Havia Dressage

Havia Orchidee KTK-II, ★★

Perustiedot

» 4-vuotias (s. 25.12.2021 Suomessa, rekisterinumero VH21-044-0140)
» Holsteininhevostamma, 170 cm, musta Ee/aa
» Kasvattanut ja omistaa Havia Dressage (VRL-01948)
» Kilpailee tasolla Inter I (vt. 9/8)

Luonnekuvaus

Omppu on ihastuttavan positiivinen ja ystävällinen hevonen. Maailmassa ei ole olemassa mitään asiaa, mistä Omppu ei olisi kiinnostunut ja johon se ei suhtautuisi lapsenomaisella uteliaisuudella. Joskus Ompun kyltymätön kiinnostus kaikkeen voi olla raskasta, esimerkiksi silloin kun tallipihalla vuosia kököttäneet samat vanhat kottikärryt saavat Ompun hirnumaan ja vaatimaan lähempää tutustumista viidettäkymmenennettä kertaa. Yleensä Ompun harmittomaan hölmöyteen suhtaudutaan kuitenkin huumorilla - asiathan voisivat olla paljon huonomminkin, kyseessä ei sentään ole mikään ihmisiä kavioihinsa tallova villihevonen.

Ratsuna Ompulla on rajallinen keskittymiskyky. Uteliaana hevosena Omppu on hyvin kiinnostunut ympäristöstään myös ratsain, joskus jopa niinkin paljon että ratsastajan täytyy jatkuvasti muistutella Omppua siitä, että nyt ollaan töissä eikä vapaalla. Jatkuvan ympäristönsä kuikuilemisen lisäksi Ompulla on myös lyhyt pinna. Omppu alkaa selkeästi hermostumaan siitä, jos se ei saa jutun juonesta kiinni kai kun siitä tuntuu, että tehtävät ovat liian haastavia tai kestävät liian kauan. Mikään helppo ratsu Omppu ei siis ole - Omppua täytyy osata viritellä sopivasti niin, ettei kentän ulkopuoliset tapahtumat vie tamman mielenkiintoa töiltä, mutta toisaalta tammaa ei saa myöskään haastaa kylmiltään niin kovasti, että se ärsyyntyisi. Omppu opettaakin ratsastajilleen tehokkaasti hevosen kehonkielen lukemista. Loppupeleissä Omppu on varsin mukava ja rauhallinen kouluratsu, kunhan se kuuluisa yhteinen sävel ensin löytyy.

Jälkeläiset

Ei jälkeläisiä.

Sukutaulu

i. Indis Reventon
holst, rn, 173 cm
Ch, KTK-II
ii. Houdini kadonnut
holst, m, 170 cm
VIR MVA Ch, KTK-II
ie. Duma Key
holst, tprn, 169 cm
VIR MVA Ch, KTK-III
e. Indis Prelude
holst, m, 164 cm
KRJ-II
ei. Voltaire
holst, m, 163 cm
KRL-II, YLA2
ee. Ophidiophobia
holst, m, 165 cm
VIR MVA Ch, KTK-III

Päiväkirjamerkinnät

25.12.2021: Joululahja (kirjoittanut omistaja)

Loppuvuodesta 2021 sain todistaa oikeaa joulun ajan ihmettä, kun abyss tarjosi foorumilla kaikkia Skurvashin hevosia jalostukseen. Tämä oli harvinaista herkkua, sillä yleensä ulkopuolisten ei ole mahdollista saada Skurvashista astutuksia tai tilausvarsoja (ellei ole tallin yhteistyökumppani), joten minä sekä kymmenet muut harrastajat täytimme viestiketjun jalostuskyselyillä. Havia Dressagen tammoille Skurvashin orilistoilta löytyi yksi täydellinen ehdokas, Indis Reventon. Olen itse Indis-hevosten suuri fani ja koska kyseiset kasvatit ovat nykyhevosten suvuissa epätavallisia niin päätin tarttua tilaisuuteen, vaikka Reventonin isä Houdini onkin kadonnut virtuaalimaailmasta (no pun intended). Joulupäivänä toivotimme tervetulleeksi maailmaan mustan holsteintammavarsan joka sai nimekseen Orchidee.