VH22-024-0134

Ylston April

★★★
  • s. 9.9.2022 (3-vuotias)
    Alle 8v: 1 IRL kk = 1 URL a
    8v tai vanhempi: 2 IRL kk = 1 URL a
  • welsh mountain-ponitamma
  • 116 cm, punaruunikko sabino Ee/AA/nSb1

Sukutaulu

i. Trewyld Taffy
wA, rnvkk, 116 cm
ii. Syrnwyth Trevi evm
wA, vkk, 115 cm
ie. Heulwen Y Gaeaf evm
wA, rnkm, 112 cm
e. Telyn Saffrwm
wA, prn sab, 116 cm
KTK-II
ei. Pencader Llanbedr-y-cennin evm
wA, prn sab, 118 cm
ee. Glenffwrd Seren Las evm
wA, rtkm sab, 116 cm

Saavutukset

Meriitit
3 Star Prospect (1094p.)
Porrastetut kilpailut
Ei vielä maksimitasolla (vt. 0/2)

Luonnekuvaus

Aprilia voisi kuvailla asialliseksi tosikoksi, joka tahtoo kaiken hauskuuden ja rettelöinnin pysyvän hänestä kaukana. Suloisesta ulkonäöstään huolimatta April ei valitettavasti ole mikään seuraponi, vaikka sitä omistaja onkin kovasti koittanut sellaiseksi muovata. Ei, April on luonnostaan erakkomaisuuteen taipuva, ja lellittely ja sössötys eivät saa aikaan muuta kuin Aprilin paikalta poistumisen. Kotioloissa April ei ole erityisen riippuvainen muista poneista ja se viihtyy lähinnä yksin. Traileriin April ei kuitenkaan mielellään lastaudu yksin ja silloin tamma saattaa jopa itkeä laumansa perään, mutta heti palatessaan takaisin pihattoon April näyttää muille poneille nyrpeää naamaa. Täysin loogista, eikö?

April on ratsuna miellyttävä ja tasainen suorittaja. Aprilin selkään voi pistää pienempiäkin lapsia, sillä vakavamielinen April ei ole ensimmäisten elinkuukausiensa jälkeen todistettavasti pukittanut, hyppinyt tai muutenkaan ilakoinut villisti kertaakaan. April on välillä hieman skeptinen uusia paikkoja ja erikoisen näköisiä esineitä kohtaan, mutta silloinkaan tamman reaktio ei ole pakeneminen, vaan pikemminkin typertyneenä paikoilleen jähmettyminen. April pääsee onneksi pienistä säikähdyksistään nopeasti yli ilman ihmisen rohkaisua, mutta saattaa silti edelleen pitää silmällä kaikkea epäilyttävää ja muuttua tavallista kankeammaksi ratsastaa. Luonnostaan April on kohtuullisen eteenpäinpyrkivä ja kuuliainen - ei mikään automaattiponi, mutta jokaisen asiansa osaavan pikkuratsastajan hallittavissa. Keppostelu tai ylireagointi eivät kuulu Aprilin tapoihin.

Päiväkirja

9.9.2022: Ensimmäinen mounttikasvatti (kirjoittanut omistaja)

Olin jo kuukausien ajan katsellut sillä silmällä Tirion Welsh Poniesin orimainoksia - erityisesti yhtä tiettyä mainosta pienestä ruunivoikosta mountain-oriista, jonka nappisilmiä tai tappijalkoja en saanut pois mielestäni. Trewyld Taffy oli kouluratsastuksessa 22 % sijoitusstatistiikalla kilpaillut ori, joka oli jo jättänyt jälkeensä kaksi mainiosti käyttöön soveltuvaa jälkeläistä.

Meillä seisoi tallissa Safi-tamma, joka alkoi jo olla sen ikäinen, että ensimmäiset varsat kannattaisi teettää pikimmiten. Tämän takia Taffy-ori olikin jäänyt kummittelemaan mieleeni. Yllätin itseni haaveilemasta siitä, miltä näiden kahden kauniin ponin varsa voisi näyttää ja miten se sopisi sukulaislapsille kisaponiksi.. Lopulta päätin, että nyt saa haaveilu päättyä ja toimeen tarttuminen alkaa. Otin eleniin yhteyttä ja tiedustelin, mahtaisiko Taffy olla edelleen tarjolla jalostukseen. Elenin vastattua kyselyyn myöntävästi en jäänyt jahkailemaan, vaan kiikutimme Safin Tirioniin astutettavaksi heti seuraavan tilaisuuden tullen.

Perjantai-iltana 9.9. näin Safin pyllähtävän varsomiskarsinan pohjalle sen näköisenä, että pian alkaa tapahtua. Varsominen ei ollut se kaikista nopein, Safi kun välillä yritti väkisin nousta jaloilleen kesken toiminnan, mutta lopulta maailmaan syntyi hellyyttävä pieni tammavarsa. Varsa oli värinsä puolesta hauska kopio emästään, mutta luonteensa puolesta pienokainen on yllättänyt positiivisesti olemalla melko erilainen kuin mammansa: emä Safi tunnetaan tallilla ujoudestaan ja arkuudestaan, mutta varsa on ollut selvästi halukkaampi ja oma-aloitteisempi tutustumaan ihmisiin ja uusiin asioihin. Vaikuttaa siltä, että orivalinta osui nappiin! Varsa sai nimekseen Ylston April.