Fellbury Stud
Etusivu Esittely Toiminta Shetlanninponioriit Shetlanninponitammat

Fellbury Huckleberry KTK-II, VVJ-II

Syntynyt 24.1.2020, Iso-Britannia
Rekisterinumero VH20-017-0033
Valjakkoajopainotteinen / noviisi

Shetlanninponiori
Tummanruunikonkirjava, 91 cm

Kasvattanut JP, Fellbury Stud
Omistaa JP (VRL-01948), Fellbury Stud

Sukulaiset

i: Kruunun Kitsch
rtkrj, 91 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ii: Argar Wrenhof
vkkkrj, 94 cm
(VIR MVA) Ch, KTK-I
iii: Astor Wrenhof evm
vkk, 94 cm
iie: Marlyn Wrenhof evm
rtkrj, 88 cm
ie: Vadelmahurman Dolly Parts
rnkrj, 92 cm
KTK-III
iei: Davenshill Meadow Magic evm
m, 100 cm
iee: Vadelmahurman Daisy Dee evm
rnkrj, 90 cm
e: Blackton Ebony Rose
rnkrj, 90 cm
Ch, KTK-II
ei: Loudy Lemon
mkrj, 100 cm
KTK-II
eii: Loudy Lime evm
mkrj, 100 cm
eie: Newhill Silver Heart evm
m, 95 cm
ee: Tillywood's Evita
prn, 90 cm
(VIR MVA Ch), KTK-I
eei: Tillywood's Arthur evm
trn, 100 cm
eee: Tillywood's Enita evm
prn, 88 cm

Jälkeläiset

synt. 10.11.2021 she-t Kiwi Fruit Lind emä Honeycrust Lime Glam om. Lindgård

Luonnekuvaus

Tämän varsan isä Kruunun Kitsch on sellainen ori, jota olin ihaillut ja suorastaan väijynyt jo kuukausien ajan. Tiesin jo heti ensi kerran oriin nähtyäni, että siitä tulee meille varsa Fellburyyn - en vain tiennyt vielä minkä tamman kanssa. Loppuvuodesta 2019 meille muutti vähintäänkin persoonallinen Bony-tamma ja siinä samassa minulla myös välähti, että Bony ja Kitsch sopisivat yhteen kuin nenä päähän. Kaikeksi onnekseni Antonia suostui astutukseen, vaikka Bonyn luonteesta onkin välillä hankalaa keksiä positiivista sanottavaa. Tammikuussa 2020 meille syntyi upean värinen ja reipasluontoinen ori Huckleberry, eli tutummin Hukka.

Hukka on luonteeltaan todella ystävällinen ja maltillinen ori. Kaiken lisäksi Hukka on myös poikkeuksellinen fiksu shettis, joten pystyimme aloittamaan ajokoulutuksen sen kanssa keskimääräistä nuoremmassa iässä. Hukan kanssa on aina mukavaa tehdä töitä, sillä se kunnioittaa ihmisiä paljon ja sen miellyttämisehalu on aivan omaa luokkaansa. Näyttelypaikallakaan Hukkaa ei tarvitse pitää kurissa kuin mitäkin varsaa, vaan Hukka seisoo aina paikallaan kuin tatti ja odottaa taluttajansa ohjeita. Hukka on myös helppo käsitellä: se on karsinassaan toisinaan hieman levoton ja vailla tekemistä, mutta siitäkin huolimatta ystävällinen ja täysin turvallinen. Edes pitkäkestoiset kengitykset tai eläinlääkärintarkastukset eivät saa Hukkaa menettämään malttiaan.

Ajoponina Hukka on erittäin miellyttävä ja tasainen. Rakenteensa puolesta Hukka ei ehkä ole se kaikista ketterin poni, mutta se onäärimmäisen kestävä. Hukka osaa koulukiemurat hyvin, mutta niitä ei kannata lähteä esittelemään kylmiltään ennen kunnon verryttelyjä ja taivutteluita. Hukka kyllä notkistuu verkkojen myötä mukavasti ja tekee jopa hyviä suorituksia, mutta parhaimmillaan Hukka on kestävyyskokeessa. Tästä ponista löytyy ruutia yllättävän paljon, ja erityisesti laukan vauhtiin päästyään tuntuu siltä, kuin Hukka ei edes tahtoisi hidastaa. Lisäksi rohkea, mitään pelkäämätön Hukka suoriutuu kestävyyskokeista missä tahansa ympäristössä, kuten metsäteillä ja pelloilla. Hukan rautaisista hermoista onkin paljon hyötyä kisapaikalla silloin, kun kyydissä on kisauraansa aloittelevilla ohjastaja.

Kilpailutulokset

VVJ-valjakkoajo - vt. 4/3 (1403.25 p.)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 706.90 p.
Tahti ja irtonaisuus 0.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys 696.35 p.

Päiväkirja

Ei merkintöjä.