Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Cecam Jamillia VVJ-II

Syntynyt 8.9.2011, Saksa
Rekisterinumero VH21-017-0132
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Minishetlanninponitamma
Rautias, 82 cm

Kasvattanut Jenni T., Cecam Shetlands
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Wally van Grinhof
mini, rnhkko, 84 cm
ii: Waldor van Grinhof evm
tunt
ie: Margaretha van de Broek evm
tunt
e: Joline van Grinhof
mini, rt, 80 cm
ei: Miro van Grinhof evm
tunt
ee: Helen evm
tunt

Jälkeläiset

synt. 23.8.2021 minishe-t Fellbury Josie isä Merry of Brightwood om. Fellbury Stud

Luonnekuvaus

Maaliskuussa 2021 tein bisneksiä Cecam Shetladsin Jennin kanssa. Minulle muutti ainakin tusina Jennin vanhoja shetlanninponeja, ja yksi näistä monista poneista oli Cecam Jamillia. Jamilla on yksi Cecamin viimeisiä kasvatteja ennen tallin toiminnan hiipumista vuonna 2011. Tamma oli jäänyt vaille kotia viimeisessä kasvattimyynnissä, joten huomatessani tämän edelleen "myytävänä"-tekstiä nimensä perässä kantavan tamman tallin kasvattilistassa, minä sanoin Jennille, että tuo muuten tulee minulle myös. Jamillalla on hienot tuontivanhemmat jotka ovat edelleen melko tuntemattomia minishetlanninponijalostuksessa.

Jamilla on luonteeltaan todella herkkä ja vähän säikky. Jamillaa voisi ehkä verrata luonteensa puolesta koulutieltä eksyneeseen ala-astelaiseen: se tuntuu aina olevan vähän hädissään ja etsivän tuttujen turvaa. Jamillan tarhaaminen yksin ei tule kysymykseenkään: yksin ollessaan Jamilla on silminnähden stressaantunut ja itkee kavereidensa perään minkä kerkeää. Jamilla tuntuu olevan tasapainossa ainoastaan laumassa tai ihmisten kanssa. Ihan kuka tahansa ihminenkään ei kuitenkaan riitä rauhoittamaan Jamillaa, vaan se tarvitsee jonkun tutun ja turvallisen naaman rentoutuakseen. Jamillan lempi-ihminen on ehdottomasti sen kisaaja/hoitaja Aino, joka on käsitellyt tammaa säännöllisesti alusta alkaen.

Jamilla ei ole mikään helppo poni ajaa. Jamillalla on teknisesti virheettömät ja matkaavoittavat liikkeet. Kauniista liikkeistä on kuitenkin vaikeaa päästä nauttimaan, jos Jamillaa ei osaa ajaa oikein. Jamilla on herkkä aivan jokaisella mahdollisella tavalla: suustaan, kyljistään, korvistaan ja silmistään. Yllättävät äänet ja esineet saavat Jamillan heti jännityksestä kankeaksi, ja ohjastajan epävakaa tai liian kova käsi saavat tammaparan stressaantumaan niin, että silmät pyörivät päässä. Stressaantuessaan Jamilla alkaa säpsymään entistä enemmän ja juoksemaan ohjastajan apuja karkuun. Aino on tallin ainoa ohjastaja, joka saa Jamillan kulkemaan kerta toisensa jälkeen kauniimmin. Heidän yhteistyönsä on todella saumatonta ja ihanaa katseltavaa.

Kilpailutulokset

VVJ valjakkoajo - vt. 4/3 (1440.36 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 727.20 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 713.16 p.

Päiväkirja

Ei merkintöjä.