Elitehof Etusivu Oriit Tammat Kasvatus

Elitehof's Jonko

  VH22-023-0072       KTK-II

  • s. 2.2.2022 (9-vuotias)
    2kk IRL = 1a URL
  • welsh part bred-ori (NWR 75 %)
  • 140 cm, punaruunikonkirjava EE/AA/nW20

Luonnekuvaus

Jonko on suvultaan 75-prosenttisesti pikkuponi - ja sen kyllä huomaa. Jonko on huumorimies ja opportunisti, joka ei varmasti jätä välistä tilaisuutta tarrata lepattavaan hihansuuhun, levittää täyden harjapakin sisältöä pitkin lattioita tai käydä suoraan piehtaroimaan tunnin pesun jälkeen. Jonko on erittäin perso herkuille, ja huomatessaan hoitajan piilottelevan namuja taskuissaan voi ruunikko koittaa siepata ne itselleen luvatta melko röyhkeästikin. Jonkon kanssa on turha leikkiä hevoskuiskaajaa, sillä tämä ori on ponimaisten tapojensa orja kokeneidenkin hoitajien käsissä.

Jos Jonko saisi valita vaihteen, niin se olisi kutonen. Aina. Taluttaessa käsittelijällä on aina täysi työ pitää innokas tappijalka kurissa, kun se sinkoilee tuulessa kieppuvan leijan lailla ilmansuunnasta toiseen röhkien ja korskuen. Ratsastaessa kuskilla on oltava tietoa ja taitoa hallita pieni ikiliikkuja, pitämättä kuitenkaan käsijarrua pohjassa jatkuvasti, sillä köydenvedostahan Jonko vain innostuu. Jonko on kuitenkin kokoonsa nähden varsin näyttävä kouluponi - sillä on matkaavoittava laukka ja iso, elastinen ravi, joka venyy niin upeasti ylös ja eteen että se kääntää katseet takarivistäkin.

Sukutaulu

i. Llanwenarth Domino
wA, rnkm, 118 cm
ii. Belth Lacheu
wA, mkm, 120 cm
iii. Cwmann evm
wA
iie. Glace Dwyn evm
wA
ie. Poed Adalmina
wA, rtkm, 119 cm, KTK-I
iei. Llwyd Picalo evm
wA, vkk, 113 cm
iee. Wyatt Elwedd evm
wA, rtkm
e. Elitehof's Sabina
wpb (50 %), prnkrj, 144 cm
ei. Chimera xx
trn, 163 cm
eii. The Riddle xx evm
trt, 164 cm
eie. Serenata xx evm
rn, 162 cm
ee. Ffairfelin Vanilla
wB, prnkrj, 128 cm
eei. Brynwrda Eurion evm
wB, tprn, 133 cm
eee. Woldhorst Vivienne evm
wB, rnkmkrj, 127 cm

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Päiväkirjamerkinnät

  2.2.2022: Extempore-varsa (kirjoittanut omistaja)

Minulla ei ollut suunnitelmia astuttaa Sabinaa vielä pitkään aikaan, mutta eksyessäni sattumalta Pölhön omistaman welsh mountain-ori Dominon sivuille tuli suunnitelmiin muutos. Visio: tiivis- ja vankkarunkoinen ratsuponi mountin liikkeillä, part bredin koossa. Mielellään kimo kuten isä ja/tai isomerkkinen kuten emä, sukupuolella ei niin väliä. Geenilotto osui tällä kertaa X- ja Y-kromosomien kohdalle ja toinen väritoivekin kävi toteen! Luonteltaan pienokainen osoittautui vauhdikkaaksi veijariksi, joten se sai hullunkurisen ja vähän riskaabelin nimen Jonko (vihje: hollanninkielinen sana tietynlaiselle savukkeelle, jonka rentouttava vaikutus voisi tehdä ihan hyvää tällekin viipottajaponille).