Etusivu Tietoa Jalostusoriit Siitostammat Kasvatus Yhteydenotto
Elitehof
Nederlandse welsh rijpony's

VH14-023-0048 · Ch · KTK-II

Saskia Noah

s. 4.12.2012, kasvattanut elen, Saskia Sport Ponies, omistaa JP (VRL-01948), Elitehof
rautias welsh part bred-ori (NWR 70,3125 %), 146 cm, koulutustaso Helppo A

Aviator ANW
wpb (68,75 %
* Prosentti sivuilla: 68,5%
), rt, 145 cm
Valentino
Appledore
Saskia Nienke
wpb (71,875 %
* Prosentti sivuilla: 71,5%
), trn, 148 cm
Leahorst Vernicel
Falkhoeves Nintje
* Prosentti sivuilla: 68,5%
Todellinen prosentti suvun perusteella: 68,75%

Tämä Ukko-Nooa on todellakin kunnon mies. Se on reipas ja rehti poni, joka kunnioittaa ihmistä ja hallitsee hyvät käytöstavat vaikka unissaan. Tarhassa tai oriporukassa Nooa näyttää ehdottomasti päästelevän höyryjä ja riisuvan edustusponin maskinsa, mutta ihmisen käsissä se on niin viisas ja maltillinen, että sen voisi unohtaa olevan ori satunnaisia tammoille suunnattuja hörinöitä lukuun ottamatta.

Ratsuna Nooa on rehellinen, yritteliäis ja totinen. Nooan kanssa voi puurtaa mitä tahansa lajia vaikka tuntikaupalla, mutta oriista ei tunnu koskaan sisu loppuvan. Se todella tuntuu elävän miellyttääkseen ratsastajaansa. Tästäkin huolimatta Nooa ei kuitenkaan ole mikään automaattiratsu, vaikka siltä se saattaakin näyttää taitavan ratsastajan alla. Nooa ei ala tekemään omia tulkintojaan epäselvistä avuista, eli Nooan ratsastaminen menestykseen vaatii kuitenkin selkeät ja johdonmukaiset taidot ratsastajan osalta.

Kilpailutulokset

KRJ-kouluratsastus

Nooa on saavuttanut maksimitasonsa kouluratsastuksessa. Se on startannut 77 kertaa, joista 5 on ollut voittoja ja 19 sijoituksia (sijoitusprosentti 31 %).

NJ-näyttelyt

irtoSERT @Ponitila Adina 8.5.2022 (pt. Jannica)
irtoSERT @Ponitila Adina 31.5.2022 (pt. Lissu T.)
irtoSERT @Ponitila Adina 31.7.2022 (pt. Lissu T.)

Päiväkirjamerkinnät

6.4.2022: Myynnissä unohtuneita ponikasvatteja (kirjoittanut omistaja)

Eräänä keskiviikkoiltana kirjauduin foorumille. Taas. Vaikka olin viimeksi ollut siellä tunti sitten, eikä etusivulla silloinkaan ollut kiinnostavia aiheita. Tällä kertaa etusivulle oli kuitenkin ilmestynyt jotain jännittävää: elenin unohtuneiden kasvattien myyntiketju! Myytävien ponien joukosta löytyi monta aarretta, eritoten yksi connemara ja pari saskialaista part brediä, joita olen ihaillut siitä asti kun rotuun hurahdin. Ei tullut yllätyksenä, että ponit menivät nopeasti kaupaksi, mutta onnistuin saamaan yhden itselleni, nimittäin Saskia Noahin, joka olikin suosikkini heti ensisilmäyksellä. Noah muutti meille parin päivän päästä ja olen enemmän kuin innoissani siitä, että pääsen käyttämään tätä hienoa oria meidän kasvatuksessa!