä maailmaan tasan tarkkaan laskettuna päivänä. Olin valvonut Essiä kamerasta koko yön - tamma oli nimittäin jo edellisillasta asti rampannut ja venytellyt siihen malliin, että kohtaa alkaa tapahtua. Neljän aikaan aamuyöllä päätin käydä pikaisesti pesemässä hampaani, että pysyisin hereillä, ja palatessani takaisin ruudun ääreen Essi oli jo käynyt makuulle valmiina varsomaan. Essi suoriutui varsomisesta mallikkaasti ja ruunivoikko orivarsa syntyi elinvoimaisena ja terveenä. Reipas viipottaja koitti päästä seisomaan suunnilleen heti, kun etujalat olivat ulkona, ja puolen tunnin ikäisenä se lopulta haparoi huojuvin kintuin emänsä vierellä. Varsan nimeksi tuli Mikado, yksi suosikkinimistäni.